03 Temmuz 2024

İYİ PARTİ FATSA İLÇE BAŞKANI EDA DORUK ÇİVİCİ: “KADINLARIMIZ İYİ PARTİYE VE KADIN OLAN LİDERİNE POZİTİF AYRIMCILIKLA YAKLAŞIYOR”

  • PDF

İYİ Parti Fatsa İçe Başkanı Eda Doruk Çivici; “İYİ Parti ilimizden 2 milletvekili çıkaracak oy potansiyeline ulaşacaktır. Biz bunu saha çalışmalarımızda görüyoruz. 3 vekil çıkarabilecek oy oranını zorlayacağız” dedi.

Gazetemize verdiği özel demecinde 2021 yılında partimize üye olanların sayısı yarı yarıya arttı diyen Eda Doruk Çivici; “Biz insanların derdini dinlemeye, bu dertlere çare olmak adına projeler üretmeye, bunu mecliste dile getirmeye varız. Ayrıca; kadınlarımız iyi partiye ve kadın olan liderine pozitif ayrımcılıkla yaklaşıyor” diyor.

2022 yılı için ne dersiniz sorumuza; “Fatsalı hemşerilerime öncelikle sağlıklı, sonrasında huzurlu ve geçtiğimiz seneden daha refah içinde geçirebilecekleri bir yıl diliyorum” diyen Çivici sorularımıza şu yanıtları verdi:

“İYİ Parti olarak sahaya çıktığınızda insanların size karşı yaklaşımları nasıl?”

“Son bir aylık dönemde siyasi çalışmalarımızı daha çok küçük ilçelerde sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız ve bizler milletçe zor bir durumdan geçtiğimiz için iktidara çok kötü söylemlerde bulunmuyorlar. Biz insanların derdini dinlemeye, bu dertlere çare olmak adına projeler üretmeye, bunu mecliste dile getirmek için varız.  Kırsalda gittiğimiz esnaf ziyaretlerinde kahvehanelerde ve köylü pazarlarında denk geldiğimiz küçük esnaflar bize özel olarak geldiğimiz için onların dertlerini sorduğumuz için çok mutlu olduklarını ifade ediyorlar. Çünkü siyaseti genel başkanımız ve teşkilatlarımızla ile beraber insanlara dokunarak yapmaya çalışıyoruz, insanları üzmeden kırmadan herhangi bir siyasi partiyi ötelemeden yapmaya çabaladığımız için de sadece insanların dertlerini sorduğumuz için bunun karşılığını aldığımızı düşünüyorum.”

 

“Bizim insanımız her zaman yanında olanı tercih ediyor bu yüzden siyaseti koltuklarda değil sahalarda yapıyoruz.” Diyen Eda Doruk Çivici; “Seçim siyasilerin her daim gündemindedir. Fakat siyaset ile uğraşmayan vatandaşın gündeminde değildir. Çünkü vatandaş geçim derdi, okul derdi, eve ekmek götürme derdi ile gününü bir şekilde tamamlama derdindedir. Siyasi rengi belli olan insanlar vardır, belli olamayan insanlar vardır. Yüzen-gezen oylar deriz biz buna ve Türkiye de %30 ‘unu kapsayan ciddi bir oydur. O oyu kendine kanalize edebilen siyasi parti zaten iktidar olur. Yüzen-gezen oyların seçim sırasında kişi oturup düşündüğünde hangi partiye oy vermeliyim dediğinde de tabi ki kendine yakın hissettiğini, kendisini zamanında ziyarete gelmiş olanı, kendisine kalbine dokunanı tercih edeceğine inanıyorum.  Türk milleti olarak abi, abla, amca akrabalık, komşuluk ilişkilerini çok seven bir milletiz ve ona göre ayrım yapar kapısını seçimden sonrada rahatça çalabileceği kişiyi tercih eder her zaman.”

“Fatsa ilçe başkanı bir kadın olarak, liderinizin de kadın olması sebebiyle kadınlardan pozitif ayrımcılık bekliyor musunuz? Sahada bu yakınlık hissediliyor mu?”

Evet; bekliyorum, çünkü kadınlar annelik duygusu taşıyor olması sebebiyle fiili olarak anne olmasına gerek yok bu fedakarlık üç yaşındaki bir kız çocuğunda da vardır. Böyle olunca bir evi yönetmek ile bir ülkeyi yönetmenin belki de aynı prensiplere dayandığının farkındadır biz kadınlar. Toplum düzeyinde erkek bireylerimiz biraz daha ön planda olduğu için ticarette sesimizi çıkarmıyoruz, geride durmayı bazen bizde seviyoruz ama bu ülkenin toparlanması adına bir kadın elinin değmesi gerektiğinin bütün kadınlarımız farkındadır. Biz gezilerimizde bir kadın esnaf, kadın çalışan gördüğümüzde genel başkanımızın selamını iletiyoruz, ekonomiye katkıda bulundukları, kendi gelecekleri adına bu yarışın içinde oldukları için teşekkür ediyoruz. Siyasi çalışmalara katılmalarını söylüyoruz. Kadınlarımızın partimize üyeliklerinde ciddi artışlar var.  Fatsa da İyi Parti ilçe teşkilatı olarak son bir yılda Fatsa da sevilen, sayılan kendince Fatsa’nın değerleri olarak bilinen kadınların %70’ini de 2021 yılında partimize üye yaptık.  Üye sayımızı yarı yarıya çoğalttık. Bu da gösteriyor ki kadınlarımız İYİ Partiye ve kadın olan liderine pozitif ayrımcılıkla yaklaşıyor. Onunla yol yürümeye özen gösteriyor.

“Sayın başkan açıklamalarınızdan milletvekilliğine adaysınız gibi bir sonuç çıkıyor. Ne dersiniz? Partiniz Fatsalı bir adayı seçilebilecek sıradan listeye koyar mı?”

Fatsa ilçe teşkilatının kendi adayını çıkartıp bunun seçilmesi noktasında İYİ Parti teşkilatları arasında fazlaca gücü var. Ama bu aday ben mi olacağım bir başka İYİ Partili arkadaşımız mı olacak onun kararını bizim üyelerimiz ve delege sistemimiz verecek. Şuanda bir şey söylemek için erken ama benim bir ilçe başkanı olarak sorumluluğum şudur: Fatsa’nın sorunlarını dile getirebilecek, yılın 6 ayını Fatsa da geçirebilecek meydanlarda, kahvehanelerde, cenazelerde, düğünlerde çok rahatça sohbet edebileceğimiz sıkıntılarımızı söyleyebileceğimiz bir milletvekiline ihtiyacı var. Bu ben olurum, başka çalışma arkadaşımız olur hiç önemli değil. Önemli olan bunu yapabilmektir diye düşünüyorum.

İYİ Parti ilimizden 2 milletvekili çıkaracak oy potansiyeline ulaşacaktır. Biz bunu saha çalışmalarımızda görüyoruz. 3 vekil çıkarabilecek oy oranını zorlayacağız. Ordumuzun seçmen potansiyeli İYİ Parti tabanına kayacaktır.  

Zira diğer partilerde de Fatsalı bir milletvekilimiz yok. Olmadığı için de biz Fatsa olarak bunun sıkıntısını çekiyoruz, bunun bir an önce çözülmesi gerekiyor benim yegane amacım da Fatsa’nın sesine kulak vermektir. Bu görev milletvekilliği olur bürokraside başka bir yer olur. Bizim artık sesimizi duyurabilmemiz gerekiyor.

“2022 yılı için Fatsalılara vereceğiniz bir mesaj var mı?”  

Fatsalı hemşerilerime öncelikle sağlıklı, sonrasında huzurlu ve geçtiğimiz seneden daha refah içinde geçirebilecekleri bir yıl diliyorum.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde