20 Nisan 2024

OSKİ DAĞI TEPEYİ AŞTI

  • PDF
Aybastı’nın içme suyu sorununa son vermek isteyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Uzundere Baydarlı Yaylası’ndan mevcut içme suyu yapısına uzanan 13 km yeni ilave içme suyu hattı inşa etti.
 
Yaz aylarında nüfus yoğunluğunun olması ile birlikte içme suyu kaynaklarının yetersiz kaldığı Aybastı’da, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla dağlar tepeler aşılarak 13 km’den yeni ilave su hattı temin edildi.
 
AYBASTI UZUN YILLAR SU SORUNU YAŞAMAYACAK
 
2021 yılında yeni ilave hat için ilk kazmayı vuran OSKİ ekipleri zorlu arazi şartlarına rağmen 13 km uzaklıktaki Baydarlı Yaylası’ndan ilçeye su temini yapmak için çalışmalara başlamıştı. Uzun yıllar Aybastı ilçesinin su sorununu ortadan kaldıracak çalışma için gece gündüz çalışan OSKİ ekipleri ilave içme suyu isale hattının inşasını tamamladı.
 
“AYBASTILILARA HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”
 
Aybastı’nın su ihtiyacını karşılayacak olan çalışma kapsamında 13 kilometre isale hattı, 1 adet içme suyu deposu ve 1 adet su alma yapısı inşa edildiğini söyleyen OSKİ Genel Müdürü Murat Us şöyle konuştu:
 
“Yaz aylarında yoğun nüfusa sahip olması, kuraklığın da etkisiyle su rezervinin yetersiz kalmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla Aybastı için yeni ilave su hattı çalışmaları başlatmıştık. Ekiplerimiz zorlu coğrafya yapısına rağmen 13 kilometre uzaklıktan ilçe merkezine yeni içme suyu hattı inşasını bugün itibariyle tamamladı. Yapılan çalışmalar kapsamında 13 kilometre isale hattı, 1 adet içme suyu deposu ve 1 adet su alma yapısı inşa edildi. 
 
Bundan sonra Aybastı ilçe merkezine alternatif kaynaktan su temin edilecek. Özellikle kuraklığında etkisiyle yaz aylarında yoğun olarak yaşanan su sıkıntısını da bu ilave hatla birlikte çözmüş olduk. Tüm Aybastı sakinlerine hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde