29 Nisan 2024

“ÜÇ RAKAMLI FİYAT HİÇ KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEMELİ”

  • PDF
Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi “Tüm üyelerimizin, Fatsalı hemşerilerimizin 2023 yılını kutluyor herkese sağlık başarı ve mutluluklar diliyorum” dedi.
Yılın son haftasında basın toplantısı düzenleyen Feyzi; 2022 yılını değerlendirdi, 2023 yılından beklentileri dile getirdi.
 
“Bugün üç rakamlı fiyatlar fındıkta hayal değildir” diyen Ali Feyzi; “Üç rakamlı bir fiyatın üreticimiz adına çok sevindirici bir gelişme olduğunu da belirtmek istiyorum.”  
 
Fiyatın 100 liranın üzerinde olması gerektiğini ısrarla vurgulayan Ali Feyzi; “2022 sezonunda da sizlerle ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin fındığı hakkında değerlendirmede bulunalım. Bu sezonda fındık fiyatları 45 lira seviyelerinden başladı, yılbaşı itibari ile kabuklu fındık alışlarımızı 55 lira seviyelerine geldiğini görüyoruz. Toprak mahsulleri ofisi 52 liradan fındık alımına başladı. Fındık fiyatının da piyasada düşmesini üç rakamlı hanelere çıkmasını engellemezler. Sayın Toprak Mahsulleri Genel Müdürümüze, Sayın Ticaret Bakanımıza, Sayın Cumhur-başkanımıza’ da çağrımdır toprak mahsulleri ofisi hiç kimsenin deposu değildir, ellerindeki bugün itibari ile ciddi bir fındık stoğu bulunmaktadır. Şuanda fındığın fiyatını bundan sonrasını toprak mahsulleri ofisinin satış politikası belirleyecektir. Son yıllarda kıymetli toprak mahsulleri ofisi çok kıymetli bir satış politikası izlemiştir. Bu politikayı 2022 mahsulünde de inşallah izlerler ve önümüzdeki günlerde toprak mahsulleri ofisinin 70 liranın altında asla bir satış politikasıyla fındığın gündemine oturmalarını kendilerine tavsiye etmem. Bu 70 lira ve üzeri hem 2023 mahsulünün fiyatını belirleyecektir, hem de fındığın önümüzdeki zaman dilimi içerisinde üç rakamlı fiyatlara çıkmasının önünü açacaktır.” dedi
 
“Fındık üreticimiz zor durumda, 2021 yılında 25 liralık fiyatın karşılığı bütün girdi maliyetlerine baktığımız zaman bugün üç rakamlı fiyatlar fındıkta hayal değil çok sevindirici bir gelişme olduğunu da belirtmek istiyorum” diye sözlerine devam eden Ali Feyzi;   “Ordumuz dünyada ve Türkiye de en çok fındık üreten bir ildir. Biz bunun kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Hiç kimseyi 100 liralık fiyat rahatsız etmemeli. Biz bu işin ticaretini yapıyoruz. İhracatçı kardeşlerimde üç rakamlı fiyatları hayal görmesinler. Kimse bunu tüketir mi demesinler benim 7.500 TL’lik elektrik faturam 50.000 TL oldu mecburen o elektriği de kullanıyorum parasını da ödüyorum. 100 liralık yevmiye 400 lira olmuşsa, 2 liralık gübremiz 10 lira olmuşsa fındığı inşallah önümüzdeki sezonda 3 rakamlı fiyatlar ile karşılarız.  
2022 yılında yılbaşına kadar 125 bin ton iç fındık 250 bin ton bunun karşılığında kabuklu fındık Avrupa’ya, yurtdışına dünyanın her tarafına ihracat yaptı. Yabancı yatırımcıya asla karşı değiliz onlar bizim başımızın tacı ülkemizdeki misafirlerimizdir. Ama yabancı yatırımcının bu ülkedeki yanlış yaptığı politikalara, ticaretlere de karşıyız.” diye konuşmasını sonlandırdı.
 
Haber:Şeyma ESER
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde