03 Temmuz 2024

“TABELA TAKILMIŞ ve 10 YILLIĞINA BEDELSİZ OLARAK İLİM YAYMA CEMİYETİNE TAHSİS EDİLMİŞ”

  • PDF
CHP Fatsa ilçe başkanı Murat İnanlı Fatsa Beledyesinin mülkü olan Elekçi Park tesislerini İlim Yayma Cemiyetine 10 yıllığına ücretsiz vermesine büyük tepki gösterdi. 
İlim Yayma Cemiyetinin Fatsa’ya hiçbir yararı olmadığını belirten Murat İnanlı bu uygulamanın Fatsa halkı tarafından hesabının sorulacağını söyledi.
İnanlı yaptığı açıklamada şunları belirtti:
 
“TABELA TAKILMIŞ. 10 YILLIĞINA BEDELSİZ OLARAK  İLİM YAYMA CEMİYETİNE TAHSİS!
 
1,5 yıl önce Fatsa Belediye Meclisince 11 red oyuna karşılık 15 kabul oyu ile Elekçi Irmağı kenarında daha önceden kafe ve ardından restoran olarak işletilmiş olan ve yıllardır atıl bir şekilde duran tesis 1,5 yıldır tadilatı yapılarak hazır bir şekilde İlim Yayma Cemiyeti’ne 10 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi konusunda Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar’a yetki vermişti. Dün itibarı ile de tabelası takılmış. 
 
1,5 YIL NEDEN BEKLEDİNİZ? TEPKİLERİN DİNMESİNİ Mİ?
 
Bu konuyu Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanlığı olarak çok kısa bir süre belki de 1 gün önceden öğrenmemize rağmen, o dönem kamuoyunu bilgilendirmiş ve kamuoyu da bu konu da tepkisini ortaya koymuştu. Hatta yapılan oylamada 4 Cumhur İttifakı meclis üyesi red oyu vermiş, 4-5 üye de oylamaya katılmamıştı. Vatandaş sokakta açıkça bu konuya tepki göstermişti. 
 
VATANDAŞA RAĞMEN, VATANDAŞIN RIZASI ALINMADAN, VATANDAŞININ MALINI KİME TAHSİS EDİYORSUNUZ?
 
O gün de söyledik. Şimdi de söylüyoruz. Bir çok işde olduğu gibi bu işde de yanlış yapıyorsunuz. Vicdanları yaralıyor, gönülleri kırıyorsunuz. Bir kez daha yineliyoruz. Fatsa Belediyesi’ndeki ekonomik sıkıntılar ortadayken, Fatsa Belediyesi’nin borcu ikiye katlanmışken, Belediye’nin yaratabileceği her kuruş gelir kalemine ihtiyacı vardır. Söz konusu yer kolaylıkla gelir yaratılabilecek bir yerdir ve Fatsa Belediyesi’nde kalmalıdır.
 
İLİM YAYMA CEMİYETİ ŞİMDİYE KADAR FATSA’DA NE YAPMIŞTIR? FATSA’YA NE KAZANDIRMIŞTIR?
 
Bir kişi çıksın da desinki; ilim yayma cemiyeti şimdiye kadar şunları şunları yaptı, toplum için çok kıymetli işler başardı, bu tip destekleri hak ediyor. Ne var yapılan? Bir kişi çıksın söylesin? 
 
BU TESİS FATSALILARINDIR..
 
Bu tesis Fatsa halkınındır. Fatsalılar Fatsa Belediye yönetimine seçilenlere bu ve bunun gibi tesisleri, Fatsa’nın kaynaklarını Fatsa’nın ve Fatsa Halkının faydasına kullansın diye 5 yıllığına yetki vermiştir. Vermemeliydiniz ama hadi verdiniz 10 yıl ne demek?  Siz yetkiyi 10 yıllığına mı aldınız? Bu milletin iradesine ipotek koymak değil de nedir?
 
BU TAHSİSİN FATSA İÇİN FATSALILAR İÇİN NE FAYDASI VAR? VAZ GEÇİN!
 
Yok biz beceremiyoruz, işletemiyoruz deniyorsa da, bu şehirde kamu için faydalı işler yapan bir sürü başka kurum ve kuruluş var. Her şeye rağmen Kızılay var, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü var, Gençlik ve Spor Müdürlüğü var, Atatürkçü Düşünce Derneği, Engelliler Derneği var, var da var. Ülkemizi, vatanımızı, topraklarımızı, özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz Şehit ve Gazilerimize ait bir Dernek var. Yapılacak en kötü işi yaptınız. Bu işden vaz geçin.”
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde