20 Nisan 2024

TÜRKİYE’NİN SAYILI KOOPERATİFLERİ ARASINDA

  • PDF

Fatsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Olağan Genel Kurul Kongresi yapıldı. Fatsa Dumlupınar Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen genel kurulda tek aday olan Başkan Ayhan Baş, üyelerinden tam destek aldı.

 

Fatsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Olağan Genel Kurul Kongresi yapıldı. Fatsa Dumlupınar Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen genel kurulda tek aday olan Başkan Ayhan Baş, üyelerinden tam destek aldı.

 
Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ardından Açılış ve yoklama, genel kurul başkanlık divanının seçilmesi ve divana imza etkisinin verilmesi, 2021-2022 yıllarına ait yönetim kurulu yıllık çalışma raporları ile Denetim Kurulu raporlarının okunması, 2021 - 2022 yıllarına ait bilanço ve gelir - gider tablolarının okunması, Okunan raporların ve hesapların müzakere edilerek kabul veya reddi hakkında karar alınması, Yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibrası, Kooperatife araç alım ve satım için yönetim kuruluna yetki verilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması, Kooperatife gayrimenkul alımı ve satımı için yönetim kuruluna yetki verilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması, 2023 ve 2024 yılları Olan Genel kurullarının birleştirilerek 2025 yılında yapılması hususunun görüşülerek karara bağlanması, Bakanlıkça hazırlanan örnek anasözleşmeye intibakın görüşülerek karara bağlanması, 4 yıllığına yönetim kurulu 5 Asil 5 yedek üyelerin seçimi, 4 yıllığına Denetim Kurulu 2 asil 2 yedek üyelerin seçimi, 4 yıllığına bölge Birliği temsilcisi 5 Asil 5 yedek üyelerinin seçilmesi, 2 yıllığına dış denetçinin seçimi, 2023 ve 2024 yılları tahmini bütçelerin ayrı ayrı görüşülerek karara bağlanması yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri ile dış denetçiye 2023 ve 2024 yıllarında ödenecek ayrı ücret veya huzur hakları ile yolluklarının belirlenmesi dilek ve temenniler ile devam etti.
 
Olağan Genel Kurula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Giresun bölge Birlik Başkanı Ali Kara, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Ordu Esnaf Odası Birlik başkanı Erdoğan Akyürek, Samsun Atakum Kooperatif başkanı Metin Sinecek, Fatsa gıda Odası Başkanı Fatih Aslan, Fasta Giyim Odası Başkanı meltem Dur, Fatsa Kasaplar Derneği Başkanı Şükrü gülmez Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, Fatsa Halk Bankası Şube Müdürü Erdinç Temel, Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdullah Coci, Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, Fatsa Şoförler Odası Başkanı Muammer küçüköksüz, FADEF Başkanı Erol Dinç, Fatsa Özel Sanayi Sitesi Başkanı Adem Çıtlak, Ordu Ticaret İl Müdürü Şenel Çakır, Ordu Ticaret Şube Başkanı Üzeyir Keskin, S.S.112 Nolu Lise -Toki Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Bayram Ayyıldız, Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel, CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı, Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan, çevre il ve ilçelerden gelen belediye başkanları ve oda üyeleri katıldı.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Olağan Genel Kurulu Divan Başkanlığını Ordu - Giresun 23. Bölge Birlik ve Ordu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Kaya, Divan 2. Başkanlığını Fatih Arslan, Katip Üyeliğini Meltem Dur yaptılar.
 
Yapılan Genel Kurul seçimi sonrası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulda, 2 Bin 790 delegeden çoğunluğunun oyunu alarak yeniden başkan seçilen Ayhan Baş güven tazeledi.
 
Başkan Ayhan Baş, Genel Kurul Seçimi sonrası yaptığı konuşmasında, seçime katılan tüm üye ve esnaflara teşekkür ederek şunları ifade etti:
 
"Odamız üyelerimizindir. Bizde particilik yok dostluk ve kardeşlik vardır. Esnaf arkadaşlarımızın her türlü sorunlarında yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Yeniden Başkan seçilen Ayhan Baş'ın Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
 
" Başkan Ayhan Baş, Serdar Salman, Niyazi Yeşiller, Recai Mutlu, Fatih Özdemir"
 
Denetim Kurulu Yedek Üyeler:" Mustafa Bildik, Zeki Karaoğlu, Sezai Cidik, Talip Orman ve Aşkın Kancan"
 
"ESNAF VARSA BU KOOPERATİF VAR"
 
Samsun Atakum Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Samsun'da gerçekleştirilecek kongre öncesi Fatsa'ya gelerek Ayhan Baş'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak kongreye katıldı.
 
Başkan Metin Sinecek, "Esnaf Varsa Bu Kooperatif Var" ifadelerine vurgu yaparak şunları dile getirdi:
 
" Ben bir Fatsalı olarak eskiden Ayhan Başkanımıza ziyaret ettiğimizde bu Kooperatif çok küçük olduğunu görünce başkanımıza dedim ki, olsa olsa bu kadar olur çok büyük olamaz dedim. Ancak kendileri bana bir gün göreceksin kooperatifimizin ne kadar büyüdüğünü dedi. Şuan Atakum Esnaf Kefalet Kooperatifini geçti. Sizinle bir bilgi paylaşmak istiyorum. Türkiye genelinde bir buğday araştırması yapıyorlar. Küçük bir köyde bir çiftçinin küçük bir tarlası var. Büyük bir katılım olduğunu görünce çiftçi gidiyor ve katılıyor. Çiftçi buğdayıyla Türkiye birincisi oluyor. Ve diyorlar çiftçiye senin hikmetin nedir? Küçük bir tarladan Türkiye'nin birinci buğdayını üretiyorsun. Nasıl yapıyorsun? diye soruyorlar. Ben en iyi buğdayı önce komşularıma verip onların buğdayı başaklaştığı zaman benim buğdayımdan verimli gelir. Burada da Ayhan Abi şimdi beni geçti. Samsun'a kıyasla kçük bir Fatsa'yı esnafa hizmette, onlara destek vermesiyle, kredi kullandırmasıyla beni geçti. Biz Ordu ve Fatsa olarak bir kardeşiz. Alacam ilçesinde de bir kongremiz vardı bugün ancak ben Ayhan Başkanımızı görmeden gitmek istemedim. Fatsa Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifinin durumu çok iyi. Esnaflara bakıyorum şimdi hepsinin yüzünde gülümseme var. Ben de diyorum ki, 'Esnafın Yüzü Gülsün Türkiye Büyüsün'. Sizler varsanız kooperatif var. İyi ki varsınız. Genel kurulunuz hayırlı uğurlu olsun." Dedi
 
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kongrede yaptığı konuşmada, " Atakum'dan gelen kooperatif başkanımızın dile getirdiği bu hikayenin noktasına dokunmak istiyorum. Çiftçimiz en kıymetli yetiştirdiği buğdayı komşusuna verir, doğal olarak da bu birlik ve beraberliğin bir nişanesi simgeliyor. Komşunuzda huzur yoksa, bereket yoksa sizlerinde huzurunuz ve bereketiniz olmaz. Bugün bu kadar yoğun katılımla kooperatifine sahip çıkan esnaf kardeşlerimiz sayesinde hem Fatsa'mız hem de Kooperatifimiz büyüyor. 
 
Her geçen gün kooperatifin sağlamış olduğu desteklerle işine yatırım yapan, sürekli gelişen ve büyüyen bir esnaflarımız var Fatsa'mızda.
 
Fatsa demek sadece Fatsalıların ibaret olmadığını, Kumru, Korgan, Çatalpınar,Çamaş ve Kabataş ile birlikte Fatsa demek anlamına geldiğini, Fatsa'nın diğer ilçelerle bir bütün olduğunu hep beraber yapmış olduğumuz ticarete döküyoruz. Her geçen gün gelişen ve büyüyen Fatsa'mızda bizim de bir takım sorumluluklarımız var. Özellikle ticaretimizi biraz geniş yelpazelere açmamız gerekiyor. Fatsa'da ticaretin belirli bir alana sıkıştığı bir dönemde kira maliyetleri ve diğer giderler esnafımızı oldukça yormaktadır. Şehrimizin gelişmesinde Ayazlı, Dolunay ve Kurtuluş gibi mahallelerimizde yeni ticari alanlar oluşturma durumundayız. Ayhan Başkanım esnaflarımızın bir abisi. Esnafımızın ne derdi sorumluluğu olsa hangi saat olur olsun gelir ve dertleşiriz. Birlik ve beraberliğin olmadığı hiçbir yerde bereket ve bolluktan bahsetmemiz söz konusu bile olamaz. O yüzden rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Kooperatifimizi Türkiye'nin sayılı noktalara taşıyan, bu kaynakları esnafımıza yatırım olarak dönüştürme noktasında kapı kapı dolaşan değerli başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyor, bu genel kurulun esnafımız başta olmak üzere Fatsa'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. " dedi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde