03 Temmuz 2024

YUVARLAK MASA

  • PDF

          Yaşı tutanlar veya Türk siyasetine ilgi duyanlar bileceklerdir Türkiye’de ki siyasi geçmişi...

          Çoban Sülü’yü hatırlarsınız,

          Karaoğlan Ecevit’i unutmak mümkün mü?

          Ya milliyetçi hareketin unutulmaz lideri Alparslan Türkeş’i

           Kibar mütevazi lider Erdal İnönü unutulur mu?

           Rahmetli Necmettin Erbakan Türk siyasi tarihimizin renklerinden biriydi.

           Diğerleri de öyle, Turgut Özal ve biraz da Mesut Yılmaz.

           Yukarıda saydığım siyasetçiler bu ülkeye gerçekten hizmet etmişlerdir. Siz bakmayın bugün ülkeyi yönetenlerin eskiler ne yaptı dediklerine, şu anda bu ülkeyi yönetenler onların zamanın da yapılanları satarak bu günlere gelmişlerdir.

           Eskiden bu ülkede bir siyasi nezaket vardı, liderler ne kadar birbirlerine kızsalar bile seçim öncesi yuvarlak masa etrafında toplanır partilerinin politikalarını halka kabul ettirmeye çalışırlardı. Veya önemli bir gündem oluşmuşsa, cumhurbaşkanı siyasi parti liderlerini davet eder ülke sorunları Cumhurbaşkanı başkanlığında konuşulurdu.

            20 yıldan bu yana siyasi nezaket bırakmayan,  hiçbir açık oturuma katılmayan ve kendi çağırdığı gazeteciler dışında soru sorulmasını dahi kabul etmeyen iktidar, ülke meselelerini konuşmak için 6 benzemez partinin bir araya gelmelerini ve birliktelik görüntüleri vermelerinden rahatsız olmuş.

            Bence AKP haklı, yıllardan beri bu ülkeye kindarlığı aşılamaya çalışan bir iktidar tabi ki böyle bir araya gelmelerden rahatsız olacaktır. Kendileri 3 dönem başbakanlık ve 2 dönemdir cumhurbaşkanlığı yapıyor ülke meselelerini konuşmak için kaç kez gördünüz liderleri toplayıp bir masa etrafında konuştuklarını.

           CHP lideri yıllardan beri açık davet yapıyor; bir araya gelelim konuşalım, tartışalım diye... Hangi birine cevap verdiğini hatırlıyorsunuz? Cevap veremezler çünkü bir araya gelmekten tartışmaktan çekiniyorlar.

           Ya Devlet Bahçeli’nin bu birliktelik ile ilgili yaptığı açıklamalara ne dersiniz, komik desem komik değil,  trajik desem hiç değil, bir devlet adamı ciddiyetinden uzak garip bir açıklaması var.

          Masa yuvarlak olduğu için bir şeyler bulup söyledi, kare olsaydı başka bir şey diyecekti, dikdörtgen olsa daha farklı şeyler üretecekti.

          Sen Devlet Bahçeli olarak hiç mi feyz almadın yıllarca yuvarlak masa toplantılarına katılmaktan çekinmeyen Alparslan Türkeş’den.

         Son yıllarda yapılan siyasi söylemlerin hep ayrıştırıcı ve kindarlık üzerine kurulu olduğunu görüyoruz.

         Sevgili okur,

        Siz bakmayın bir araya gelmeleri eleştirenleri. Bu ülkenin bir araya gelmeye, birlikte olmaya, kardeşlik görüntüleri vermeye çok ihtiyacı var.

   GEÇÇEK

    “Sanatçı, esaslı kültür sahibi olmalı ve tarihi iyi bilmelidir” -

   “Sanatkar el öpmez, sanatkarın eli öpülür''.

     Bu sözler Mustafa Kemal Atatürk’e aittir, bu devletin kurucusu bile sanatçısına karşı saygıda kusur etmez iken, şimdiki Saray gazetecileri ve siyasetçileri hep bir ağızdan Sezen Aksu ve Tarkan için saldırıya geçmişler.

     Hayatını ve geçimini sanata adamış, yol gösterici, eğitici insanların bu memlekete zenginlik ve değer kattığını asla unutmayın.

     Türkiye’nin Dünyaya kabul ettirdiği Star’ımız Tarkan bir şarkı çıkarttı ortalık karıştı. Şarkı da fetönün ayak izlerini arayanların hepsinin fetö lideri ile fotoğrafları olduğunu da sanırım bilmeyeniniz yoktur.

     Hatırlayın Rahmetli Levent KIRCA yıllarca hükümetleri eleştirel oyunlar oynadı hem tiyatrolar da hem de televizyon ekranların da. Hangi siyasetçinin bu durumdan rahatsız olduğunu hatırlıyorsunuz? O zamanlar televizyon ekranlarında gülüyor eğleniyorduk değil mi?  Çünkü siyasetçiler kızmıyor bizde korkmuyorduk.

    Bu hafta Devlet Bahçeli’den Sezen Aksu’da olduğu gibi TARKAN içinde efsane bir ayar vermesini bekliyorum, sanırım o da hazırlıklarını bu doğrultu da yapmış ve konuşmasını hazırlamıştır.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde