19 Nisan 2024

“GELMİŞ Mİ BU PARA? DEKONTUNU GÖRELİM”

  • PDF
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in vaatlerinin yeni mi ihtiyaç haline dönüştüğünü soran CHP Ordu milletvekili aday adayı Zekai Sana; gazetemizi ziyaretinde konuştu.
Bakan Mahmut Özer’in vaat ettiği işlerin parası gelmiş mi diye soran Zekai Sana; “Gelmiş mi para? Dekontunu görelim” dedi.
 
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Fatsa Şube yöneticileri ile ziyarette bulunan sana; “Bakanın vaatleri hakkında neler düşünüyorsunuz?” sorumuza şu yanıtı verdi.
 
“Milli Eğitim Bakanı yaklaşık 3 yıldır görevde. Ordu’nun kaç tane, Fatsa’nın kaç tane okula ihtiyacı olduğundan bir habermiydi? 
Bugüne kadar vaat ettiği bu okulları yatırım programına almamış, bütçede karşılığına ödenek koydurmamış, ama tesadüfen Ordu 1. Sıra milletvekili adayı olunca Fatsa’nın okula ihtiyacı olduğunu öğrenmiş ve bol keseden vaat ediyor. 
 
Şimdi bütçede karşılığı olmayan ve yatırım programına alınmayan, ödeneği olmayan okulu nasıl yapacak? 14 günde mi yapacak? 14 mayıstan sonra nerede olacağını da bilmiyoruz. Seçilse bile yapması mümkün değil. Ancak 2024 yatırım programına alınırsa olur. Bugüne kadar milli eğitim bakanı olarak bunları dile getirmeyen biri tesadüfen 1. Sıra adayı olunca söylüyor. 
 
Yozgat’a aday yapılsaydı ne olacaktı? Yozgat’a mı vaat edecekti bu hizmetleri, bırakın bu işleri.” Dedi.
Sayın bakan; “Fatsa’nın çevre yolu diyor, millet bahçesine vaatleri var hatta 50 milyon gibi bir miktarda parasal vaatleri var” sorumuza;
 
“Gelmiş mi bu para? Dekontunu görelim açıklasınlar. Bakan olarak bürokraside sağdan soldan ödenek aktarıp Fatsa’ya yatırım yapılmasına hiç itirazım yok. Ama bu bir kere eşit şartlarda yarışta değil zaten. Sen bakanlık koltuğundan ödenek aktarmasıyla Fatsa’ya para aktarıp yatırım yapacaksın, oy toplayamaya kalkışacaksın bu bir kere adil bir seçim olmaz. 
İkincisi 3 yıldır bu bakanlıkta bir numara adam olacaksın ama Fatsa’nın 3 tane okul ihtiyacını Fatsa’ya gelince öğreneceksin. Demek ki bakanlığından bi haber bu adam. Bunun vaatlerine inanan ancak safdirikler olur. Kimler inanır biliyor musunuz? Aya dört şeritli yol yapacağız dediğimizde inanan damat vardıya onun kastettiği kitle inanır. O da vatandaşa hakarettir zaten.”
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde