19 Nisan 2024

“AMACIMIZ HAMSİNİN ANAYURDU OLAN FATSA’YI ÖNE ÇIKARTMAKTIR”

  • PDF

“21 KASIMDA HAMSİ FESTİVALİNDE BULUŞALIM”

Fatsa Dernekler Federasyonu (FADEF) Genel Başkanlığı; “Hamsi Festivali” öncesi kahvaltılı bir toplantı düzenledi.
“Amacımız hamsinin anayurdu olan Fatsa’yı öne çıkartmaktır” açıklamasında bulunan FADEF Genel Başkan Yakup Yeşiltaş; “FADEF olarak bizler ilçemizi, ilimizi, bölgemizi, devletimizi ve milletimizi çok seviyor ve önemsiyoruz. Ülkemizin çok kritik ve hassas bir süreçten geçtiği bu günlerde, daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğunun da her zaman farkındayız. Aynı zamanda İnsanca yaşamanın, huzura kavuşmanın tek yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğine de inanıyoruz. Gün birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. Bizleri bu zamana kadar ayakta tutan ve bundan sonrada ayakta tutacak olan da bu yaklaşımımızdır.” Dedi. 
“Yaratılmışların en şereflisi olan insanlarımızın var olduğu her yerde iyilikleri güzellikleri yaşamak yaşatmak gelecek kuşaklara aktarmak Federasyonumuzun asli görevlerinden biridir” diyen Yakup Yeşiltaş; Düzenledikleri Hamsi Festivaline Fatsa ve çevre ilçe hemşerilerini davet ederek; “Logosu güzel şeyler yapmak, güzel şeylere vesile olmak, insanların gönlünde yer tutmak, şu gök kubbede hoş bir seda bırakmak olan federasyonumuz vasıtasıyla makam ve mevki dikkate almaksızın üyeler olarak kendimizi Fatsa adına iyiye, güzele, birlik ve beraberliğe adadık. 
Başkanlığını yaptığım Fatsa Dernekler Federasyonu, bu bilinç ile Fatsa'ya sahip çıkma, bu heyecanı hamsi festivali ile halka ve halkın gücünü de şehre yansıtma amacıyla şevkle ve azimle çalışmaktadır. Hamsinin ana yurdu olan Fatsa’nın isminin ön plana çıkarılmasına katkı sağlamak ve bu festivali geleneksel hale getirmek, devlet-vatandaş kaynaşmasına vesile olmak, sosyal ve kültürel ilişkilerin pekiştirilmesine katkı sağlamak adına bir araya geldik. 
Fatsa sevdalılarıyla birlikte 21 Kasım 2021 tarihinde Fatsa 15 Temmuz Özgürlük Meydanı'nda 3.ncü ulusal hamsi festivalini gerçekleştirmek için yola koyulduk. Hedefimize ulaşabilmemiz için yardımlaşmayı ve dayanışmayı ön plana çıkarıp rahat ve huzurlu bir atmosfer içeresinde, omuz omuza verip, Federasyonun logosu altında Fatsa hamsi festivali çalışmalarını tamamladık.  
Gün içerisinde yaklaşık 25.000 kişinin katılımını öngördüğümüz hamsi festivalinde bizi biz yapan tüm değerlerimizle bütün olmamızı pekiştirecek bir festivali gerçekleştireceğiz. Bu festivalde yaklaşık 25 bin kişiye ekmek arası hamsi, helva ve çay ikramı, halk oyunları, kültürel bazı aktiviteler ile Fatsa gönüllüleri bir araya gelecek. Belediyelerimize ayrılan stantlarda çeşitli görsel ve ürünlerle bölgemiz tanıtılacak. Festival boyunca birlik ve beraberliğimizi çifte davulla duyuracağız tüm misafirlerimize.
Böylelikle, bir kez daha, Fatsa'da, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör işbirliğinin bir örneğini daha sergilemiş olacağız.
Böyle güzel projeleri hayata geçirmeye çalışan, sevginin, dayanışmanın, gönüllüğün ve birlikteliğin simgesi olan Fatsa Dernekler Federasyonun temelinde insan vardır. Yaratılmışların en şereflisi olan insanlarımızın var olduğu her yerde iyilikleri güzellikleri yaşamak yaşatmak gelecek kuşaklara aktarmak Federasyonumuzun asli görevlerinden biridir. 
41 derneği 123 delegesi olan Fatsa Dernekler Federasyonu, kuruluş amaç ve ilkeleri doğrultusunda hareket eden demokratik bir kuruluştur. Bu kuruluşun amacı yerel kamuoyu oluşturulmasında etkin rol üstlenmeyi, sürdürülebilir kalkınma ve yerel demokrasinin güçlendirilmesinde organize edici, bilgilendirici ve yönlendirici konusunda kurumsal bir yapıya kavuşmaktır.” Açıklamasında bulundu.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde