29 Mart 2024

KÖŞE YAZARLARINDAN ORDU’YA ÇIKARMA

  • PDF
Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşlarının köşe yazarları Ordu’da bir araya geldi. Ordu’yu ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarını gezen gazetecilerden ortak düşünce olarak Ordu’nun kabuğunu kırdığı ve her alanda kendisini geliştirdiği vurgusu yapıldı.
 
Hürriyet, Posta, CNN Türk gibi Türkiye’nin önde gelen basın yayın kuruluşlarının köşe yazarları, muhabir ve temsilcileri Ordu’da buluştu. Gazeteciler, Ordu programları kapsamında ilk olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Güler, gazetecilere Ordu’yu ve Ordu için hayata geçirdikleri yatırımları anlattı.
 
Gazeteciler bu ziyaretin ardından Ordu’nun tarihi ve turistik mekânlarının yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yatırımları gezdi. Gazetecilerin bu gezi programının büyük bir bölümüne Başkan Güler’de eşlik etti. Program kapsamında Ordu’da bulunan köşe yazarları inceleme ve geziler sonrası açıklamalarda bulundu.
 
HÜRRİYET YAZARI ABDULKADİR SELVİ: “BÜYÜKŞEHİRLERE MODEL OLACAK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”
 
Ordu izlenimlerini paylaşan Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, Ordu’nun moral ve motivasyonunu çok yüksek olduğunu söyledi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in proje üreten öncü bir isim olduğunu ve belediyecilikte örnek model oluşturduğunun altını çizen Selvi, “Ordu’ya mesleğime yeni başladığımda gelmiştim. Ondan sonra zaman zaman geldim ama bu sefer daha farklı bir Ordu buldum. Ordu’nun moral ve motivasyonu çok yükselmiş. Yani Ordu ben bu işi başarırım diye örnek model oluşturuyor. Büyükşehirlere örnek olacak çalışmalar var. Tabi Sayın Başkan ve Sayın Bakanımızın Bakanlığı döneminde de siyasette de bürokraside de hep proje üreten öncü bir isimdi, o birikimini Ordu’ya taşıması çok önemli olmuş. Ordu belki en küçük büyükşehir ama büyükşehirlere model olacak çalışmalar burada yapılıyor. Ama beni burada en çok etkileyen, tabi ki burada yapılan çalışmalar hepsi çok kıymetli, marka değerler üretilmeye çalışılıyor ama Ordu da bir huzur gördüm ve Ordu’da bir moral gördüm. Ordu bir anlamda Karadeniz’e bu morali ile örnek olacak bir kapasitede. Daha öncelerden bu kadar yüksek moral fark edememiştim, bunları gördüm çok mutlu oldum” dedi.
 
POSTA GAZETESİ YAZARI BANU ŞEN: “YAZ KIŞ YAŞANACAK BİR ORDU OLUŞTURULMUŞ”
 
Ordu’da her kesime hitap eden projelerin hayata geçirildiğini gördüklerini aktaran Posta Gazetesi Yazarı Banu Şen, yaz kış yaşanabilecek bir şehir oluşturulduğuna dikkat çekti. Denizi ile barışmış bir şehir gördüklerine değinen Şen, “Ordu bir kere çok güzel, cennet gibi. Gün boyu gezmeye doyamadık. Yeşili, denizi, kültürü, turizmi ve burada yapılan yatırımlar ile insanlara yaz kış yaşayabilecekleri bir Ordu yaratılmış. Gençler için çok fazla proje var. Sörfle ilgili olan projeye bayıldım. Bisiklet yolu projesine bayıldım. Hepsi çok güzeldi. Ordu da güzel, projelerde güzeldi. Bir kere Ordu, sahili ile en birleşen, bütünleşen şehirlerden bir tanesi. Belediyenin de bu sahillere yaptığı çalışmalar tekneler ve burada denize olan ilgiyi canlandırması bunlar bence çok güzel. Uzun yıllardır biraz uzak yaşanmış denizden sadece balık anlamında faydalanılmış ama şimdi insanlar Ordu’da denizle bütünleşiyor. Ben bu projeleri çok beğendim, çikolata müzesindeki çikolata deneyimimiz çok güzeldi, çikolatada yaptık Kyble de bir marka yaratılmış. Ordu da tabi ki fındığın sadece fındık olarak faydalanılmasından ziyade katma değer ürünleri olup da katma değer sağlanması açısından da önemli bir proje, önemli bir yatırım” diye konuştu.
 
HÜRRİYET YAZARI SALİM UZUN: “ORDU ALTYAPISI VE ÜSTYAPISI İLE TAKDİRE ŞAYAN BİR KENT OLMUŞ”
 
Hürriyet Gazetesi Yazarı Salim Uzun, Ordu’nun alt ve üstyapısında köklü değişimler yaşandığının vurgusu yaptı. Hayata geçirilen projeleri günü kurtarmanın ötesinde geleceğe yapılmış yatırımlar olduğunu dikkat çeken Uzun, “Türkiye’nin değişik kentlerini gezdim ama Ordu gerçekten hem altyapısı ile hem üstyapısı ile gerçekten takdire şayan bir kent olmuş. Burada yapılan projeleri hem bizzat gördüm hem de bize verilen dokümanlar üzerinden de inceleme fırsatı buldum. Projelerin birçoğu sadece bugüne değil, geleceğe yönelik de çok önemli çalışmalar olmuş. Özellikle tarım, çevre ve turizm konusundaki yatırımları projeleri inceledim, yerinde gördüm. Şunu özellikle söylemek isterim ki burada Sayın Başkan ve ekibinin yaptığı birçok proje Türkiye’de ki diğer kentlere de örnek olacak projeler olacağını düşünüyorum. İnşallah bundan sonra ki süreçte de bu tür projeler devam eder. Tabi Ordu bir deniz kenti daha önce neden böyle bir proje yapılmadığını bilmiyorum. Ama şu an içinde bulunduğumuz tekne ile yapılan bu turlar en azından kent sakinlerini deniz ile barışık hale getiriyor ve belki streslerinden arındırıp onlara güzel bir gün geçirmelerini sağlıyor ve bu da gerçekten halk için vatandaş için güzel bir çalışma olmuş” şeklinde konuştu.
 
HÜRRİYET GAZETESİ YAZARI MÜGE AKGÜN: “BAŞKAN GÜLER’İN ÇOK İYİ BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI VAR”
 
Ordu’ya ilk kez geldiğini ve bunun büyük bir eksiklik olduğunu belirten Hürriyet Gazetesi Yazarı Müge Akgün ise Ordu’daki her şeyden çok etkilendiğini dile getirdi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çok iyi bir belediyecilik anlayışı olduğunu kaydeden Akgün, “Ordu’ya ilk kez geldim, yapılan her şeyden çok etkilendim. Sanırım Büyükşehir Belediye Başkanı, eski Bakanımız çok büyük bir şahıs. Hem bir Ordulu hem de çok iyi bir belediyecilik anlayışı var. Yapılan bütün projelerden kent için yapılan şeylerden çok etkilendim. Sanıyorum önümüzdeki 5 yıl içinde 10 yıl içinde Ordu Türkiye’nin turizmi ile doğası ile önde, umarım gastronomisi de önden gelen illerinden bir tanesi olacaktır. Artık Karadeniz kıyıları bu ekolojik dengeler değişirken iklim değişikliği ile önü çok daha açık, en çok tercih edilen yerler arasında olacak sanıyorum Karadeniz’deki kentler. Ordu’da buna öncülük yapacak gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.
 
HÜRRİYET GAZETESİ ÇUKUROVA BÖLGE TEMSİLCİSİ ERDAL FERNERGİZ: “ORDU DİĞER KENTLERE ROL MODEL OLUŞTURACAK PROJELER GELİŞTİRMİŞ”
 
Hürriyet Gazetesi Çukurova Bölge Temsilcisi Erdal Fernergiz, Ordu’yu beklediğinden çok daha farklı ve çok güzel bulduğunu söyledi. Ordu’nun bir cazibe merkezi haline geldiğini gördüklerini ifade eden Fernergiz, “Orduyu çok beğendim, yapılan işlerle projeleri ile türlü türlü güzelliklerle hakikaten Ordu’yu böyle beklemiyordum. Çok beğendim. Hakikatten bir cazibe merkezi haline getirilmiş. Bakan çok emek vermiş. Vizyonu geniş, projeleri, ekibi de çok güzel. Her şeyi ile çok güzel bir kent haline gelmiş. Çok hoşuma gitti. Yani bir Karadeniz’de böyle bir kentin olması hakikaten ülkemiz adına çok sevindirici bir olay. Keşke bütün kentlerimiz böyle olsa. Sayın Güler Başkanın yaptığı sırf belediyecilik değil tamamen belediyeciliğin dışına çıkarak ve türlü türlü projeler üreterek kentine gelişim sağlamaya çalışıyor, katkı sunuyor. Bu çok önemli vatandaşında buna ayak uydurması çok önemli. Diğer kentlere rol model olacak bir projeler geliştirmişler. Başkanı kutluyorum. Tebrik ediyorum. Hakikaten çok hoşuma gitti Ordu” açıklamasında bulundu.
 
HÜRRİYET YAZARI ECE ÇELİK: 
“KADINLARA 
VERİLEN ÖNEM BENİ ÇOK ETKİLEDİ”
 
Ordu Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarını değerlendiren Hürriyet Yazarı Ece Çelik, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çok önemli bir çaba içerisinde olduğunu vurguladı.
Kadın kooperatiflerine verilen önem, hayvan hastanesi gibi çalışmaların çok önemli olduğuna değinen Çelik, şunları kaydetti:
 
“Çok etkilendik bütün Hürriyet yazarı arkadaşlarımla da ekip olarak çok etkilendik. Bir kere Başkanın çabasını fark ettik, en çok bunu konuştuk aramızda çünkü zaten Ordu çok güzel yeşilliği ile ünlü gelenin hayran kaldığı bir yer. Hayvana olan duyarlılık beni çok etkiledi. O barınaklarda ki arkadaşların çalışması çok etkiledi. Kadın girişiminde de özellikle fırsatların verilmesi. O kadın kooperatifleri meselesi çok önemliydi çünkü ben kadın yazarıyım Hürriyetin vazgeçmeyen kadınlar diye bir köşe yazıyorum. O noktada hem kadına hem hayvana, insana yaklaşımı konusunda Ordu’yu çok çok beğendik işleri çok çok beğenerek takip ettik.”
 
HÜRRİYET YAZARI BURCU BAŞAR: “ORDU ÇOK GÜZEL OLMUŞ”
 
Ordu’nun son yıllarda çok hızlı geliştiğini ve büyüdüğünü gördüklerinin altını çizen Hürriyet Yazarı Burcu Başar ise şöyle konuştu:
“Ordu baktığımız zaman aslına Türkiye’de bence Karadeniz Bölgesi’nde herkesin görmesi gereken bir şehir, çok hızlı gelişmiş ve çok hızlı büyümüş bunu gördük aslında. Özellikle turizm açısından çok fazla alternatife açık bir kent olduğunu gördüm açıkçası. Yaz turizmi, kış turizmi, yayla turizmi, deniz turizmi birçok alternatif turizm konusunda ciddi potansiyeli olan bir şehir. Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Güler’in heyecanını açıkçası bizi de çok heyecanlandırdı. Çok güzel çalışmalar yapılmış ve birçok alanda güzel çalışmalar yapılmış. Daha da artarak devam ediyor Başkanın bunu çok gözlemledik. Özellikle çevre ve hepimiz için çok önemli olan yenilenebilir enerji konusunda yaptığı çalışmalar beni çok etkiledi. Gerçekten bunları anlatmak gerekiyor. Ben Türkiye’de yaşayan herkesin mutlaka Karadeniz Bölgesi’nde ilk sırayı alması gereken bir şehir olarak görüyorum Ordu’yu. Ordu çok güzel olmuş Hilmi Güler’i bütün ekibini gerçekten yürekten tebrik ediyorum.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde