25 Nisan 2024

FATSA'DA “GÜVENLİ OTOPARK, RAHAT TRAFİK” UYGULAMASI HAYATA GEÇİYOR.

  • PDF
Trafik yoğunluğunu azaltarak düzeni sağlamak, uzun süreli parklanmanın önüne geçerek her vatandaşı uygulamadan faydalandırmak amacıyla yasa ve yönetmeliklere uygun olarak belirlenen 5 lokasyonda yol kenarı güvenli otopark uygulaması hayata geçiriyor.
 
“GELİRİ FATSA’YA HİZMET OLARAK DÖNECEKTİR.”
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 27.12.2021 Tarihli/2021-226 Sayılı kararı, 5216 Büyükşehir Belediyesi ve 5393 Belediye Kanunu hükümlerine istinaden belirlenen lokasyonlarda yol üstü otoparkları Fatsa Belediyesi iştiraki olan Fatsa Belde A.Ş. tarafından yönetilerek, geliri Fatsa’ya hizmet olarak dönecektir.
 
“ŞEHİRLERDE OTOPARK KÜLTÜRÜ OLUŞMALI”
 
Otopark kültürünün oluşmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Fatsa Belde Anonim Şirketi Müdürü Mustafa Yelol “ Gelişen Fatsa’mızda gün geçtikçe nüfus ile birlikte artan araç sayısıyla otopark ihtiyacı da artıyor. Bu anlamda vatandaşlarımız arasında da otopark kültürünün oluşması büyük önem taşıyor. Sürücülerin kısa süreli park ihtiyaçları için yol üzeri, uzun süreli park ihtiyaçları için kapalı ve açık park yerlerini tercih etmeleri bu kültürün oluşmasında önem arz etmektedir.” dedi.
 
“AMACIMIZ, OTOPARK HİZMETİNİ YASAL HALE GETİREREK TRAFİKTE DÜZENİ SAĞLAMAK”
 
Yeni trafik akışı düzenlemesinin uzun vadede sonuçlarının alınmasına devam edilebilmesi için yol üzeri geçici park yerlerinin büyük önem taşıdığını dile getiren Fatsa Belde Anonim Şirketi Müdürü Mustafa Yelol, “ Uygulamamız Ata, Reşadiye, Hacı Hulisi Baba, Yeni Kumru Caddesi ve Cihat Sokak’ta aktif olacak. 08.30-21.00 arasında çalışma saatleri olan uygulamamız, akşam 21.00 ile sabah 08.30 arası ücretsiz olacaktır. Ücret tarifesi sistem tarafından otomatik olarak hesaplanmaktadır. Vatandaşımız ödeme yapamamışsa bir sonraki seferde de, ödeme yapabilir. Mevcut lokasyondaki görevliye ulaşılamamışsa başka lokasyondaki görevlilere de ödeme yapabilir. Kısa süreli parkta sürücülerimiz ilk 15 dakika için ücret ödemeyecek ve işlerini hızlıca halledebilecek. Yol kenarlarına uzun süre park eden kişiler yüzünden kısa süreli park yapma ihtiyacı duyan sürücüler, park yeri bulmakta zorlanıyor. Kısa süreli park yapıp alışveriş yapmak isteyen müşterilerinin park yeri bulamaması sebebiyle esnaflarımız ticari kayıp yaşıyor. Bu durum gereksiz yakıt tüketimine ve hava kirliliğine de yol açıyor” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde