05 Mayıs 2024

11. BÖREK FESTİVALİNE İLGİ YOĞUNDU

  • PDF

bor14-8-2013fes14-8-2013Geçtiğimiz günlerde Kayaköy Çevre Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından 11.si düzenlenen “Börek Festivali’ne” yoğun katılımla birlikte renkli anlar yaşandı.

Halktan ve siyasetten birçok renkli ismin katıldığı festivalde; Kaptan Yılmaz’ın, Filiz Can’ın ve birçok yerel sanatçının sahne performanslarıyla keyifli dakikalar yaşandı.

Kayaköy Çevre Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Baştaş’ın Börek Festivalinin geçmişi hakkında yaptığı açıklamada : “Bu şenliğimiz günübirlik bir şenlik olmayıp; geçmişi Osmanlı dönemine dayanıyormuş. Anlatılanlara göre Osmanlı döneminde ki savaşlardan dolayı köyde ki çoğu genç savaşa katılmış, köyde fakirlik meydana gelmiş ve börek lüks olmuş. Köyün zengin aileleri arefe günü mezarlıklarda börek dağıtıyorlarmış. Bayram günü ise de börek camii önünde dağıtılıyormuş. 60’lı yıllardan sonra insanların ekonomik durumu düzelmeye başlayınca bu durum unutulmaya yüz tutmuş. 90’lı yılllardan sonra biz tekrardan bunu gündeme getirdik.2000’de Kayaköy Çevre Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini kurduk ve bu yıl 12.sini düzenlediğimiz börek festivalimizi bayramın 1. günü gerçekleştirdik. İnşallah bu festivalimiz yıllar boyuncada devam edip sürecek. Her yıl bu festivallerimizde erkekler arasında börek açma yarışması yapıyoruz fakat bu yıl bu etkinliğimizi gerçekleştiremedik. İnşallah bu yarışmalarımıza önümüzde ki yıllarda devam edeceğiz” dedi.

Eyüp FATSA’nın desteklerinide unutmadığını belirten BAŞTAŞ: “Sayın Eyüp Fatsa vekil olduğu zamanlar da festivalimize büyük desteklerde bulundu. Bunun için kredi desteği sağladı. Bu krediyle camimizin çoğu eksiğini giderdik. Belediye Başkan Yardımcımız Bülent Yücetepe’de kişisel yardımlarını hiç esirgemedi ve Kayaköylü biri olarak bize desteğini halen daha sürdürüyor. Ben buradan şenliğimize gelen tüm misafirlerimizin hepsine çok teşekkür ediyorum. Birdaha ki festivallerde görüşmek dileğiyle diyorum” söyleminde bulundu.brek14-8-2013borek-14-8-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde