15 Mayıs 2024

CHP’nin İlk Aday Adayı Mustafa Darçın

  • PDF

ady6-8-2013CHP Fatsa Belediye Başkan Aday Adaylığına başvuran Mustafa DARÇIN, parti binasında düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

CHP Fatsa İlçe Teşkilât binasından yapılan toplantı da basın mensuplarına tanıtılan Mustafa Darçının müraacat töreninde konuşan CHP Fatsa ilçe başkanı Doğan ÇELEBİ: "Fatsa'da, Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi en sorumlu, çalışkan, herkesi kucaklayabilen ve güler yüzlü bir ilçe olabilmesi anlayışı ve hedefi içerisinde, Fatsa Belediye Başkan Aday Adayları olacağını kamuoyunu ifade etmiştik. Fatsa kamuoyu, bize bu konuda duyarlılık göstererek takibe alıp aday adaylarımızı merak ettiler. Bu bağlamda Fatsa'da, partimizin adayları konusunda oldukça bir baskı oluştu. Ayrıca bütüna day adaylarımızın Fatsa'yı bütünleştirecek ve modernleştirecek diye söz vermiştik ve bunun olması için çalışmalarımız bu süreçte devam ediyor. Hep birlikte Fatsa'yı, yeniden inşa edeceğiz" diye konuştu.
Fatsa'nın gelişmesi ve büyümesi adına ilkelerinin ve politikalarının doğrultusunda çalışmalarını sürdürmek istediğini söyleyen CHP Fatsa Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Darçın, " Bugün benim için çok önemli bir gün. Çünkü; Cumhuriyeti kuran ve ülkemizin çok partili siyasi hayata geçişini sağlayan ve devamında demokrasinin temel ilkelerini ilke edinmiş ve halk iradesini hâkim kılmış bir partiden, belediye başkanlığına aday adaylığı için münacatımı yapmış bulunuyorum. Bu benim için onur ve ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Dilerim birçok insan bu duyguyu ve düşüncelerle partimizden belediye başkanlığı aday adaylığı için müracaata bulunur. Başta partimizin yöneticileri ve partimize gönül vermiş halk kesimi tarafından, aday adayları içerisinden en iyi insanı seçerek belediye başkanlığına kabul etmiş olur. Bu demokratik tavrı ile de son zamanlarda ülkemizde yaşadığımız ve baskısını hissettiğimiz otoriter ve baskıcı yönetimlere örnek teşkil ediyor" diye söyledi.
Ülkeme ve mensubu partime duyduğum sevgi ve sorumluluk anlayışımdan dolayı, partimin yetkili organları tarafından belediye başkanlığına aday gösterilmem halinde diye devam eden Darçın, "öncelikle partimin bu konuda belirlemiş olduğu ilkeler ve politikalar doğrultusunda çalışmalarımı yürüteceğimi, hedefimiz olan belediye başkanlığını kazanmamız halinde ise ilçemize hizmet etmek, sorunlarını gidermek ve geliştirmek olacaktır. Yapacağım hizmet ve çalışmalarımda kanun ve mevzuatlar çerçevesinde partimizin belediyecilik anlayışı olan toplumcu ve demokratik halk yönetimini en iyi şekliyle uygulayacağımı, halkımızın örf ve ananelerine saygılı olacağımı, doğaya ve ekolojiyle dengeye zarar verecek hiçbir çalışmaya izin vermeyeceğimi, sosyal ve kültürel zenginliklerimizi koruyup daha da geliştireceğimi kısaca ilçemizin her konuda yaşanır bir kent olmasını sağlamak çalışma ilkem olacaktır" diye vurguladı.
Darçın, "Ayrıca Fatsa'nın cazibe merkezi olarak da görülmesi her yıl nüfusunun artmasına neden olmaktadır. Yine yeni çalışma alanlarının oluşturulmasını plânlı ve programlı bir çalışmayı gerektirmektedir. Kısa ve geçici çözümlerden ziyade uzun vadeli ve kalıcı çözümlerin hedeflendiği bir program benim çalışma ilkem olacaktır. İlçemizin bu anlamdaki sorunlarını ve çözüm yollarını tespit ederek kendim için bir çalışma programı hazırlamış bulunmaktayım. Aday olmam halinde bunları zaman içinde sizlerle paylaşacağım. Belediyecilik anlayışında ve insan hayatında partimizinde ilkesi olan; halk iradesine ve demokratik tercihlerine saygı duymak, çoğunluktan yana değil çoğulculuktan tana tavır almak, halkla birlikte ve halk için mücadele etmek temel ilkem olacaktır. Tüm bu çalışmaların neticesinde yegâne amacım ilçemizin her konuda yaşanılır bir kent olması ve civar belediyelere örnek teşkil etmesini sağlamak olacaktır. İlçe belediye başkanlığına partimden aday adaylığım öncelikle ülkeme, partime, ilçe halkına ve şahsıma hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte benim aday adaylığım için canla başla çalışan, destekleyen ve bizi bu makama lâyık gören tüm arkadaş ve dostlarıma, partili kardeşlerime şükranlarımı sunar hepinize teşekkürlerimi ifade ederim" şeklinde konuştu.


CHP Fatsa Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Darçın Kimdir?

Ordu İli Fatsa İlçesi nüfusuna kayıtlı 1964 doğumlu ve Ilıca Beldesinde ikamet ediyor. Evli ve iki erkek evlat babasıdır. Eğitim Durumu, İlk ve orta öğrenimimi Fatsa İlçesi Ilıca Beldesinde tamamlayan, Lise eğitimimi 1982 yılında Samsun İli Veteriner sağlık Teknisyenleri Meslek Lisesinde tamamlamış olan ve aynı yıl Anadolu Üniversitesi (AÖF) İktisat bölümüne kayıt yaptırarak 1986 yılında bu okuldan (İKTİSAT) lisans diploması ile mezun olmuştur. 1993 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni bölümüne kayıt yaptırarak, 1997 yılında Ziraat mühendisi (ZOOTEKNİST) lisans diploması ile mezun olmuştur. Aynı yıl ve aynı üniversitenin aynı bölümüne, yüksek lisans öğrencisi olarak kayıt yaptırarak 1999 yılında, Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği ve Islahı dalında yüksek lisans diploması ile mezun olmuştur. Orta derecede İngilizce biliyor. İş Hayatı ise, 1982 yılında Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak, Kars ilinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı teşkilatında devlet memuru olarak göreve başlamış ve 10 yıl bu ilde kaldıktan sonra sırasıyla 6 yıl Van İlinde, 5 yıl Ordu İlinde ve 7 yıl da Ankara ilinde olmak üzere, toplam 28 yılın üzerinden çalışmış olup 2009 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden Bakanlık Şube Müdürü kadrosuyla emekli olmuştur. Devlet memurluğu süresince; Teknisyen Mühendis, İlçe Müdürü, Şube Müdürü ve Daire Başkan vekili olarak görev yapmıştır. Görev yaptığı sürelerde ise, damızlık hayvan seçimi, suni tohumlama, teknik arıcılık, hayvan hayat sigortası, hayvan yetiştiriciliği, yem bitkileri üretimi, tarımsal projeler ve özellikle Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile ilgili birçok tarımsal projelerin uygulanmasında ve kontrollerinde görev almıştır. Sivil toplum örgütleri ve kurumlarıyla ilgili durumu; TMMOB Ziraat Mühendisler Odası, Türkiye Yüksek Ziraat Mühendisler Birliği, Fatsa ADD ve Keçiören CHP'ne üyeliklerim ile Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği ve Ankara Fatsa ÇEVDER yönetiminde de görevli olarak faaliyetlerim devam etmektedir. Teknolojik ve bilişim durumum; Bilgisayar sistemsel programlarını İyi derecede kullanmakta olup birçok yazışma ve haberleşmeyi sosyal medya üzerinden yapıyor.aday6-8-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde