03 Temmuz 2024

“FINDIĞIN HAKKI 52 LİRA”

  • PDF

“BORSASI DA ORDU’DA OLMALI”

Saadet Partisi Ordu İl 7. Olağan Genel Kurulu sonucunda seçime tek liste olarak giren mevcut başkan Av. Erkan Temiz yeniden aynı göreve layık görüldü. Kongreye katılan eski İçişleri Bakanı, SP GİK Üyesi İdris Naim Şahin, “Fındık fiyatı yeni sezonda en az 52 lira olmalı. Fındığın Borsası, Ordu ile Giresun’un arasına kurulmalıdır.” dedi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Kongreye; Genel İdare Kurulu Üyesi, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Dursun Ali Düzenli Genel İdare Kurulu Üyesi, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, CHP İl Başkanı Atila Şahin, İyi Parti İl Başkanı Ekrem Şentürk, Deva Partisi İl Başkanı Ercan Öktenay, Gelecek Partisi İl Başkanı Ali Safa Aydın, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Sayın, Saadet Partisi çevre İl ve ilçe teşkilat üyeleri, siyasi parti temsilcileri, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
“Umut ışığı yakıldı”
 
Yeniden il başkanı seçilen Erkan Temiz; “Ülkemizde adaletsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, fakirlik had safhaya çıktı. Zamlar saat başı gelmeye başladı. Üretmekten uzaklaştığımız bir dönemde ihtiyaçları karşılamak için ithal etmek zorunda kalıyoruz. Siyasi iktidar limanlarımızı, madenlerimizi yabancı sermayeye teslim ediyor. Ülke faiz borç sarmalı içine sürüklendi. Karanlık bir tablo çizdik ama biz bu millete güveniyoruz. Bu milletin tersanelerini, fabrikalarını yeniden geri almak için bir umut ışığı yakıldı.” dedi.
“20 yıldır bir pandemi dönemi yaşıyoruz”
 
Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise “Faizci düzenin yerine adil bir düzeni kurmayı planlıyoruz. Ülkemiz 2 yıldır değil, 20 yıldır bir pandemi dönemi yaşıyor. Bu pandemi için bir aşı varsa, o da Saadet Partisi’dir. Aşı yapıyorlar, 2 doz yetmez, 3. Doz, o da yetmez hatırlatma dozu diyorlar. Biz tek doz Milli Görüş aşısıyla ülkemizi entübe olmaktan hep birlikte kurtaracağız. Ülkemizi yeniden bir hukuk devleti haline getireceğiz. Ortadaki kutuplaşmayı kaldıracağız. Siyasi partilerin birbirini düşman değil, sadece rakip olarak gördükleri çiftçilerimizin toprağını ekerken kara kara düşünmediği, insanların tweet atarken, Silivri’deki hava durumunu kontrol etmedikleri bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız.” diye konuştu.
“Bu kadarını beklemiyordum”
Ülkenin geldiği son durum ve üst üste zamlarla alakalı konuşan İdris Naim Şahin; "Bu kadarını beklemiyordum" dedi.
Yerel ve genel seçimlerde yoluna Ordu'dan mı yoksa başka bir ilden mi devam edeceğini sorduğumuz Şahin, şu cevabı verdi: "Bu benim seçimim değil. Benim olmam ya da olmamam önemli değil. Önemli olan Ordu ve Türkiye'miz. O dönem geldiğinde göreceğiz."
“Ne varsa sattılar”
‘Seka Kağıt Fabrikası, Hereke Halı Dokuma Farikası gibi milletin ekonomik varlıkları ve ekmek kapısı olarak kurumları, Ardahan’dan Edirne’ye kadar ne varsa, devletin bütün varlıkları özelleştirme fantezisi adı altında bir hülya uğruna bitirildi’ diyen Şahin, şunları kaydetti; “Bu yol Ak Parti döneminde açılmadı ama bu yolu Ak Parti bu yolu double değil, 12 double yola çevirdi. Hiçbir şey kalmadı, artık arsa satışları devam ediyor. Bu satımlardan 70 milyar dolar kazanıldı. Bu varlıklarımızı 70 milyar dolara sattık ama şuan geri almak için 600 milyar dolara geri alabiliyoruz. Ben ekonomist değilim ama yeni yazılan ekonomi kitabını da kitapçılarda bulamadık. Okumak isteriz ama tavsiye ederim bir kez daha gözden geçirsinler. Bir taraftan bozuyorlar, bir taraftan da çaba gösteriyorlar. Faizi düşüreceğiz diye NAS savunması yapıyorlar. Bir izhansızlıkla karşı karşıyayız. Bizim insanımız faturayı öderken Avrupalı, bordrosu Asyalı. İktidar bize sunduğu çıkış yolunda zırvalamanın rekorunu kırıyor.”
“Fındık 52 lira olmalı”
Fındık konusuna da değinen Şahin; “Fındığın Borsası, Ordu’da, Giresun’da ya da Ordu ile Giresun arasında olmalıydı. Üretici birlikleri arasında Fiskobirlik’te vardı. Fiskobirlik, iyi işlemeyen bir müesseseydi. Bugünde kağıt üzerinde var ama içi boşaltılmış bir müessese. Fiskobirlik’e karşı olarak TMO devreye koyuldu ama tutmadı. 2010 yılında fındık arazisi destekleme fiyatı getirildi. 140 lirayla başladı. 2012’de bir çabam olmuştu ama ne yazık ki adaleti sağlayıcı bir çaba olduğu için başarılamadı. Benim formülüm; arazisi az olana çok, az olana çok destekti. 2013’te 150, 2014’te 160, 2015’te de 170 lira yapıldı. 2015’te 20 kilo fındığa tekamül ediyordu. Bugün yine 170 liradayız. 6 kiloya tekamül ediyor. İpin ucu kaçtı. Fındık fiyatı yeni sezonda en az 52 lira olmalı.” şeklinde konuştu.
Şahin; “Söz her zaman milletin olacak. İnşallah ülkemiz iyi günler görecektir. 6 siyasi partinin oluşturduğu, Türkiye’ye çıkış yolu olacak siyasi çabayı büyük bir umutla karşılıyoruz. Ordumuzu ve yurdumuzu seviyoruz. Ordu, ortak duygunun kısaltılmış adıdır.” dedi.
Erkan Temiz başkanlığındaki Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Erdal Yaşar, İsmail Tok, Haluk Şensoy, Halit Duyar, Ahmet Tepe, Avni Bacaksız, Bekir Kaya, Suat Turan, Dr. Mehmet Soydan, Murat Aydil, Üzeyir Demir, Niyazi Çelenk, Musa Koçan, Önder Demir, Bahri Alışarlı, Mücahit Yurtseven, Hakan Özbütün, Av. Muhammet Furkan Kahraman, Yakup Kaya, Sedat Kılıçkaya.
Disiplin Kurulu: Muhammet Sıddık Öz, Yalçın Yüksel, Cemil Önbaş, Neşet Bekçi, İbrahim Koçan.
Büyük Kongre Delegeleri: Erkan Temiz, Erdal Yaşar, İsmail Tok, Halit Duyar, Belgin Tok, Hasan Subaşı.
Ordu Hayat/Tevfik Kul

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde