03 Temmuz 2024

HEKİMOĞLU DERLER BENİM ASLIMA

  • PDF
Ordu dolaylarında yaşayan Hekimoğlu İbrahim, yoksul bir ailenin çocuğudur.
Yassıtaş köyü doğumlu olup, ölümü ise 26 nisan 1913 olarak bilinir.
Üstelik yoksul bir anneden başka hiç kimsesi yoktur. Çevresinde dürüstlüğü, akıllılığı ve yiğitliği ile tanınan bir gençtir.
Hekimoğlu bir değirmende çalışmaktadır. bir gün değirmende karşılaştıkları Ayşa adında bazı kaynaklara göre de adı Narin olan bir kızla tanışmaktadır. fakat bu kız bir Gürcü beyine sözlüdür.     
İşte Hekimoğlu’nun hikayesi tamda burada başlamaktadır. Bu yazımızda sizlere Hekimoğlu’nun çok fazla özel hayatına girmeden, doğduğu köyde onun adına yapılacak olan projeden bahsetmek istiyorum.
Asıl adı Hekimoğlu İbrahim olan bu yiğit bir delikanlı, uzun yıllar Fatsa, Ordu, Tokat, Niksar,  Samsun dağlarında hüküm süren, halk arasında mertliği, yiğitliği ve yardımseverliği ile nam salmış adına türküler yakılan bir halk kahramanıdır. 
Yıllarca hem Fatsa da hem gurbette Hekimoğlu türküsünü dinler, o türküyle dertlenir, mutlu olur ve memleket özlemini gideririz. 
Mezarının Yassıtaş köyünde olduğu bilinmektedir. Bu sebepten dolayıdır ki Yassıtaş Kültür ve Turizm derneği  uzun zamandır Hekimoğlu konulu bir araştırma yaparak, Hekimoğlu adının Fatsa ile bütünleşmesi için özel bir çalışma yapmaktadır.
Son dönemlerde devlet erkanının da ve özel tanıtım reklamlarında Hekimoğlu türküsünün çalınması bu türküye devletinde sahip çıktığı anlamına gelmektedir.
Böylesine bir halk kahramanına sahip çıkmak bir Fatsalı olarak görevimiz olduğunu düşünmekteyim.
Hekimoğlu projesini çok önemsiyorum,
Çünkü halk, kahramanları için vardır. 
Projenin başında bulunan ve bu konu da özel bir çalışma yapan COŞKUN ERMEK anlatıyor.
Değerli Fatsalılar bugün sizlere uzun süredir hem kişisel hem de Yassıtaş kültür ve turizm derneği olarak türkülere ve filmlere konu olmuş, ayrıca yakın zamanda Cumhurbaşkanının TİHA VE SİHA İnsansız hava sisteminin tanıtımında fon müziği olarak kullanılan, hatta 02.03.2022 Tarihin de Akıncı B hava savunma sisteminin tanıtım videosunda da tercih edilen HEKİMOĞLU türküsü artık yerel olmaktan çıkmış, ülkemizin tanıtımı için kullanılan klasik bir müzik haline dönüşmüştür. 
Kıymetli Fatsalılar ilçemizin tarihi kültürel ve eko turizm merkezi olarak kamuoyunda çalışmaları takip edenleriniz vardır. İşte bu çalışmaların bana göre en değerlilerinden biri HEKİMOĞLU İBRAHİM’dir. 
Her zaman söylediğim gibi Dünyaya lanse edilen projelere ilham kaynağı olan ve tanıtım müziklerinde kullanılan HEKİMOĞLU TÜRKÜSÜ bana göre turizm açısından çok değerli bir fırsata dönüştürülebilir.
Yassıtaş Kültür ve Turizm derneği olarak başlatılan projemiz hayata geçirilmek için kişisel çabalara da ihtiyaç duyulduğundan projeye sahip çıkma gereği duydum.
Çünkü daha önce defalarca dile getirdiğim gibi “Ordu vilayetinin lokomotif ilçesi Fatsa’dır’’ konulu çalışmayı birçok kez yaptım. Bu çalışmalardan biri de ilçemizde Demirci köyü, Meşebükü ve Taşlıca Köyünü  birbirine bağlayan  ASMA KÖPRÜ’yü Karayolları genel müdürlüğünün katkılarıyla ANITLAR YÜKSEK KURULUNA başvurarak tarihi kültür mirası olarak Fatsa’ya kazandırmayı başardım.
Ünye ilçemizin, Ünlü tassavuf şairi YUNUS EMRE ye sahip çıkarak kentin girişine YUNUS EMRE diyarına HOŞGELDİNİZ tabelasını görmeyeniniz yoktur.
Yunus Emre’nin bugün bile mezarının bulunduğu yeri tam olarak kimse bilemezken, Ünye Yunus Emre’ye sahip çıkarak, ilçenin adını YUNUS EMRE ile bütünleştirerek önemli bir çalışma yapmıştır.
Biz de neden HEKİMOĞLU DİYARI FATSA’YA HOŞGELDİNİZ tabelasını asmayalım? 
Hekimoğlu Projemizi aşağıda resimlerde de göreceğiniz gibi bir anıt mezar, park, yürüyüş yolu, oturma ve ziyaret alanı olarak hazırlanmıştır. Bu proje kapsamında bir Hekimoğlu müzesi de açarak Fatsa turizmine önemli bir katkı sağlamış oluruz.
Bu projeye destek vermek hayata geçirmek bir ihtiyaç haline gelmiştir. Çünkü hazinelerin er veya geç ortaya çıkmak gibi bir kaderi vardır. 
Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN ve SELÇUK BAYRAKTAR bu meşaleyi yakıp elimize tutuşturmuştur.
 
Bugünden itibaren bu çalışmayı daha yoğun şekilde resmi kurumlara Sayın valimiz TUNCAY SONEL, Büyükşehir belediye başkanımız Sayın HİLMİ GÜLER, ilçe belediye başkanımız İBRAHİM ETHEM KİBAR ve sırasıyla tüm kurum ve STK’lara ziyaretlerde bulunarak hayata geçirmeye çalışacağız.
 
HEKİMOĞLU PROJESİ İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALARIN KROKİLERİ AŞAĞIDADIR.
Özenle yapılan ve Fatsa ilçemizin turizmine önemli değerler katacağını düşündüğümüz bu projeye herkesin destek vermesini ve sahip çıkmasını bekliyoruz.
Türkülere ve Filmlere konu olmuş HEKİMOĞLU bu ilçenin değeridir sahip çıkalım.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde