18 Nisan 2024

ORDU’NUN BEREKETLİ TOPRAKLARI HAYVANCILIKLA İDDİALI BİR HALE GELİYOR

  • PDF

3 YILDA BİRE 5 KAZANDILAR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destekler vatandaşların yeni gelir kapısı oldu.
 
2019 yılında yetiştiricilere dağıtılan 330 adet Bafra Irkı koyunların sayısı, yeni doğan kuzularıyla birlikte 1.500’e yükseldi.
 
Tarım ürünleri ile büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini çeşitlendirmek, tarımsal üretim ile ilgili olarak kullanılmayan potansiyeli aktif hale getirerek ekonomiye kazandırmak ve yeni üretim modelleri oluşturarak yerelde yeni sektörlerin gelişmesini teşvik etmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan projeler meyvelerini verdi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in klasik belediyeciliğin dışına çıkarak başlattığı tarım ve hayvancılık projeleri, kırsalda yaşayan vatandaşların yüzünü güldürdü.
Başkan Güler’in “İl Genelinde Koyunculuğun Geliştirilmesi Projesi” kapsamında yetiştiricilere dağıtımını sağladığı, yüksek süt ve üremeye sahip, besi performansı ile et kalitesinin yanında, adaptasyon kabiliyeti yüksek olan Bafra Irkı koyunlar kısa sürede bölgeye uyum sağladı.
 
2019 yılı haziran ayında dağıtımı gerçekleştirilen 330 adet Bafra ırkı koyun sayısı 3 yılda 1.500’e ulaştı.
 
“330’DAN 1.500’LÜ RAKAMLARA ULAŞTIK”
 
Bafra ırkı koyun yetiştiriciliğinin her geçen gün yaygınlaştığının altını çizen Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav, “İlimizde tarım ve hayvancılığı geliştirmek adına adete bir seferberlik içerisindeyiz. Hayvancılık alanında küçükbaştan büyükbaşa, kanatlıya kadar birçok proje yürüttük. Bafra ırkı koyun da bu projelerden bir tanesi. Bafra ırkı koyun gerek et verimi gerekse ikizlik oranının yüksek olması nedeniyle küçükbaşta karlı bir üretim modeli. Biz de 2019 yılında ilimize 330 adet Bafra ırkı koyun getirerek bu projeyi başlattık. Bugün geldiğimiz noktada koyunlarımızın bölgemize son derece uyumlu ve verimli olduğunu tespit ettik. 1.500’lü rakamlara ulaştık. Projemiz üreticilerimizden son derece olumlu tepkiler aldı. Artarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde