27 Nisan 2024

“GÜÇLÜ MİLLETVEKİLİ ÖN SEÇİM İLE GELEN MİLLETVEKİLİDİR”

  • PDF
Avukat Zekayi Sana 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle gazetemizi ziyaret etti.
 
Zekayi Sana; Cumhuriyet Halk Partisinden geçen dönemlerde milletvekili adaylarından.
 
Gazeteciler Günümüzü kutlayan Zekayi Sana; gelecek seçimlere dair görüşlerini sorduğumuzda; “Güçlü milletvekili ön seçim ile gelen milletvekilidir, diyerek; görülmektedir ki vekil listesi işin doğası gereği genel merkez tarafından belirlenecek” dedi.
 
Güncel siyaset ile ilgili neler söylemek istersiniz?sorumuza;
 
“Toplumun büyük bir kesiminin de dile getirdiği gibi bu seçim Türkiye’nin kader seçimidir. Mevcut iktidarın yeniden seçimi kazanması halinde baskıların artacağı, demokrasinin aksayacağını düşünce ve hukuk hürriyetinin baskı altına alınacağı bir süreci görüyoruz. Türkiye bu kadar gergin kutuplaşmış bir toplum yapısını kaldıramaz, ülke aleyhine bir durum olacak. Ben önce karamsar durumdan başladım fakat millet ittifakı adayının kazanacağını ümit ediyorum. Zaten parlamentoda farklı bir çoğunluğu kazanacağımızı düşünüyorum. Millet ittifakı adayının da cumhurbaşkanlığını kazanarak.
Bu sıkıntılı günlerin aşılacağını düşünüyorum.
 
Son günlerde ‘adayınız neden yok, Adayınızı neden açıklamıyorsunuz’ sorularını gereksiz bir tartışma olarak buluyorum. Cumhur ittifakının adayınız kim diye soru sorması abesle iştigaldir. Yasal olarak aday bildirmenin süresi vardır” dedi.
 
Milletvekili aday adayı olma gibi bir değerlendirmeniz var mı? sorumuza;
 
“Güçlü milletvekili ön seçim ile gelen milletvekilidir”
“Temel bir prensibim var, parti içi demokrasi. Türkiye’ye demokrasi gelecekse,güçlü parlamenter sistem olacaksa güçlü milletvekili olmalı. Güçlü milletvekili de ön seçim ile gelen milletvekilidir. Çünkü ön seçimde parti tabanı kimin tarihe ve topluma karşı sorumluluk bilinciyle siyaset yaptığını, kimlerin egosunu tatmin, kimlerin şan şöhret için siyaset yaptığını bileceği için ön seçim ile gelen adayların çok daha nitelikli, partisine, ülkesine ve bölgesine yararlı olacağı düşünülmeli. Dolayısıyla 2018 seçimlerinde ön seçim olmadığı için aday adayı bile olmadım. Ön seçim yapılamamasının sebebi Türkiye koşullarıdır ve bunu belirleyecek olanda genel merkezdir.”
 
Ordu’da ikili bir yapı var, coğrafi olarak.Ben bölgeciliğe karşıyım, coğrafi bölgeye göre aday belirlenmez. Ülkesine, milletine, hemşerilerine ve partisinin parlamentoda liyakat ile temsil edecek adayların hepsi aynı ilçeden de olabilir. Ancak eğer bu bölgeden aday varsa örgütü de arkasına almışsa elbette ki insanların kendi yakın çevresinden de milletvekili olmasını ister. Bütün adayların Ordu merkezden olması yerine Ünye, Fatsa ortaklaşa bir bölgeden aday çıkarmak ister. Ben de bu desteği gördüğüm için düşünüyorum. Çünkü bu düşünceye beni örgütümün temsilcileri, ilçe başkanları, çoğunluğunu yani arkamızda 9 ilçe var aşağı yukarı 9 ilçenin ilçe başkanları bu anlamda destek verdiklerini söylediler. Somut desteği ileride göreceğiz. Sadece bu bölgenin değil Bolaman’ın doğu tarafında kalan Gürgentepe, Gölköy, Mesudiye, Ulubey, Kabadüz ve Gülyalı ilçelerinde Altınordu da o yöredeki parti tabanından ve ilçe yöneticilerinden de dengeli bir dağılım olacak ise sizi o bölgeden aday görmek istiyoruz yönünde iyi niyet dileklerini görünce bu beni tekrar şevklendirdi.”
 
Fatsa teşkilatından örgüt üyelerinden edindiğimiz bilgilere göre Fatsa’nın adayının ikinci sırada olacağı iddia ediliyor partililer tarafından, Fatsa’nın adayı olabilecek kapasitedesiniz, bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?
“Parti örgütümün böyle bir desteği olması halinde aday adayı olabileceğimi söylerim.Dolayısıyla bu desteği aldığımda örgütüm arkamda duracak. Şimdiye kadar gördüğüm izlenimler ile desteği alabileceğimi düşünüyorum. 
Bu bölgeyi benden daha iyi yönetebilecek bir arkadaş çıkar ise onun arkasına düşeriz yok ise emek vermiş biri olarak bu bölgeyi yeterince temsil edebileceğimi düşündüğüm için aday adayı olmayı düşünüyorum. Son kararımızı da son temaslardan sonra karar vereceğiz.”
 
Haber:Şeyma ESER
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde