03 Temmuz 2024

ALMANYA’DAN GELEN 5 YARDIMSEVER KADIN VE ORDU’NUN 19 İLÇESİNDE BİTEN YARDIM SERÜVENİ

  • PDF
5 kadının Almanya’dan başlayan yardım serüveni Ordu’nun 19 ilçesinde son buldu.
Almanya’da yaşayan kadınlar Türkiye’de belirledikleri şehirlere zaman zaman yardım kampanyaları düzenlemişler.
Bu yıl Ordu’nun 19 ilçesini seçen kadınlar 5 gündür ilimiz coğrafyasının tozunu attılar.
Yasemin Schmidt isimli kadının öncülüğünde bir araya gelen kadınlar 19 ilçede tam 4 bin ikiyüz koli dağıtmışlar. 
Yasemin Schmidt, Nurcihan Jarschambek Cura, Cemile Kebabçı, Seyma Özgül, Emine Dikmen’den  (Avusturya) oluşan ekip; tüm şahsi masraflarını kendi ceplerinden karşılıyorlar.
Yasemin Schmidt’in sosyal medyasından başlanan yardım kampanyasına Almanya’dan kısa süre içinde 100 bin Euro para toplanmış ve bu parayla 4 bin 200 yüz gıda kolisi alınmış.
Aynı zamanda Ordulu olan Yasemin Schmidt, iki yıl öncesinde Bingöl ilimizde buna benzer bir çalışma yapmış.
Ordu’da karşılaştığımız kadınlarla yaptığımız söyleşide; bu çalışmaları hangi amaçlarla yaptıklarını sorduk. 
Almanya’da bulunan “YARDIM ET” kurumsal bir yapıdan resmi hesap numarası aldıklarını, Türkiye’ye bu yardımı “BEŞİR VE SEMERKANT” dernekleri üzerinden aktardıklarını ve bu dernekler sayesinde yoksul insanlara ulaştıkları cevabını aldık. 
Kendi masraflarını kesinlikle toplanan yardımlardan karşılamadıklarını açıklayan kadınlar; “bu seyahatte bir çay dahi içtiğimizde kendi cebimizden karşılıyoruz” demekteler.
Yasemin Schmidt uzun bir süredir sosyal medya takipçileriyle bu tür yardım kampanyalarını Almanya’da da sürdürdüğünü beyan ederken kendisininde bir Ordulu olarak bu yılki kampanyayı memleketinde düzenlemeyi uygun bulmuş.
Yasemin Schmidt; Almanya’da yüzbinlerce takipçisinin olduğunu kendisi beyan ederken birlikte olduğu kadınlar da Yasemin Schmidt ile sosyal medyadan tanışıp kendisiyle yol yürüdüklerini açıkladılar.
Ordu’nun 19 ilçesine gittiklerini ve bu ilçelerde yaşanan yaksullukları yakından gördüklerini açıklayan kadınlar; heyelan nedeniyle yıkılan konutları tespit ettiklerini ve bazı konutların yapımında da etkin rol oynayacaklarını açıkladılar.
İlçe merkezlerinde marketlere de gittiklerini beyan eden kadınlar, veresiye alışveriş yapan bir çok ailenin bakkal borçlarını kapattıklarını söylediler.
Dikkat çeken unsur; bu kadınların hangi derneğe bağlı olarak çalıştıklarını da sorduğumuzda; 
“Biz bir dernek veya bir kuruma bağlı değiliz. Bu proje (YARDIM ET)   derneğinden bir yardım istedik. Aslında yardımda değil; bize bir hesap havuzu açmalarını rica ettik. Kesinlikle biz onların adına burada değiliz. Adını taşıyan bir kıyafet bile giymiyoruz ve onlarda bunu istemiyor. Çünkü onların topladığı bir para değil bu. Yardım et derneği sadece paranın biriktiği havuz. Ordu ilinde dağıtılacak yardımların değerini 100 bin Euro olarak belirledik ve o para Türkiye’deki Beşir derneğine aktarıldı. Beşir derneği de buradaki gözetimcilerle bizim adımıza 4.200 adet gıda kolisi aldılar ve belirledikleri yoksul ailelere dağıttık. Bizde gözlemci olarak gelip yardıma muhtaç insanlarla buluştuk;” diyen Yasemin Schmidt açıklamalarına şöyle devam etti: “Sosyal medyanın gücünü, neleri değiştirebileceğini gerçekten insanların farkına varmasını ve doğru yolda kullanmasını istiyoruz. Sosyal medyamızı güzel kullandığımızda birlikte neler başarabileceğimizin kanıtıdır aslında bizim bu yaptığımız. 
Almanya’dan gelip 5 kişilik bir ekip ile Yardımlarımızı dernek kapsamında yapıyoruz. Ordu’ya gelip yardımda bulunmak için Almaya da “YARDIM ET ”derneğine başvurduk, bağışlarımız burada toplandı, toplam 100 bin Euro sosyal medya üzerinden birkaç saat içinde topladık ve 4.200 ramazan kolisi hazırlayıp 4 günde Ordu’nun 19 ilçesinde 4.200 aileye ulaştık. Almanya’da “Yardım Et” derneği, Türkiye’de ise Beşir derneği ile çalıştık.
 
Daha önce Vefa Derneği ile Bingöl, Bitlis, Kosova, Makedonya ya gittik. Bu sene sonbaharda Afrika’ya gitme projemiz var, orada yetimlerin, annelerin meslek okulu için bir kampanyamız var. Onu hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu gibi faaliyetleri sosyal medya aracılığı ile oluşturabiliyoruz.
 
Ben Almanya’da doğdum. Ordu ilini seçmemizin sebebi 3 sene önce pandemi döneminde babam memleketi olan Ordu’daydı. Yine Beşir derneği aracılığı ile Ordu’da yardımlarımızı sürdürüyorduk.” Dedi.
 
Tek amaçlarının yardım yapmak olduğunun altını çizerek belirten kadınlar; hiç bir derneğin, zümrenin, cemaatin adamı olmadıklarını vurguladılar.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde