22 Temmuz 2024

FATSA MEDYA AKADEMİSİ BAŞLADI

  • PDF
Fatsa Belediyesi'nin gençlere yönelik organize ettiği "Fatsa Medya Akademisi", belediye kültür merkezinde başladı. Yapılan başvurular arasından, uygun bulunan 187 kişi ile online mülakat yapıldı ve başarılı olan 60 kişi eğitim almaya hak kazandı.
 
AKADEMİ 7 GÜN SÜRECEK
 
Sosyal medya, metin yazarlığı, haber yazma teknikleri, fotoğraf çekimi, temel tasarım teknikleri, video çekim dersleri ve daha pek çok farklı alanda derslerin verileceği ve 7 gün sürecek olan Akademi 21-27 Mart tarihleri arası, 10.00-18.00 saatleri arasında yapılacak.
 
UZMAN KİŞİLERDEN EĞİTİMLER
 
Öğrenciler ile ilk buluşan isim “Etkili İletişim ve İnsan Psikolojisi” konulu dersi ile eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan oldu.
Akademide öğrenciler ünlü televizyoncu ve spor yorumcusu Haldun Domaç’tan “Televizyon Yayıncılığı”, sunucu Nisan Kumru’dan “Program Sunuculuğu, Spikerlik ve Diksiyon”, dijital medya yazarı ve sosyal medya uzmanı Ahmet Melih Karauğuz’dan “Yeni Medya”, yazar Emine Şimşek’ten “Metin Yazarlığı” konularında interaktif bir eğitim ortamında bir araya gelerek, dersler alacak.
 
FATSA MEDYA AKADEMİSİNİ ÖNEMSİYORUZ
 
Medya akademisi ile ilgili konuşan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Özellikle gelişen dünyanın, gelişen çağın daha çok önem kazandırdığı sosyal medya, kişisel gelişim, iletişim gibi konularda, zaten bir potansiyeli olan arkadaşlara bu eğitimler aracılığı ile ne verebiliriz, bundan biz ne kazanabiliriz onu da görmüş olacağız. 
 
Bizler bu eğitimlerle, profesyonel bakış kazandırmayı amaçlıyoruz. Bunun için de bir hafta boyunca metin yazarlığı fotoğrafçılık, grafik tasarım, internet gazeteciliği, televizyon haberciliği, yeni medya, sosyal medya içerik ve strateji geliştirme, program sunuculuğu ve spikerlik, diksiyon eğitimi, video çekim teknikleri, sosyal medyada canlı yayın teknikleri, internet girişimciliği gibi konularda alanında uzman isimler eğitimler verecek. Fatsa Medya Akademisi'ne önemli sayıda başvuru oldu. Bu ilgi için çok teşekkür ederim. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha farklı projeler ile yine gençlerle beraber olacağız. Katılımcılarımıza iyi dersler ve başarılar diliyorum” dedi.
 
Fatsa Medya Akademisi’nde başarılı katılımcılar ödüllendirilecek ve sertifika verilecek. Eğitim sonrası her katılımcı bitirme projesi hazırlayacak, başarı durumuna göre tam zamanlı/yarı zamanlı iş imkânı sağlanacak.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde