05 Mayıs 2024

Stajyer Mali Müşavirler Zorunlu Eğitime Katıldı

  • PDF

malib21-8-2013Ordu SMMM Odası TESMER Şubesi ve Staj Komisyonun ortaklaşa düzenlediği “stajyer zorunlu eğitim” programına Ordu SMMM Odasında Mali Müşavirlik stajı yapan 48 stajyer Mali Müşavir, 14.08.2013 tarihinde Oda toplantı salonunda saat 09:00-12:00 saatlerinde zorunlu eğitime katıldı.

Toplantıya TESMER Yönetim Kurulu üyeleri; Ertuğrul Yüksel, Bahadır Baş, Ayşe Gül Şahin, Özlem Yıldırım ve Halil Demirel ile Staj Komisyonu Üyeleri Osman Gözükan, Rabia Tomakin ve Ali Bakova katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel yaptı.

Ertuğrul Yüksel:”Stajyerler bizler için geleceğin muhasebecilerdir. Sizlerin meslek hayatına atılmanız konusunda sizlere yardımcı olmak için TESMER (Temel Eğitim ve Staj Merkezi) ile Staj Komisyonu birlikte bu günkü eğitim çalışmasını planladık. Bu mesleğin geleceği sizler için öncelikle “Meslek Hukuku” konusunda çeşitli sunumlar yapacağız. Toplantı sonunda ise TEOS programında karşılaştığınız sorunlar üzerine uygulamalı açıklamalarda bulunacağız. Eğitim çalışmamamızın faydalı olmasını diliyorum dedi.

Saat 10:00-11:00 Bölümünde SMMM Sezai Kantar aday meslek mensuplarına Meslek Hukuku konusunda çeşitli bilgiler sundu. Özellikle meslek yasasında sıklıkla karşılaşılan sorunlar konusunda pratik örneklerden hareketle stajyerle çeşitli bilgiler sunuldu. Özellikle çalışma usul ve esasları yönetmeli irdelendi.

Saat 11:00-12:00 Bölümünde Tesmer Başkan Yardımcısı Bahadır Baş; Stajyerlere Bağımsız Denetim konusunda gelinen durum hakkında açıklamalarda bulundu. TÜRMOB ve Odaların özellikle gençlerin denetim yetkisine sahip olabilmesi için Bağımsız Denetim Tebliğinin dava konusu yaptığını, gençlerin bu süreci iyi irdelemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Meslek Hukuku konusunda 2013 mart döneminde yapılan SMMM yeterlilik sınavında çıkan soruları aday meslek mensupları ile birlikte çözdü.

Saat 12:00-12:20 Bölümünde ise Tesmer Sekreteri Ayşe Gül Şahin stajyerlere “Staj Yönetmeliğinde değişen ve özellikli konular hakkında çeşitli bilgiler sundu.” Oda Tesmer Personeli Lale Felek ise stajyerlere TEOS programını uygulamalı olarak anlattı.

Toplantının son bölümünde stajyerlerin soruları cevaplandı.mali21-8-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde