15 Mayıs 2024

Başkan Anlayan, Kurtuluş Mahallesinde Büyükşehri Anlattı

  • PDF

buyk31-7-2013Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, dün akşam iftar sonrası Kurtuluş Mahallesi Camisinde teravih namazını kıldıktan sonra mahalle halkıyla çay eşliğinde uzun süre sohbet etti.

Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla ilgili mahallelilerin sorularını cevaplayan Başkan Anlayan, Büyükşehrin köylere, beldelere ve ilçelere çok büyük fayda sağlayacağına dikkat çeken Başkan Anlayan; “Büyükşehir daha fazla imkan, daha fazla bütçe, daha fazla para demek. Şimdi biz var olan bütçemizle hizmet yapmaya çalışıyoruz. Yapıyor muyuz? Çok şükür bir şeyler yapıyoruz. Bu gün bir yapıyorsak yarın iki yapacağız. Çünkü bizim bütçemize artacak ilave Büyükşehir bütçesine de gelecek. Şimdi beldelerin kapanma olayına biz çok sıcak bakmıyoruz. Bu genel bir ifade belki ama beldeler eğer köye dönüşseydi kapanıyor demek olurdu. Beldeler köye dönüşmüyor. Yani beldeler ilçemizin mahallesi olacak yine belediyelik olacak. Yani belediyelik olmaya devam edecek. Belediye hizmetleri almaya devam edecek. Belde Belediyesinden hizmet alıyordu, şimdi bağlı olduğu ilçe belediyelerinden ve ayrıca Büyükşehir belediyesinden hizmetlerini alacaklar. Dolayısıyla kapanmıyor sadece statüleri değişiyor. Belde belediyesine bağlı olan yer ilçe belediyesine bağlı oluyor. Birde daha büyük çerçeve ile Büyükşehre bağlanmış oluyor. Daha fazla hizmet. Köylerde de keza öyle. Şimdi beldeler ve köyler bizim mahallemiz olunca, bu hizmetleri sadece belde köyler ve beldelere yapıp da merkez bu hizmetten mahrum kalacak değil. Şu anda Fatsa Belediyesi’ne gelecek olan bütçemiz gene bizde kalacak. Beldeye gelen bütçe, köye gelen özel idare ile gelen bütçe, hepsi gene aynı havuzda birikecek. Bide bunun üzerine ilave paylar gelecek Büyükşehir olduğumuz için. Dolayısıyla bu gün var olan hizmetin daha fazlasını her taraf alacak” dedi.

“Yetki kargaşası söz konusu olmayacak”

Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesinin görevlerinden bahseden Başkan Anlayan; “Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyesinin yetkileri ayrı, yani bir yetki kargaşası söz konusu olmayacak. Bazıları diyor ki işte Büyükşehir Belediyesi İlçe Belediyelere iş yaptırmaz. Karşı karşıya kalırlar. Birbirlerinin işlerine engel olurlar, böyle bir şey söz konusu olamaz. Sebebine gelince herkesin sorumluluk alanları farklı. Herkes Ankara’da Çankaya’yı örnek gösteriyor. Bu kavgalar siyasi kavgalar, herkes hizmetini yapıyor neden? Çünkü Büyükşehrin sorumluluk alanları şu; her yerde su ve kanalizasyon Büyükşehre ait olacak. İlçe Belediyelerinin su ve kanalizasyonla ilgili bir sorumluluğu kalmayacak. Su projemizden bahsetmiştim bu projeye biz başladık, Büyükşehir devam edecek. Su ve kanalizasyon tamamıyla Büyükşehre geçiyor. İlçe merkezinde de köylerde, beldelerde de Ordu’nun her tarafında su ve kanalizasyonu Büyükşehir yapacak. İlçe Belediyesinin daha o konuda işi olmadığı için herkes işini yapacak” dedi.

“Yersiz endişeye gerek yok”

Büyükşehirle ilgili yersiz endişeler olduğuna dikkat çeken Başkan Anlayan; “Bir başka endişe vatandaşlar şimdi şunu soruyor. İlçe Belediye Başkanını şimdi bir şekilde görüyorduk, Ordu Belediye Başkanı Ordu’dan bize bakmaz Ordu’dan geriye gelmez. Buda yersiz bir endişe. çünkü nasıl ki burada vatandaşlarımız İlçe Belediye Başkanını kendisi seçiyor ona bir şey sorabiliyorsa istediği zaman arayabiliyorsa Büyükşehir Belediye Başkanını da herkes seçecek yani Ordu merkez seçmeyecek ki Büyükşehir Belediye Başkanını Ordu’nun tamamı bütün ilçeler, bütün köyler, bütün beldeler, ilçe Belediye Başkanı ile beraber Büyükşehir Belediye Başkanını seçmek içinde oy kullanacak. O yüzden sizin seçtiğiniz bir Belediye Başkanı olacak. Bu durumda vatandaşlarımız kime güveniyorsa, kim onlara daha iyi geliyorsa, kim onlara daha iyi güven telkin ediyorsa ona oy verecek” dedi.byk31-7-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde