22 Temmuz 2024

FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR’IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

  • PDF

“KADINLAR, HAYATIN MİMARIDIR”

Başarı hikayeleri yazan, her zaman yanımızda güçlü bir şekilde yer alan, bizlere destek ve örnek olan kadınlar ayrımsız baş tacımızdır.”

Kadınların hayatın mimarı olduğunu söyleyen Fatsa Belediye Başkanı Kibar, Toplumun gelişmesine katkı sağlayan geleceğin mimarı olan kadınların yerini ve önemini çok iyi bildiklerini ifade etti.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesajında şu ifadelere yer verdi.
 
“Kadının konuşulduğu bir yerde aileden söz etmemek mümkün değildir. Kadınlar  her zaman önemli roller üstlenmiş ve hayatın merkezinde yer almıştır. Kadın ailenin direği, geleceği imar edecek çocukların ilk öğreticisidir. Çocuk, doğumu öncesinden başlayarak, hayata gözlerini açtığı andan itibaren uzunca bir süre, her şeyi annesinden öğrenir. Bu yüzden kadının önemi toplum ve insanlık açısından çok önemlidir. Tarlada, bahçede emeği ve alın teriyle, şefkati ve yüreğinin genişliğiyle dünyayı bizim için güzelleştiren, yaşanabilir hale getiren kadınlardır. Kadınlar, anne statüsü ile Sevgili Peygamberimizin ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözünün muhatabıdır. Tarihimiz, kadınların başarıları ve fedakarlıklarıyla yazılmıştır. Yaptıkları işlerle, başarılarıyla gurur duyduğumuz vatan savunmasında en ön saflarda yerlerini alan Nene Hatun'dan Nezahat Onbaşı'ya, Şerife Bacı'dan Kara Fatma'ya nice kadın kahramanlarımız var. Kısacası kadın her yönüyle hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Toplum, birey olarak şiddetin her türlüsü ile mücadele etmeli ve hayatımızdan bu anlayışı mutlaka çıkarmalıyız.  Kadın haklarının daha da iyileştirilmesi, özellikle kadınların fiziksel şiddetin yanında, psikolojik şiddetten de korunması için her türlü çalışma yapılmakta, gerekli önemler alınmaktadır. Günümüzde kadınlarımız, çağın gerekleri ve devletin sağladığı imkan, desteklerle her alanda kendini kanıtlamasını bilmiş,  büyük başarılar sağlamıştır. Çalışma, siyaset  hayatı gibi birçok alanda kadınların yer alması için bir çok istisnai uygulamalar hayata geçirilmiş, ayrıcalıklar tanınmıştır. AK Parti iktidarıyla Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hayata geçirilen yasal düzenlemeler ve reformlar kadınlarımıza verilen değerin en büyük göstergelerinden biridir. Partimizdeki kadın milletvekili sayısı da, diğer siyasi partilerden fazladır. Belediye Meclisimizde 4 kadın meclis üyemiz, müdürlüklerimizde 5 kadın idarecimiz görev yapmaktadır. Hayatın her alanında başarı ile en önde olan kadınların yaşamlarının kolaylaştırılması için ciddi adımlar atılmıştır. En son Cumhurbaşkanımızın kamuoyuna açıkladığı 'Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Yeni Reform Paketi', caydırıcılığı artıracak ve birçok eksikliği de giderecektir. Başarı hikayeleri yazan, her zaman yanımızda güçlü bir şekilde yer alan, bizlere destek ve örnek olan kadınlar ayrımsız baş tacıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en işten dileklerimizle kutlar, başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımıza aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu başarılarla dolu bir hayat dilerim."

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde