23 Nisan 2024

“TEKELCİ BİR FİRMA KARADENİZ’DE RACON KESİYOR”

  • PDF
Başkan Ali Feyzi mektubunda; 
"Sayın cumhurbaşkanım; Son zamanlarda fındık ticaretinde, tekelci bir firma tüm Karadeniz bölgesine racon kesiyor ve bunu ticaret adı altında yapıyor. Her gün yeni bir oyun icat ediyor. Ülkemizi ve fındığın bütün paydaşlarını kölesi yerine koyup, istediği gibi oyun kuruyor. Hükümeti mutlu etme adına, 48 TL’den fındık fiyatı açıklıyor. Himmet dağıtırcasına, her ilçeden iki yada üç firmadan piyasayı etkilemeyecek şekilde fındık alıp, kenara çekilip, kendini fındığın kurtarıcısı gibi gösteriyor. Dünya fındık satış pazarını elinde bulunduran bir firmanın, alış pazarını müstahsile kadar indirerek fındık alımını kontrol etmeye çalışmasının dünyanın hiçbir yerinde örneği yoktur. Bu firma kontrol altına alınmaz, Rekabet Kurulu tarafından Kabuklu fındık alışı iptal edilmezse, Sektörümüz dibi görülmeyen bir uçuruma doğru yuvarlanmaktadır. Bu firma kendi muktedirlerini yaratıp, kendine ürün vermeyenleri cezalandırırcasına Ülkemize, Hükümetimize ve tüm fındık üreticilerine bir mesaj vermektedir.
Bu mesaj;
 
‘’BENİMLE BİRLİKTE OLMAYAN BU SEKTÖRDE YOK OLUR.’’ mesajıdır.
 
Ticareti bir kenara bırakalım, Bu mesaj Ülkemiz ve %70 ‘ini ürettiğimiz bir üründe kabul edilemez bir anlayıştır. Bu iş ancak ve ancak Cumhurbaşkanımızın yani sizlerin talimatlarıyla düzelebilir. Başka bir türlü çare söz konusu dahi olamaz.
Sayın CUMHURBAŞKANIM;
Bizler yabancı yatırımcıya asla karşı değiliz, ama ülkemizi ve ürünümüzü müstemleke ülkesi gibi gören firmanın ticari politikalarına karşıyız. Şehrim, Şahsım ve Milli ürünümüz fındık adına ; Gereğinin yapılmasını arz ederim” ifadelerini kullandı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde