25 Nisan 2024

ORDU İTFAİYESİ 6 BİNİ AŞKIN OLAYA MÜDEHALE ETTİ

  • PDF

2022 YILINDA 1425 YANGIN, 1703 KURTARMA OLAYI MEYDANA GELİRKEN BOĞULMAK ÜZERE OLAN 125 KİŞİ YAŞAMA TUTUNDU

 

İtfaiye ekipleri, Ordu’da 2022 yılında 54 İtfaiye aracı, 294 personeli ile toplam 6306 olaya müdahale etti. Müdahale edilen olayların başında kurtarma olayları gelirken onu yangın takip etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı 2022 yılında il genelinde 1425’i yangın, 368’i trafik kazası, 1703’ü insan ve hayvan kurtarma, 259’u su çekimi, 125 boğulma tehlikesi ve 2426’sı diğer itfai olaylar olmak üzere toplam 6306 olaya müdahale etti. Yıl boyunca 1409 denetim yapan ekipler, 236 kurumda 9 bin 824 vatandaşa da eğitim verdi.

125 KİŞİ OSKEM’LE HAYATA TUTUNDU

Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM) ile il genelinde oluşturulan 17 plajda su kazalarını önleme hizmeti verilerek vatandaşların yaz aylarında daha güvenli vakit geçirmeleri için imkân sağlandı. Boğulma tehlikesi geçiren 125 kişi OSKEM’le yaşama tutundu.

ARAMA KURTARMA EKİBİ 7/24 GÖREVE HAZIR

Müdahale Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Su altı ve Su üstü Arama Kurtarma Ekipleri geçtiğimiz yıllarda çeşitli illerde meydana gelen doğal afetlerde etkin rol oynadı. Ülke genelinde katılım sağladığı olaylarla dikkat çeken ekipler 7/24 göreve hazır konumdadır.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan gönüllü itfaiyecilik projesi kapsamında Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlara 40 saat teorik ve uygulamalı eğitim verilerek, muhtemel yangın durumunda ilk ve etkin müdahalenin yapılması için gönüllü itfaiye erleri yetiştirildi. Düzenlenen törenle gönüllü itfaiyeci belgesine kavuşan ekibe, 1 tane de itfaiye aracı teslim edildi.

“DAHA GÜVENLİ BİR ORDU İÇİN”

“Daha Güvenli bir Ordu” parolasıyla İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme Şube Müdürlüğü Denetim Birimi ekipleri, 2022 yılında 1409 denetim faaliyeti gerçekleştirerek vatandaşlara yapı, bina, işyeri, tesis ve işletmede yangın güvenliği uygulamalarıyla ilgili danışmalık hizmetini de ücretsiz sundu.

İTFAİYE EĞİTİMLERİNİN KARADENİZ ÜSSÜ OBİTEM

Eğitim çalışmalarında Karadeniz bölgesinde başarılı çalışmalara imza atan İtfaiye Eğitim Merkezi ile geride bırakılan yılda Giresun İtfaiyesi, Giresun AFAD Arama Kurtarma Ekibi, Espiye, Tirebolu, Bulancak, Yağlıdere İtfaiyeleri başta olmak üzere birçok kurum kuruluş ile itfaiye personelleri, vatandaşlar ve gönüllülere yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çalışmalar neticesinde 236 kurumda 9824 kişiye eğitim verildi.

2022 yılında gerçekleştirilen tanıtım programı ile OBİTEM 16 büyükşehir, 14 il, 13 ilçe belediyesi ile 2 üniversite ve Türkiye Belediyeler Birliği eğitim biriminden yaklaşık 150 kişiye ev sahipliği yaptı.

Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından ise Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı yerleşkelerde Sivil savunma planları, TAMP, sabotaj planları güncellenmesi faaliyetleri gerçekleştirildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde