28 Mart 2024

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDEN MÜJDELER ÇIKTI

  • PDF
BAŞKAN GÜLER:
“BORCU ARTAN DEĞİL, AZALAN BELEDİYEYİZ. TOPLAMDA 1 MİLYAR 100 MİLYON TL BORÇ DEVRALDIK, BU BORCU 200 MİLYON LİRA AZALTTIK. YANİ BORCUMUZ ARTMADI, AZALDI. VE AYRICA DA 1,9 MİLYAR TL’LİKTE HEM YATIRIM HEM DE ŞİRKET DEĞERİ OLARAK ORTAYA ÇIKTI”
 
“TARIM ÜRÜNLERİMİZİ PAZARLIYORUZ. TÜRKİYE’DE 36 ŞEHİRE VE DUBAİ İLE 
ALMANYA’YA YUMURTA SATIYORUZ. İZMİR’E 14 BİN YARKA TAVUK SATIŞI YAPTIK. SU SAYACI FABRİKASINI BÜYÜTMEYİ PLANLIYORUZ”
 
“BOTANİK PARK ARAZİSİNİ ALDIK. ORADA GÜZEL BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”
 
“KİMYA SEKTÖRÜNE GİRİYORUZ, FABRİKAYI FATSA’YA KURUYORUZ. FINDIK KABUĞUNDAN AKTİF KARBON (KÖMÜR) ÜRETECEĞİZ”
 
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Ordu için önemli kararlar alındı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler gündem maddelerine geçmeden önce yaptığı açıklamada finans, insan ve kaynak yönetimlerinin başarılı bir şekilde yönettiklerini belirtti. 
 
2000’li yılların öncesinde kalan borçlarla birlikte toplamda 1 Milyar 159 milyon lira borcu devraldıklarını ifade eden Başkan Güler, “765 milyon borç devraldık. 394 milyon da OSKİ’den devralmıştık. Toplamda 1 milyar 159 milyon yapıyor. Biz bu borçtan 200 milyon borç azalttık. Borcumuz artmadı, azaldı. Dolayısıyla çok güzel bir para, finans, insan ve kaynak yönetimimiz var” dedi.
 
“DİĞER BELEDİYELERE GÖRE SU, YOL GİBİ ÇALIŞMALARDA DAHA BAŞARILIYIZ”
 
Su, yol gibi çalışmalarda diğer belediyelere oranla daha başarılı olduklarını aktaran Başkan Güler, “Su ile ilgili yaptıklarımızı dışarı da pek anlatmıyorum ama Ankara’nın yaptığını gördüm, biz baya iyi rakamlardayız. İstanbul, Bursa, Konya, Kayseri ile mukayese edersek yoldu, suydu bunlarda gayet iyiyiz” diye konuştu.
 
“BORCU ARTAN DEĞİL, AZALAN BELEDİYEYİZ”
 
Ordu Büyükşehir Belediyesinin borcunun artan değil, azalan bir belediye olduğunu söyleyen Başkan Güler, “Dünyadaki ekonomik değişiklikler ve fiyat artışları ülkemizi de etkiliyor. İyi ki zamanında borç almışız ve paramızı oraya yatırmışız. Şimdi bunları yapmamız mümkün değildi. Çok şükür ki bu yaptıklarımızı bugünün fiyatıyla düşünürsek 3’te 1’ini veya 4’te 1’ini yapabilecektik. 2000 yıllardan önce kalan borçlar vardı. Herhangi bir dönemi ifade etmiyorum. Geçmiş borçlar diyorum. 765 milyon borç devraldık. 394 milyon da OSKİ’den devralmıştık. Toplamda 1 milyar 159 milyon yapıyor. Biz bu borçtan 200 milyon borç azalttık. Borcumuz artmadı, azaldı. Ve ayrıca da 1,9 milyar TL’likte hem yatırım hem de şirket değeri olarak ortaya çıktı. Dolayısıyla çok güzel bir para, finans, insan ve kaynak yönetimimiz var. Ordu’ya kazandırdığımız diğer şeylerden bahsetmiyorum. Biz borcu artan değil, azalan bir belediyeyiz. Hele bunun faydasını şimdi dünya da artan fiyatlardan ne kadar isabetli davrandığımızı görmüş olduk. Şimdi bu paralarla bu asfaltı, suyu, yolları yapın. Önümüzdeki dönem yatırım ağırlıklı çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.
 
“YAPILAN ÇALIŞMALAR İLE 1.100 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADIK”
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Ordu’da yapılan çalışmalar ile 1.100 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.
 
Başkan Güler şu şekilde konuştu:
 
“Şu anda tarım ürünlerinde Türkiye’nin en tanınmış şirketlerinden biri olan Migros ile anlaşmalar yaptık ve 36 vilayette Ordu’nun yumurta başta olmak üzere tarım ürünleri satılıyor. Bunun dışında hayvancılık konusunda Mesudiye’de büyük bir hayvancılık bölgesi kurma çalışmalarımız var. İzmir’e 14 bin yarka sattık. Aynı zamanda Dubai’ye ve Almanya’ya yumurta gönderiyoruz. Iğdır’a 3.500 kaz sattık. Yine sayaçlarımız dışarıda satılıyor. Bu sayaçların fabrikasını daha da büyütmek istiyoruz ama dünyadaki çip temini konusunda sıkıntımız var. Çip temini üzerine bende çalışmalar yapıyorum. Bu rakamların dışında bir de Ordu’da yaptığımız çalışmalar ile 1.100 kişilik istihdam sağlamış olduk. Bu da aşağı yukarı iki orta boy fabrika kurmak gibi bir şey. Ordu’da biz klasik belediyeciliğin dışında Ordu’daki diğer faaliyetleri de harekete geçirdik.”
 
“BOTANİK PARK’TA GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”
 
Botanik Park ile ilgili müjde veren Başkan Güler, “Melet Irmağı’nda yapacağımız çalışmalar oradaki toprak değerlerini ikiye üçe katlayacak. Bu Ordu’nun zenginliğidir. Münferit olarak da bakarsak aynı şekilde Sırrıpaşa da bu şekilde. Botanik Parkı da almış bulunuyoruz. Bunun müjdesini sizlere vermek istiyorum. İnşallah orada güzel bir çalışma yapacağız. Biz hız kesmeden, yan pas yapmadan direk kaleye oynayacak şekilde iki buçuk yılı birlikte geçireceğiz. Ordu’da yapacağımız bütün çalışmalar ekonominin büyümesi ile ilgili” ifadelerine yer verdi.
 
“ORDU’DA KİMYA SEKTÖRÜNE GİRİYORUZ, FABRİKAYI FATSA’YA KURUYORUZ”
 
Fındık kabuğundan aktif karbon üretiminin Ordu’da ön çalışmalarının yapıldığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Fındık kabuğundan aktif karbonun ön çalışması yapıldı. Yerini Fatsa’ya kuruyoruz. Oraya bir fabrika kuruyoruz” dedi.
 
Başkan Güler konuşmasına şöyle devam etti:
“Biz Ordu’da kimya sektörüne girmek istiyoruz. Kimya çok karlı bir saha. Fındık kabuğundan aktif karbonun ön çalışması yapıldı. Yerini Fatsa’ya kuruyoruz. Oraya bir fabrika kuruyoruz. Kimya çok karlı bir sektör. Tıbbı aromatik bitkilerde de bizim ot diye küçümsediğimiz bitkilerden şimdi ilaç yapmak üzere doku kültürüyle beraber çalışıyoruz. Dolayısıyla hem çevreyi korumuş oluyoruz hem de katma değeri yüksek ürünler oluşturmuş oluyoruz.”
 
40 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ
 
İhtisas komisyonundan gelen raporlar ve dairelerden gelen tekliflerle toplam 40 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 18 gündem maddesi meclis tarafından kabul edilirken 22 gündem maddesi ise komisyona havale edildi.
 
BİR SONRAKİ TOPLANTI 25 KASIM’DA
 
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı İkinci Birleşim Toplantısını 25 Kasım Perşembe günü saat 14.00’te Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde