18 Nisan 2024

BÜYÜKŞEHİR SOKAK CANLARI İÇİN MAMA ÜRETİMİNE BAŞLADI

  • PDF
Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sokak hayvanlarına olan hassasiyetiyle gerçekleştirilen projelere bir yenisini daha ekleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarının besin ihtiyacını gidermek amacıyla mama üretti.
 
Sokak hayvanları için yapılan birçok çalışmayla adından sıkça söz ettiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, örnek olacak bir projeyi daha hayata geçirdi. Başkan Güler’in öncülüğünde alanında pek çok uzman tarafından uzun süredir üstünde çalışılan mama üretimi yapıldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi ilk olarak deneme amaçlı olarak ürettiği mamaları sokak hayvanları ile buluşturdu. Patili dostlar tarafından oldukça sevilen ve seri üretimi Büyükşehir Belediyesinin tesis çalışmalarının ardından başlayacak olan mamalarla sokak hayvanlarının besin ihtiyacı karşılanacak.
 
“MAMALARIMIZIN İÇERİĞİ TAMAMEN BİZE AİT”
 
Üretilen mamalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, 3 tür mama üretimi yaptıklarını ve içeriğinin tamamen kendilerine ait olduğunu söyledi.
 
Daire Başkanı Okutucu açıklamasında şunları kaydetti:
“Biz Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde birçok çalışmayı uygulayarak hayata geçirmiştik. Bunlardan bir tanesi de artık mama üretimi oldu. Bu çalışmamız bizim hem üniversite ile hem de bu alanda ilgi ve bilgili kişilerle yaptığımız istişareler ile geliştirildi. Mamaların prospektüsü tamamen bize ait. Mamalarımız yavru, yetişkin köpek maması ve kedi maması olarak 3 türde protein oranı yüksek ürünler olarak üretildi.”
 
“TESİS ÇALIŞMALARININ ARDINDAN SERİ ÜRETİME GEÇECEĞİZ”
 
Daire Başkanı Okutucu deneme amacı ile üretilen mamaların patili dostlar tarafından oldukça sevildiğini söyledi. Tesis çalışmalarının ardından mamaların artık Büyükşehir Belediyesi tarafından seri üretimine geçileceğini de aktaran Okutucu şöyle konuştu:
 
“İlk denemelerimizi tamamladık. Memnuniyeti ölçüyoruz ve can dostlarımız bu mamayı oldukça sevdiler. Bizlerin bu anlamda bir üretim tesisi hazırlığımız var. 
 
Bundan sonraki süreçte de üretimi tamamen belediyemize ait olmak üzere faaliyetimizi başlatmış olacağız. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyoruz.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde