29 Mart 2024

OFF-ROAD YARIŞLARI NEFES KESTİ

  • PDF
ORDU ULUSLARARASI BİR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTI.
BAŞKAN GÜLER: “ORDU’YA HER GÜN YENİ BİR FAALİYET, YENİ BİR ETKİNLİK, YENİ BİR DİNAMİZM KAZANDIRIYORUZ”
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Karadeniz Off-raod Kupası 4. ayak yarışlarına katıldı. Uluslararası bir etkinliğe imza attıklarını vurgulayan Başkan Güler, “Ordu’ya her gün yeni bir faaliyet, yeni bir etkinlik, yeni bir dinamizm kazandırıyoruz” dedi.
 
Tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü sebebiyle ilan edilen “2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” anısına Ordu Büyükşehir Belediyesi ve birçok kurum ve kuruluşun katkıları ile hazırlanan etkinlikler kapsamında Ünye ilçesinde Off-road yarışları düzenlendi.
 
YARIŞIN STARTINI BAŞKAN GÜLER VERDİ
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Yunus Emre Off-road Spor Derneği iş birliğinde Ünye METİP’de (Ünye Havaalanı) gerçekleştirilen Uluslararası Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Karadeniz Off-Raod Kupası 4. ayak yarışlarının startını Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler verdi.
 
PİLOTLARIN AKROBATİK HAREKETLERİ NEFES KESTİ
 
Hazırlanan özel parkurda düzenlenen Karadeniz Off-road Kupası Yarışlarına Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan ve Gürcistan'dan da sporcular katıldı. Yarışlarda, pilotların dereceye girmek için yaptığı hareketler ise izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Azerbaycan’dan gelen yarışmacıların araçlarına yan yana astıkları Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ise renkli görüntüler oluşturdu.
 
BAŞKAN GÜLER: “ORDU TÜRKİYE’DE OFF-ROAD KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR İL OLMA POZİSYONUNA GELDİ”
 
Heyecanın bir an bile eksik olmadığı yarışlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da her gün yeni faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Ordu’nun Off-road konusunda önemli bir il olma pozisyonuna ulaştığını aktaran Başkan Güler, “Ordu’ya her gün yeni bir faaliyet, yeni bir etkinlik, yeni bir dinamizm kazandırıyor ve birçok ilçemizde bu faaliyetleri sürdürüyoruz. Gençlerimiz kıpır kıpır, halkımızda bu etkinliklere çok yoğun ilgi gösteriyor. Yunus Emre etkinlikleri kapsamında hem sempozyumlar düzenlendi hem de bugün Off-road yarışları gerçekleştirildi. 
Ordu, Türkiye’de Off-road konusunda çok önemli bir il olma pozisyonuna ulaştı. İlçelerimizde çok yoğun faaliyetler var. Bugünde Ünye bu aktivitelere ev sahipliği yapıyor. Gürcistan ve Azerbaycan’dan gelen yarışmacılar var ve büyük heyecan yaşandı” diye konuştu.
“ULUSLARARASI BİR KARDEŞLİK ORTAMINA DÖNÜŞTÜ”
Uluslararası bir organizasyona imza attıklarını ifade eden ve etkinliğin Azerbaycan ve Gürcistan’dan katılan yarışmacılarla uluslararası bir kardeşlik ortamına dönüştüğünü kaydeden Başkan Güler, “Azerbaycan bizim kardeş ülkemiz. Geçmişten bu güne çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Bakanlığım döneminde Bakü-Tiflis-Ceyhan Projesinde de yoğun çalışmalar yapmıştık. İki devlet tek millet şiarıyla her iki bayrağında aynı araçta dalgalandığını gördük. Aynı zamanda dost Gürcistan’ında yarışmacıları burada. Etkinliğimiz uluslararası bir yarışma ve kardeşlik ortamına dönüştü. Bu da bizi çok mutlu etti” şeklinde konuştu.
 
VATANDAŞLARDAN ETKİNLİĞE TAM NOT
 
Kadınından erkeğine 7’den 77’ye ilginin yoğun olduğu yarışlar hakkında düşüncelerine paylaşan vatandaşlar ise organizasyonu çok beğendiklerini belirttiler. Yarışları heyecanla takip ettiklerini ve kendileri için güzel bir pazar aktivitesi olduğunun altını çizen vatandaşlar, etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.
 
Binlerce vatandaşın takip ettiği ve nefes kesen anların yaşandığı yarışlar dereceye giren pilotlara kupa ve madalyalarının verilmesinin ardından sona erdi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde