19 Nisan 2024

“BİRLİKTELİKTEN FATSA KAZANACAK”

  • PDF
Ordu Altaş TV’de Funda Altaş Şimşit’in sunuculuğunu yaptığı “Ordu’yu Yönetenler Programı”na katılan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Göreve geldiği günden bu güne Fatsa’ya kazandırılan yatırım, hizmet ve projeleri anlattı.
 
Fatsa’nın 4 yılda,  çok önemli kazanımlar elde ettiğini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Gündeme dair soruları yanıtlarken 45 aylık görev süresi içerisinde yaptıkları çalışmaları ve yapacakları yeni projelerden bahsetti.  
 
“SORUMLULUKLARI-MIZIN BİLİNCİNDEYİZ”
 
Sorumluluklarının bilincinde olarak mazeret üretmeden çalışmalar yaptıklarını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar,  Göreve geldikten sonra kısa ve uzun vadeli planlar yaptıklarını kaydetti.
 
“2023 TÜRKİYE YÜZYILINA YAKIŞIR HİZMETLERLE TAÇLANACAK SENE OLACAK”
 
Pandemi döneminde sosyal belediyecilik adına Türkiye genelinde parmakla gösterilebilecek çalışmalar yaptıklarını belirten  Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ 2022 yılının kültür sanat ve sportif faaliyetlerle dolu dolu geçtiğini, 2023’ün Cumhuriyetin 100’üncü yılına yakışır hizmetlerle dolu, başarılarla taçlandırılacak bir yıl olacağına inanıyorum.” dedi.
 
“MİLLET BAHÇESİ’NİN  40 DÖNÜMLÜK ALANINI HİZMETE AÇMAYI PLANLIYORUZ”
 
Millet bahçesi ile ilgili yeni bir gelişmeyi kamuoyu ile paylaşan söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Millet Bahçesi ile ilgili 85 dönümlük alanın Fatsa Belediyesi’ne tahsis edildiğinin müjdesini  verdi.  Başkan Kibar, “ Biz Millet Bahçesi Projemize zaten başlamıştık. Yıl sonuna kadar inşallah buranın 40 dönümlük alanını hizmete açmayı hedefliyoruz. Millet Bahçemizin yanında 30 dönümlük spor kompleksimiz olacak. Yani geçmişte vahşi çöp alanı ve dolgu sahası olarak biline yer şimdi bizim mega projemiz olacak.” diye konuştu. 
 
“FATSA’DA  DENİZ
DALGASI’NDAN 
ELEKTRİK ENERJİSİ  ÜRETİLECEK”
 
Fatsa’da Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak dalgadan üretilecek Geçtiğimiz Cuma günü yapılan meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in deniz dalgasında elektirk enerjisi ile ilgili açıklamalarına değinen Başkan Kibar, “Ordu ilimiz Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler önderliğinde çok önemli yatırımlar kazanıyor. Yenilebilir enerji ile ilgili yoğun dalga ölçümleri yapıldı. Elde edilecek enerjiden kamu kurumlarımız yararlanacak ve yine yerel yönetimlere ciddi katkılar sunacak.” diye konuştu.
 
“KAPALI PAZAR YERİ PROJESİ ATA CADDESİNİ KAZANDIRDI”
Seçim döneminde Fatsa Kapalı Pazar Yeri Projesi’nin mega projelerinden biri olduğunu söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Fatsa’mızın en büyük pazarı haftanın iki günü Ata Caddemizde kuruluyordu. Kapalı Pazar Yeri Projesinin bitmesiyle çok komplike bir pazara kavuştuk. DSİ’nin dere tahkimatı 2.5 yıl süren çalışma ile 80 milyonluk dev bir yatırım kazandık. Aynı zamanda Ata Caddemizi de kısa sürede yeni aydınlatmaları ile adına yakışır bir caddeye kavuşturacağız.” dedi.
 
“METRUK BİNALARIN YERİNE YENİ YAŞAM ALANLARI 
KAZANDIRIYORUZ”
 
Son zamanlarda bir çok metruk yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Metruk binalar hem tehlike arz ediyor hem de şehrin görüntüsünü bozuyordu. Şimdi bu binaların yerine yeni otopark alanları ya da başka yaşam alanları oluşturacağız.” diye konuştu.
 
“FATSA’DA ARTIK ÇÖP 
VE DOĞALGAZ KONUŞULMUYOR”
 
Göreve geldiklerinde Fatsa’da en büyük problemin çöp sorunu ve doğalgaz eksikliği olduğunu vurgulayan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Fatsa’da artık çöp konuşulmuyor. İlk zamanlarda yüzde 30-40’larda görünen bu sorunlar şuanda yüzde 2’lere kadar indi. Doğal gaz yüzde 95 seviyelerine ulaştı. Şuanda trafik ve alt yapı konuşuluyor.” şeklinde konuştu.
 
“100 YILDA YAPILAMAYACAK ALTYAPIYI 4 YILDA YAPTIK”
100 yılda yapılamayacak altyapıyı 4 yılda yaptıklarını ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Bölgemizde bir çok belediye kış mevsimi nedeniyle kontak kapatırken biz tam gaz çalışıyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ve Fatsa Belediyemiz koordinasyonunda şehrimizin 4 bir tarafı şantiye gibi.” dedi.
 
“300 HANIM KARDEŞİMİZİ İŞ SAHİBİ YAPTIK”
 
Fatsa Belediyesi ve Japonya Büyük Elçiliği ile ortaklaşa yaptıkları proje ile 2022 yılında 300 bayanı iş sahibi yaptıklarını vurgulayan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Fatsa olarak Japonya ile gönül bağımız var. Japonya Büyük Elçiliği ile ortak projemiz devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Japonya ziyaretimizde hemşerilerimizden çok yakın ilgi gördük. Binlerce kilometre uzaklıkta Fatsalı kardeşlerimizin işçi olarak gittikleri yerde patron olduğunu gördük.” İfadelerini kullandı.  
 
“E-BELEDİYE SİSTEMİ FATSA BELEDİYEMİZE SINIF ATLATTI”
 
E-belediye sisteminden büyük kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “E-belediye ile iş görebilme hızımız arttı. Yerli yazılımla kurumlar arası diyaloglarımız daha da gelişecek. 8 aylık çalışma ile e-belediye sistemine geçen Ordu’da ilk belediye olduk yani bu anlamda e-belediye sistemi Fatsa Belediyesi’ne sınıf atlatmıştır.” şeklinde konuştu.
 
“OSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FATSA İÇİN BÜYÜK KAZANIM”
OSKİ Genel Müdürlüğü’nün Fatsa’ya gelmesinin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunarız. Fatsa 19 ilçenin merkezi konumunda. Hizmetin merkezden dağılması önemli. OSKİ’nin Fatsa’ya gelmesi ile 3 bin tonluk su deposu sayesinde artık sular kesilmiyor. 14 tane jenarötörümüz var.” diye konuştu.
 
2023 YILI 2022 YILINDAN DAHA COŞKULU GEÇECEK”
 
Geçen sene coşkulu bir yaz dönemi geçirdiklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “2023 daha da coşkulu geçecek. Sanatçı seçeneğimizde gençler istedi biz getirdik. Mayıs ayında sınav öncesi gençlerimizin stresini azaltmak için bir konser düşünüyoruz. Yaz ayında Çınar Festivalimiz devam edecek. Gençlerimizin her bir talebini karşılamaya çalışıyor. Sporcu bir gençlik için yeni spor alanları oluşturuyoruz. Uzunkum plajımız yeni festival alanımız oldu. Halkımızda bazıları ateş başında, bazıları ailesi ile piknik yaparak Uzunkum Plajında festival izledi.” dedi.
 
“FATSA BELEDİYESPOR MARKAMIZ”
 
Fatsa Belediyespor’un şehrin bir markası olduğunu söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Şuanda düşme hattına yakınız, zor bir gruptayız. Aynı zamanda çok ilginç şeyler de oluyor. 2-3 maç galip gelsek play of oynayacak seviyeye geliyoruz. Çok şanssız bir ilk yarı geçirdik. Bazı maçlardaki şansızlık bizi zor duruma soktu. Adem Bekar Başkanımız öncülüğünde ara dönemde yeni transferler yapıldı. Ben ligde kalacağımıza inanıyorum. Biz bir taraftan alt yapıya önem veriyoruz. Bizden daha büyük bütçeli takımlar Bal ligine düşüyor. Trabzonspor, Samsunspor, Sivaspor gibi takımların olduğu ilk defa Bölgesel Gelişim Liginde oynayan alt yapı takımımız var.” diye konuştu.
 
“BİRLİKTELİKTEN FATSA KAZANACAK”
 
Çalışmalarını yaparken diğer partilerin meclis üyeleri ile ortak hareket etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Söz konusu Fatsa olduğunda Fatsa’nın ortak menfaatında hareket ediyoruz. Komisyonlarımıza muhalefet partiden üye seçtik. Meclis toplantılarımızda genelde oy birliği ile kararlar alıyoruz. Bir araya gelebilme yeteneği önemli. Fatsa adına güçlü bir duruş sergiliyoruz. Birliktelikten Fatsa çok şey kazandı gelecekte de kazanacak.” şeklinde konuştu.
 
“ÇERKEZLER TEPESİ VE MİLLET BAHÇESİ FATSA’MIZA  BÜYÜK BİR DEĞER KATACAK”
 
Konuşmasını önemli mesajlar vererek sonlandıran Başkan Kibar, “4 yılda güçlü bir belediyecilik örneği gösterdik. Yeni yaşam alanları oluşturmaya devam ediyoruz. Çerkezler Tepesi ve Millet Bahçesi Fatsa’mıza sınıf atlatacak.  Şubat ayı sonuna kadar 250 milyon TL’lik ihale yapacağız. Mart ayında tüm işlerimize başlayacağız. Kırsalda yol çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Ayazlı mahallesinde ticari alanlara ağırlık vereceğiz. Dolunay mahallesinde iki katlı ticari alanımız bitiyor. 
Özel Sanayi 38 dükkanın satışını yaptık. Fatsa, sanayisiyle turizmiyle bir noktaya geldi. Fatsa çok önemli bir cazibe merkezi oldu. Kumru, Korgan, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar ve diğer ilçelerden Fatsa’mıza büyük bir akım var” ifadelerini kullandı.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde