15 Mayıs 2024

“Konut Yapımındaki Gelişmeleri Müşteri Talepleri Yönlendiriyor”

  • PDF

alpaslan31-7-2013Haber : Emre ESER

Küçükali İnşaat ve Emlak sahibi Alparslan Küçükali ile yaptığımız söyleşide çarpıcı tespitler gündeme geldi.

Küçükali; ilçemizde ki hızlı konutlaşmanın müşteri talepleri doğrultusunda olduğunu belirterek. Yaptığımız röportaj da sorularımıza şu şekilde yanıt verdi:

İlçemizde hızlı bir konutlaşma mevcut bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Evet dediğiniz gibi ilçemizde hızlı bir şekilde konut ve site yapımları devam ediyor. Ben ve benim gibi müteahhitleri konut yapımına teşvik eden müşteri isteklerinin değişmesidir. Şöyle ki; eskiden 1 evim olsun diyenler şimdi 3,4 evim olsun, kaloriferli olsun, doğalgazlı olsun, 4 odası olsun gibi taleplerde bulunuyorlar. Bizde müşterilerimizin istekleri doğrultusunda konutlar yapıyoruz. Bu konut yapımına karşılık iyi yerlerde ki iyi konutlar satılıyor.

Fatsa’da herkesin de gördüğü üzere çarpık kentleşme söz konusu. Firmalar konutlarını inşa ederken bu durumu dikkate alıyor mu ve bu çarpık kentleşmenin bir çözümü var mı?

Fatsa da çarpık kentleşme yeni bir şey değil. Çok eskilerden geliyor. Aslına bakarsanız imara yeni açılan yerlerde de değişen bir şey yok. Daha doğrusu bu durumun müteahhitlerle bir alakası yoktur. Belediye imar planı hazırlar, bizde bu plana uyarız. Son imara açılan yer Dolunay Mahallesidir. Gönül isterdi ki burada küçük yollar değil daha geniş yollar olsaydı.

Şu anda yapılmış olan yerlere bir çözüm yoktur fakat Fatsa’da eğer başka imara açılacak yer kaldıysa günümüzün şartlarına göre imar durumları ayarlanmalıdır.

Bankaların son zamanlarda kredi faiz oranlarında yükseliş söz konusu; bu durum konut alımlarında bir durgunluğa yol açar mı?

Bende bu durumu yakından takip ediyorum. Faiz oranları 0,64 lü rakamlardayken 0,77 li rakamlara çıktı. Bunun öncesinde konut kredilerinde beklenenden öte bir düşüş olmuştu. Şimdi oluşan bu oranlardan aşağıya düşmüştü. Kısaca bu oluşan yeni faiz oranı konut alacak kişileri caydıracak bir oran değildir. Konut kredisi alacak olanların asıl dikkat etmesi gereken expertiz ve dosya masraflarıdır.

Ayrıca şunları da söylemek istiyorum; Herkese bu sektörde başarılar diliyorum. İyi daire yapanlar iyi satış yaparlar. Bu memleketin en büyük eksiği insanların birbirleri hakkında dedikodu yapmalarıdır. Bütün sektörü etkileyen budur. Fatsa’da konut piyasasını da ‘dedikodu’ belirlemektedir. Kimsenin birbiri hakkında kötü konuşmasına gerek yoktur. Herkes rızkını yer.

Eski bir profesyonel futbolcu olan ve geçmiş zamanlarda Fatsa Sporun yönetiminde bulunan biri olarak Fatsa Belediye Sporun mevcut durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Takımımız da hangi yıl başarı yakalandı ki bu yıl başarı yakalanacak? Artık Fatsa Belediye Sporla alakalı bugünden itibaren tek bir kelime konuşmayacağım ve hiçbir maçına da gitmeyeceğim. Bunu da anlayan anlar.

Önümüzde yaklaşan yerel seçimler var. Size göre nasıl bir tablo oluşur?

İlçemiz adına şimdiye kadar CHP’den Belediye Başkanı aday adayı çıkmadı. Bu tabloyu CHP’nin çıkaracağı aday belirleyecektir. Şu anda hiçbir partinin oyu garanti değil. Bu önümüzde ki seçim benim tahminime göre 2009’da ki seçimler gibi olmayacaktır. Tekrar söylüyorum CHP’nin çıkaracağı aday bu seçimi dengeleyecektir. Tüm adaylara da bu süreçte başarılar diliyorum.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde