03 Temmuz 2024

Kayaköy'de Börek Şenliğinin 16. Yapıldı

  • PDF
Fatsa Kayaköy Mahallesi'nde geleneksel hale gelen Börek Şenliği'nin bu yıl 16'ıncısı düzenlendi. 
 
Fatsa Ilıcalılar Kültür Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Can'ın sunuculuğunu yaptığı şenlikte Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi Oyuncuları, bir tiyatro gösterisi sundu. 
Kayaköy Akçakese Dayanışma Kültür ve Çevre Derneği Başkanı, Ali Işık bir konuşma yaparak; "Saygı değer Kayaköy Akçakese sakinleri, kıymetli misafirlerimiz 16.sını düzenlediğimiz geleneksel börek şenliğimize hoş geldiniz. 
Derelerinde yüzdüğümüz, ırmaklarında balık tutuğumuz, ormanlarında koyun otlatıp, çelik çomak oynadığımız, mısırı, fındığı ile bu topraklar bizlere atalarımızdan miras kaldı. 
Yağmalanmasın, kirlenmesin diye havamız, suyumuz, toprağımız bu yüzden çoban ateşimizi yaktık. İyi eğlenceler, iyi bayramlar" dedi.
Türk sanat müziğinin usta sanatçısı hemşerimiz Sami Aksu, konser verdi, 
Konserin ardından da Fatsa Ilıcalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Necati Akbaba, köylerinde taş ocağı istemediklerini söyleyerek kısa bir konuşma yaptı. 
 
Şenlik sponsoru seçilmesi için açık artırma ile bir koç satışa çıkarıldı. Kılıçlı Mahallesi sakinlerinden Murat Odabaş, açık artırmada en çok bedeli vererek koçu satın aldı ve şenliğin sponsoru oldu.
 
Çok yoğun ve hareketli geçen şenlik, sponsorların desteğiyle hazırlanan hediye çekilişi ile son buldu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde