03 Temmuz 2024

“TÜRKİYE YANGIN YERİ”

  • PDF
Cumhuriyet Halk Partisi İl Danışma Kurulu yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
 Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiğini açıklayan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ülkenin yangın yerine döndüğünü belirtirken, Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise ülkenin iyi yönetilmediğini söyledi. 
 
TÜRKİYE YANGIN YERİ!
 
CHP Ordu İl Danışma Kurulu Toplantısı dün Altınordu Atatürk Kültür Merkezi’nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
CHP’nin gerçekleştirdiği İl Danışma Kurulu toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, partililer ve sivil toplum örgütleri katıldı. 
 
CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin ve Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Başkan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Siyaset bir meslek değildir. Siyaset söylediklerimizi yapma sanatıdır. Biz söylediklerimizi hayata geçirdiklerimizde üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmiş oluruz. Bizler samimi bir şekilde kimliğimiz ne olursa olsun, düşüncemiz ne olursa olsun, ahlaklı kalmayı başararak hepimizin özgür, hepimizin olanları hakça paylaşabildiği bir dünya inşa edebileceğimizi biliyorum sizlerin sayesinde.” dedi. 
 
“Bu Zulüm Biter”
Konuşmasında iktidara yüklenen Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Sadece Covid-19 hastası olanların sayısını saklamıyorlar. Tam 3 yıldır pandemiden vefat eden insan sayısını da saklıyorlar. Türkiye’de vefat eden sayıları tam 2 yıldır ilan edilmiyor. Fakat Saraylar, saltanatlar çöker bir gün. Bu zulüm biter. Bunların yerini yeni gelenler alır. Artık Türkiye’nin umudu Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” diyerek açıkladı.
 
“Hırsız kovalıyoruz”
Cumhuriyet Halk Partililer olarak takım ruhu içerisinde çalışılması gerektiğini dile getiren Adıgüzel, “Hepiniz şahitsiniz, Ordu’nun taşını toprağını ve hatta Türkiye’nin taşını toprağını milletvekili olarak gruplar halinde arşınlıyoruz. Yalan haberlerle mücadele ediyoruz. Adeta hırsız kovalıyoruz. Memleketin her yerini arşınlıyoruz. İşte bu yüzden sizlerle birlikte hiçbir bahaneye sarılmadan bir takım ruhu içerisinde bu işi başarmak zorundayız. Bu işi başaramazsak sadece AK Parti iktidarı suçlu demeyeceğiz. Bu suçu kendimizde arayacağız. Bu suça ortak olmak istemiyorsak yüz ene önce olduğu gibi bugünde ülkeyi yöneten Cumhuriyet Halk Partisi olacak.” dedi.
“Tek adam her şeye 
müdahale ediyor”
Meclisin sadece görünürde olduğunu ve kararları sadece tek adamın aldığını söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Çok önemli günlere tanıklık ediyoruz. Gerçekten de Türkiye yangın yeri. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne gelene kadar bu ülke, birçok ekonomik, demokratik, sosyal travmalar yaşadı. Birçok sorunların içerisinde çıktık. Acılar çektik ama hiç bugünkü gibi bir durumla karşı karşıya kalmadık. Başımızdaki tek adam iki dudağının arasında her istediği kararı alıyor ve her geçen günde bizi felakete doğru sürüklüyor. Kuvvetler ayrılığı, yasama, yürütme, yargı kalkmış, maalesef artık tek adam her şeye müdahale eder hale gelmiş. İşine geldiği zaman demokrat oluyor ama işine gelmediği zaman her ağzından çıkan karar oluyor.” Diye konuştu. 
 
Yaşadığımız süreç 
kaderimiz değil
Önümüzdeki genel seçimlerin birlikte mücadeleyle kazanılabileceğini söyleyen Başkan Yardımcısı Torun, “Yaşadığımız süreç kaderimiz değil. Bunu birlikte başarabiliriz. 23 Haziran’da başardık. Hep beraber başardık. Arpanın samanı, üzümün çöpü demediğimizde hep beraber bir araya geldiğimizde bunu başardık. Önümüzde genel seçim var. Erken de olabilir, zamanında da. Bu seçimde birlikte mücadele edersek başaracağız.”
 
Çözüm önerilerimiz var
Ülkemizde yaşanan sorunlara çözüm önerilerinin olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Torun, “Söyleyecek sözümüz çok, yapacak işimiz de çok. Ülkemizin her bir köşesinde hangi sorun varsa onunla ilgili çözüm önerilerimiz de var. Gençler için de, kadınlar için de var. Çiftçi için de işçi için de var. Sanayici için de ihracatçı için de var. Ülkemizin sorunlarını biliyoruz ve sorunların çözümü için de milletimizden yetki istiyoruz.” dedi.
Ülke iyi yönetilmiyor
Mecliste sıkıntıların yaşandığını belirten Grup Başkan Vekili Özel, “Mecliste ciddi sıkıntıların, zorlukların yaşandığı bir süreçteyiz. Mecliste biz bunu dile getiriyoruz ama bunu siz yaşıyorsunuz. 2019 yılı yerel seçimlerde dolar 6 lira seviyesini aşmasın derdiyle bitiyordu. Herkesin gözü televizyonun sağ alt köşesindeki dolardaydı. Dolara müdahale ediliyordu. Çünkü Türkiye’nin siyasetinde dolar fiyatı bir kalibredir. Dolar ileri gidiyorsa ülke iyi yönetilmiyordur. Aslında dolar yerinde duruyor ancak ülke kötü yönetildiği için bizim paramız onun karşısında değer kaybediyor. 6 liraya çıkmasın diye müdahale edilen dolar şuanda 14 lira. Yani yarı yarıya fakirleştik demek.” dedi. 
 
Ordu Hayat/
Soner Özdemir
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde