24 Nisan 2024

BÜYÜKŞEHİR AYBASTILI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede eğitim gören öğrencileri Ordu’nun tarihi ve turistik güzellikleriyle buluşturuyor.
 
“Kentimi ve Kendimi Tanıyorum” projesi kapsamında ilk olarak Aybastı’dan gelen öğrencileri ağırlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri Altınordu ilçesinde misafir etti.
 
Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Ordu’nun 19 ilçesinde bulunan 12-17 yaş aralığındaki 60 öğrenci belirli günlerde öğretmenleri ile birlikte alınarak şehrin tarihi ve turistlik yerlerini yakından görme fırsatı elde edecek.
 
60 ÖĞRENCİYE GEZİ
 
İlk olarak Aybastı ilçesi ile projeyi hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi Aybastılı öğrencilere gezi programı düzenledi. Öğretmenleri eşliğinde ilçelerinden alınan 60 öğrenci Ordu Üniversitesi’ni, Fındık Müzesi’ni, Ordu Büyükşehir Belediyesi Binası ve Sanat Galerisi’ni, Büyükşehir Belediyesi Kültür Otağı’nı, teleferik hizmeti ile Boztepe’yi ve ters evi gezme imkânı bularak unutulmaz bir gün yaşadılar.
 
“ORDU’YU SİZ YÖNETECEKSİNİZ”
 
Öğrencilerin gezi kapsamında ilk durakları ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, oldu. Bilgi ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaşan Başkan Güler, “Nasıl ki bu görevi biz başkalarından devraldıysak, bizler de size devredeceğiz, siz de çocuklarınıza. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti’ni daha iyi bir noktaya götüreceğiz” dedi.
 
Başkan Güler sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Sizleri Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığımız ile birlikte gezdirmek istiyoruz. Denizi görün, şehrinizi tanıyın, üniversiteyi görün. Zaten bir müddet sonra üniversite öğrencisi olacaksınız. Değişik görevler alacaksınız. Bu meclisi bir müddet sonra sizlere bırakacağız. Ordu’yu siz yöneteceksiniz. Kiminiz başkan olacak kiminiz vali veya bakan, öğretmen olacaksınız. Nasıl ki bu görevi biz başkalarından devraldıysak, bizlerde size devredeceğiz, siz de çocuklarınıza. Böylelikle Türkiye
 
Cumhuriyeti’ni daha iyi bir noktaya götüreceğiz. Örnek olacağız. İçinizden ilim adamları çıkacak, Nobel alanlar çıkacak ama istediğiniz hangi meslek olursa olsun önce faydalı, hayırlı insan olmak lazım.”
 
Öte yandan Aybastı ilçesi ile başlayan proje geri kalan 18 ilçede de uygulanmaya devam edecek.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde