22 Temmuz 2024

“HÜKÜMETİN GÜNDEMİ İLE HALKIN GÜNDEMİ UYUŞMUYOR”

  • PDF
    CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ile CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı ve parti yöneticileri gazetemizi ziyaret ettiler.
Fatsa’da yerel basını ziyaret eden Adıgüzel; erken seçim bekliyor musunuz? sorumuza; “Türkiye’de bir erken seçim gerekliliği var. Erken seçimi bir siyasi parti olarak istediğimizden değil esasen Türkiye açısından gerekli gördüğümüzden istiyoruz.” dedi.
 
  “ Şuanda ekonomik açıdan, sosyal açıdan ülke tıkanmış durumda. Güven tazelemeye ihtiyaç var hükümette şuanda tamamen tıkanmış durumda. Bunu da yine halkın hakemliğine bırakmak lazım bunu söyleyerek erken seçim istiyoruz. Şuanda toplumun taşıyamayacağı bir yükle karşı karşıyayız.” 
Adıgüzel’in; ziyaret esnasında sorulan sorular üzerine verdiği cevaplar şöyle; “Biz sadece bu erken seçim söylemlerine bakarak yollara düşmüş değiliz. 4 ayrı kanaldan sahadayız. Yarın erken seçim olsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz seçime hazırız.
   
     Bu seçimde seçmenin çok ciddi bir karar değişikliği yapacağını düşünüyorum. Esnaf’ın, çiftçinin, halkın her kesiminin feryat figan şuan. Hükümetin gündemi ile halkın gündemi uyuşmuyor. Halkın gerçek gündemi farklı. Sokakta biz bunu görüyoruz. Hükümet ne yaparsa yapsın kaybetmeme şansı yok.  Sandık kurulduğu zaman gerçekleri göreceğimizi düşünüyorum.”
 
    Karadeniz sahil yolunda çevre yolu ile ilgili adım atmayan tek yer Fatsa. Fatsanın çevre yoluna kimse sahip çıkmıyor. Kıyı şeridindeki tüm ilçelerimiz coğrafi koşullar nedeniyle kıyıya hapsolmuş durumda. Ve Karadenizde bu yüzden çevre yolu ilçeleri rahatlatma açısından nüfus yoğunluğu fazla olan ilçeler çok önemli bir konumda, Ünye’ye ve Ordu’ya yapıldığı gibi Fatsa’ya da çevre yolu yapılmalı. Bu artık zorunluluk haline gelmiştir. 
 
     Fatsa’da bir altın madeni sorunu var. Bu maden alanı bölgeye başka bir sıkıntı yaratıyor. Bölgedeki fındık fabrikalarından, kullanılan su numunesini, malzeme numunesini, fındık numunesinin istendiğini biliyorum. Artık bölge altın madeni nedeni ile fındık alıcıları tarafından mimlenmiş bir bölgedir. Bu fındık için çok büyük bir risk oluşturuyor. Halkımız bu madenin Türkiye’ye çok büyük bir getirisi var zannediyor. Asla kazançlı bir girişim değil. 4 bin dönümlük bir arazi üzerinde çalışma var. Bu alan fındık olsaydı daha kazançlı bir alan olacaktı. Ne yazık ki maden çıkarmak o kadar kazançlı değildir.” 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde