03 Temmuz 2024

AK PARTİ ORDU MİLLETVEKİLİ ŞENEL YEDİYILDIZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM”

  • PDF

Ak Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Fatsa’da faaliyet gösteren basın mensupları ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Bolama Park'ta gerçekleşen toplantı da Milletvekili Yediyıldız, ilçemizin sorunları başta olmak üzere birçok konuda açıklamalarda bulundu.

 
"DOKTORLAR, DEVLETTE ÇALIŞMAK İSTEMİYOR"
 
İlçemizdeki sorunların en başında gelen Fatsa Devlet Hastanesi'ndeki doktor yetersizliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, doktorların devlet hastanelerine çalışmak istemediklerini vurguladı.
 
Vekil Yediyıldız, " Ak Parti iktidara geldiğinden beridir ordumuzun ilçelerine çok güzel ve konforlu hastaneler inşa edildi. Örnek vermek gerekirse, Fatsa, Aybastı ilçemizin yaylasına yapılan hastanesi, Ulubey, Akkuş ve Ünye'ye yapılan binalarımız çok güzel. Bu hastanelerimiz de neden doktor yok? Bu binaları yaptık, halkımızın hizmetine de sunduk ama neden şimdi yok sorusunun cevabı biraz komplike.
Birincisi, doktorlar devlette çalışmak istemiyor. Geçmiş senelerde hasta olduğumuz zaman hastanelere gider muanesini yaptırır, ilaçlarımızı alırdık ve geçerdi. Şimdi tedavisi mümkün olmayan hastalıklara yakalandığımız için tıp teknolojiyi geliştirdi bazı ülkeler. O tıbbi teknolojilerden bizde faydalanıyoruz. Şuan da hepsi bizde var. Biz devlet olarak hastalara ne yapılması gerekiyorsa hepsini bedava yapıyoruz. Bu yüzden devlet hastanesine gelen hastalarımızın hepsi ya çok problemli ya fazla uğraş istiyor yada doktor devlet hastanesinde çok yoruluyor.
İkincisi, doktorlarımıza özel hastanelerimiz çok fazla maaş ödüyor. Özel hastaneler neden iflas ediyor sorusunun da yanıtı bu.
Üçüncü ve en önemlisi malpraktis olayı, hekimin yaptığı işten sorgulanması olayı benim doktorluk yıllarımda hekim kanaatinden sorumlu tutulamazdı. Yasal bir kuraldı. Şimdi bunların hepsi gitti ve hekimin kanaati kalmadı. Hekimin hasta üzerinde yaptığı uygulamalar(röntgen, tahlil vb.)ve yorumlar kaldı bunu dışında hiçbir şey geçerli değil. Siz bu hasta dalan hastadır dediğinizde hani diyorlar. Siz dosyayı açıp hastanın filmini laboratuar tahlillerini ortaya koymanız gerekir ki hekim ondan sorumlu olmasın. Eğer sorumlu olursa hemen mahkemeye ve avukatlarında kolay para kazanma yollarından bir tanesi de bu olmaya başladı bu olay. Bu olay devlet hastanelerinde çok fazla olduğu için hekimlerimiz maalesef devlette çalışmak istemiyorlar.
Ayrıca bu olay yüzünden bazı branşlarda hekim yetiştiremiyoruz,tercih de etmiyorlar. Biliyorsunuz tıp fakülteleri bittikten sonra bunun iktisat bölümü de vardır. O iktisat bölümünde en kolay branşlar ne ise onu tercih ediyorlar. " dedi.
 
"10 YIL DEVLETTE ÇALIŞMAYAN DEVLETTEN EMEKLİ OLMASIN!"
 
Devlet hastanelerindeki doktor yetersizliğinin çözüme kavuşturula-bilmesi içi önerilerde bulunan Milletvekili Şenel Yediyıldız, hekimlerin en az 10 yıl devlette çalışma zorunluluğu getirilmesi önerisinde bulundu.
Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, " Yönetici arkadaşlarla konuştuğum zaman devletten ayrılmayı zorlaştıralım. Mesela, bazen söylüyoruz. 10 yıl devlette çalışmayan devletten emekli olamaz. Zorunlu hizmet haline getirmemiz gerekiyor. Hekimlerin emeklilik süresini uzatalım. Elimizden geldiği kadar Ordu ve ilçeleri için çalışıyoruz. Türkiye genelinde Ordu İlimizin sağlık açısından geride kalmasına izin vermeyeceğiz. Bu sorumluluk bizim üzerimizde ve yerine getireceğiz. Vatandaşın en haklı isteklerinden biri olan sağlık talebini yerine getirmekle sorumluyuz ve yerine getirmeye de çalışacağız." İfadelerini kullandı
 
FATSA'YA BU YATIRIMIN YAPILMASI GEREKİYORDU"
 
Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Bolaman Havzası projesinin Türkiye'de yapılan ilk havza projesi ve dünya bankası tarafından uygulanan ilk proje olduğunu dile getirdi.
Türkiye'de ilk olarak, Dünya Bankası'nın, Bolaman Havzası için verdiği ilk havza projesi kredisi olduğunu ve bu yatırımın Fatsa için gerekli bir yatırım olduğunu vurgulayan Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, "77 kilometrelik Bolaman Irmağı’nın uzandığı havzanın ıslah edilmesindeki asıl amacın havza üzerinde bulunan doğal kaynaklar, su, ulaşım, tarım, çevre, turizm ve diğer tüm faktörlerin yenilenmesi ve çalışmalara ilçeler açısından bir değer katacak olduğunu belirtti.
Vekil Yediyıldız, "Bolaman havzasının asıl amacı, Bolaman havzasındaki tarımsal ürünleri ve çalışmaları desteklemek, derelerin ıslah edilmesi ve turistlik tesisleri onaylamak. Ben Dünya Bankası'nın yetkililerini buraya getirerek Fatsa Belediye Başkanımızla birlikte havza üzerinde incelemelerde bulunduk. Başkanımızın ifadesi bizi daha çok hızlandırdı. Başkanımızın şu ifadesi, 'Fatsa'nın suyu Bolaman Irmağının iki tarafından kıyılardan alınıyor ve arıtılmada şebekelere veriliyor ve denize akıtılıyor'. Bunu açık açık söyledi ve yetkililer bize buranın nüfusu nedir? 150 bin dedim. Onlarda Fatsa'ya bu yatırımın yapılması gerektiğini söyledi. Bu projenin içine birçok müdürlük işin içine girdi. Neticesinde biz bu projenin yapılmasında birçok kurumu ikna etme çabasında olduk ve Fatsa'ya en kısa zaman içerisinde kazandırmak istedik. "Dedi.
 
FATSA'YA 100 DÖNÜMLÜK ÜNİVERSİTE ALANI TAHSİS EDİLECEK"
 
Ocak Ayı içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Evkaf Mahallesindeki yaklaşık 100 dönümlük arazi üzerine millet bahçesi yapılacaktı.
Ancak, projenin bu yıl yani 2021 yılı içerisinde biteceğini ancak projeye bir türlü başlanamadığı için 100 dönümlük arazi için üniversite tahsisi yapılması önerisinde bulunduklarını dike getiren Ak Parti Fatsa ilçe Başkanı İsa Yüksel, "Fatsa'ya 100 dönümlük üniversite alanı tahsis edilecek" dedi.
Bunun üzerine Fatsa'ya fakülte ve yeni bölümlerin kazandırılması konusunda şartlar olduğunun ve bu şartların yerine getirilmesi gerektiğini vurgulan Milletvekili Şenel Yediyıldız, "Gönül ister ki her yere üniversite kuralım ama bazı şartlar var. Ve bu şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Buradaki en önemli düşünülmesi gereken şey, buraya üniversite yaptığımız zaman öğrenciler burayı tercih eder mi? Bazı yatırımları yaparken ihtiyacımız var mı diye düşünmemiz lazım. İkinci olarak yerel imkanlar buna müsait mi? Yerel imkanlardan kastım şu, devlet ben bu yatırımı buraya yaparsam ne kadar faydalanabilirim diyor. Türkiye'de artık yatırıma harcanan paranın hesabı yapılarak yapılıyor. YÖK ve üniversitelerin böyle bir imkanı var mı? Bu bakılıyor. Bu bölgede eğitim verebilecek eleman sayısı ne zamana kadar yerleştirebiliriz.? Fatsa'ya yapılacak her bir yatırımın diğer ilçeler üzerindeki etkisini düşünmek lazım sadece bir yerde sınırlı kalmamak gerekiyor. Fatsa'nın elinde çok büyük imkan var. "Dedi.
Toplantıda, Ak Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, basın mensuplarının sorularını cevapladıktan sonra Toplantı toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.
HABER : 
FATSA GAZETESİ
Sema YENİ

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde