03 Temmuz 2024

ÇOBAN ATEŞİNİ YAKTILAR!

  • PDF
Fatsa Kayaköy Mahallesi halkı iki kez mahkeme kararıyla engelledikleri taşocağının bu kez Karayolları tarafından açılmak istenmesine tepki gösterdiler.
“Davun çıksın taşocağınıza” ve “Taşocağı istemiyoruz” yazılı pankartlar ile toplanan mahalle sakinlerine, İstanbul’dan gelen Kayaköy-Akçekese Mahallesi Dayanışma Kültür ve Çevre Derneği ile Ordu Çevre Derneği temsilcileri de destek verdi. Toplantıya çevre mahalle muhtarları da katılarak taş ocağına karşı olduklarını vurguladılar.
“İzin vermeyeceğiz”
Toplantıda konuşan Kayaköy-Akçekese Mahallesi Dayanışma Kültür ve Çevre Derneği’nden Hayati Can, “Burada daha önce iki kez taşocağı açma girişimi mahkeme kararıyla durduruldu. Şimdi üçüncü kez taşocağı açma girişimiyle karşı karşıyayız. Şimdi Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından özel bir şirkete devredilmek üzere yeni bir ruhsat başvurusu yapılmıştır. Mahkeme kararıyla engellenen taşocağı için daha iki ay geçmeden kamu kurumu aynı başvuruyu nasıl yapar? Mahkemenin verdiği kararın bağlayıcılığı yok mudur? Bu bölge ormanlık alandır. Yalnızca bu bölgeye ait endemik bitki türü bulunuyor. Su kaynaklarımız zarar görecek. Ayrıca kamyonların geliş gidişi gürültü kirliliği yanında can güvenliğini de tehdit edecek. Ormanın bittiği noktada fındık bahçeleri başlıyor. Yani tarım arazilerimiz bulunuyor. Bizler çoban ateşimizi yaktık, nöbetteyiz. Mücadelemiz taşocağından kurtulana kadar sürecek” dedi.
Gelecek kavgası
Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu üyesi Coşkun Özbucak da, taşocaklarının köstebek yuvası gibi her tarafta patlamaya başladığına dikkati çekerek, “Topraklarımız, ormanlarımız, sularımız metalaştırıldı, maden ve enerji şirketlerinin pazarı haline getirildi. Bu nedenle verdiğiniz mücadele toprağınıza, suyunuza, ormanınıza kısaca geleceğinize sahip çıkma kavgası. Halk iradesi önemli. Sizler taşocağı istemediğinize göre yasalar, yönetmelikler izin verse de buraya taşocağı açılamayacak, açılmamalı” diye konuştu.
Muhtarlarında konuşmalarından sonra taşocağı yapılmak istene yere kadar yürüyüş gerçekleştirildi
Son Güncelleme: Salı, 08 Mart 2022 13:19

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde