25 Nisan 2024

“FATSA’DA ACiLEN BiR ‘YAN YOL’ PROJESiNi GÜNDEME GETiRMELiYiZ”

  • PDF
MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak; çevre yolu yapılamıyorsa, acilen bir yan yol projesini gündeme getirmeliyiz” dedi. 
“Ayrıca; belediyenin borcundan dolayı mülklerinin SGK’ya devredilmesine karşıyım” dedi.
 “Borçların mülk vererek değil bir şekilde yapılandırılıp belediye gelirlerinden nakten ödenmesini doğru buluyorum” diyen Kaçak; “Fatsa’yı yöneten arkadaşlarımızın en büyük eksiği istişare kültürünün olmaması. Kiminle neyi nerede istişare ediyorlar bize de duyursunlar, gerekirse basın aracılığı ile duyursunlar” açıklamasında bulundu.
Fatsa’nın çevre yolu için AK Parti milletvekilleriyle hiç görüşemediklerini beyan eden Kaçak; “Hiç görüşme olmadı, çünkü telefonlarımıza dahi bakmıyorlar” dedi.
“Fakat tekraren söylüyorum; dün de söyledim bu gün de söylüyorum. Fatsa’da acilen bir yan yol projesini gündeme getirmeliyiz”
Murat Kaçak gazetemize yaptığı özel açıklamalarda; “Fatsa gündemini meşgul eden Fatsa belediyesi mülklerinin borçtan kaynaklı SGK’ya devredilmesi sadece gazetecilerin değil toplumun bütün kesimlerinin sorularına muhatap kaldığımız bir sorun. Mülklerin devredilmesine karşıyız, karşı olduğumuz için de zaten meclis üyelerimiz vasıtasıyla ret oyu kullanarak bunu beyan etmiş olduk. Hiçbir zaman borcun borç ile kapatılabileceğini uygun bulmuyorum. Borçların mülk vererek değil bir şekilde yapılandırılıp belediye gelirlerinden nakten ödenmesini doğru buluyorum. 
Fatsa belediyesinin SGK’ya hali hazırda 105 milyon TL borcu olduğunu kabul edersek bunun yapılandırma yöntemi ile 63 milyon TL’ye düştüğünü sayın belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar beyanında dile getirdi. 63 milyonu 36 aya bölünerek faizsiz bir şekilde yapılandırılabileceğini de SGK’dan teyit edebilirsiniz. 
Fatsa’yı yöneten arkadaşlarımızın en büyük eksiği istişare kültürünün olmaması. Kiminle neyi nerede istişare ediyorlar bize de duyursunlar, gerekirse basın aracılığı ile duyursunlar. Hiçbir sivil toplum örgütü başkanından, siyasi parti ilçe başkanından bugüne kadar sayın belediye başkanı  ve ekibiyle istişare ettiğini duymadım. Yanılıyorsam yanlış konuşuyorsam düzeltsinler ‘Murat Kaçak şu hususta yanlış söyledi’ desinler hangi konuda istişare ettilerse kamuoyuna açıklasınlar. Kapalı kapılar arkasında bazı konuları istişare edilip de kamuoyuna anlatılmıyorsa biz nereden bilelim.
Fatsa bizim şehrimizse biz bu millete hizmet etmek için söz verdiysek istişare ederek, bir olarak beraber olarak birlikte kucaklaşarak daha iyi hizmetler alabiliriz.”
 
“YEREL YÖNETİMLER FATSA’NIN BEKLENTİLE-RİNE CEVAP VEREBİLİYOR MU?” sorumuza; “Milletimiz hizmet alıp almadığını sokakta konuşuyor. Ben buradan yapılan hizmetler için, büyükşehir belediye başkanı Mehmet Hilmi Güler’e bitme aşamasına gelmiş olan Kapalı Pazar yeri projesiyle milletimizin, Pazar esnafının ayağını çamura basmaktan kurtaracağı için teşekkür ediyorum. 
Yapılana teşekkür ettiğimiz gibi yapılmayanları da eleştirmek bizim hakkımız. Bu sebeple yapılmayan hizmetler için de sitem ediyorum.”
 
FATSA ÇEVRE YOLU YAPIMI İLE İLGİLİ MİLLETVEKİLLERİ İLE GÖRÜŞMELERİNİZ OLDU MU?
“Hiç olmadı, çünkü telefonlarımıza dahi bakmıyorlar. Çevre yolu uzun vadede gerçekleşmesi gereken bir proje. Devletimizin, hükümetimizin bugün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan dolayı uzun yıllar yapılması güç olabilir. Fakat aday olduğumda da söylemiştim bugünde söylüyorum Fatsa’da yan yol projesini gündeme getirebiliriz. Büyük sanayiden Bolaman’a kadar olan alanda, hatta projesi de olan bir yan yol yapımı başlatılabilinir. Ama fikrimiz sorulmadığı, fikrimizi beyan etmeye fırsat verilmediği için sadece bu konuları basın vasıtasıyla dile getirebiliyoruz.” Dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde