25 Nisan 2024

RÜTBELERİN EN ÜSTÜNÜ ŞEHİTLİK VE GAZİLİKTİR

  • PDF
19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle 15 Temmuz Özgürlük Meydanında kutlama programı düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kale, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.
19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı Atatürk Anıtına İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği çelenginin konulması, saygı duruşu yapılması ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı şehit Zafer Özdeniz İlkokulu sınıf öğretmeni Ömer Uslu gerçekleştirdi.
 
“ŞEHİTLİK VE GAZİLİK RÜTBESİ İNANÇ SAYESİNDE KAZANILMAKTADIR”
 
Uslu konuşmasında, “Vatan olmaksızın millet, millet olmaksızın da devlet olmaz. Bir milletin varlığı vatanın varlığına, aynı zamanda hür ve bağımsız olmasına bağlıdır. Tarih boyunca bağımsız yaşamış, Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış, zaferden zaferlere atlamış, ecdadını örnek alarak Anadolu’da, Kore’de, canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde bir çok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. İnsan çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde edebilir. Şehitlik ve gazilik rütbesi ise hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır. Bu bakımdan rütbelerin en üstünü hiç şüphe yok ki şehitlik ve gaziliktir.” dedi.
 
ÖĞRENCİLER ŞİİRLERİ İLE RENKLENDİRDİ
 
Şehit Zafer özdeniz İlkokulu öğrencilerinden Yağmur Karaoğlu “Gazilerimize” ve yine Şehit Zafer Özdeniz İlkokulu öğrencilerinden Derin Sağlam “Yaşasın Kahraman Gazi” adlı şiirlerini okudular.
Programın sonunda günün anlam ve önemine uygun bir konuşmada Fatsa Ünye Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Adem Çiçek yaptı.
 
“KAHRAMANLIK GÜNLERİNİ ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ”
 
Çiçek yaptığı konuşmada, “Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 Günü mareşallik ve Gazilik unvanını verilmiş ve bu vesile ile bugün Gaziler Günü olarak addedilmiştir. Bugün, kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir fırsattır. Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın harflerle yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız.Ya İstiklal, ya ölüm!” sözü bunu en güzel anlatan sözlerdendir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleri ile doludur. Bu kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz.” diye konuştu.
19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı Şehit aileleri ve Gaziler onuruna Öğretmen Evi’nde düzenlenen yemek programı ile sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde