15 Mayıs 2024

“İdris Naim Şahin olursa başka aday yok, olmazsa aday çok”

  • PDF

zyr24-7-2013Haber: Emre ESER

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener meclisin tatile girmesi nedeniyle seçim bölgesi olan Ordu ili ve ilçelerinde ziyaretlerde bulunuyor.

Gazetemiz ofisini de ziyaret eden Şener; ‘’Fındık 3 yıldır sorun olmaktan çıkmış bir üründür. Artık fındık siyasette konuşulmuyor.” Dedi.

Gazetemiz sahibi Yavuz Selim Eser’in “Büyükşehir Belediye Başkan adayınız kim olabilir” sorusu üzerine: İhsan Şener; ‘’Şayet İdris Naim ŞAHİN Bey aday adayı olmazsa ben aday adaylığına talibim diyen arkadaşlarımız var. ’’İdris beyin karşısına aday adayı olarak çıkmayı düşünen herkes böyle demekte. Daha açıkçası, İdris Naim Şahin olursa başka aday yok, olmazsa aday çok ” açılamasında bulundu.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Fatsa ilçe başkanı Fatih Sözen ve yöneticiler ile birlikte ziyaretlerini gerçekleştiren İhsan Şener gazetemize yaptığı ziyarette de gündeme dair önemli açıklamalarında şu görüşlere yer verdi.

ŞENER yaptığı açıklamada : ‘’ Son 1 aydır çok yoğun bir şekilde meclis mesaisi geçirdik. Gazilerin, Şehit yakınlarının, Muhtarların, 65 yaş üstü bakıma muhtaç olan yaşlıların sorunlarıyla ilgili muhalefet partilerinin de katkısını alarak çok ciddi iyileştirmeler yaptık. Burada ki amacımız toplumun en az sosyal olarak gelirden pay alan kesimlerini ayağa kaldırmaktır. Bu yardımlarımızı yaklaşık 120 bin kişiye yapmaktayız. Muhtaç insanların sorunu toplumun tamamına yansımaktadır. Bu sosyal yaraları; sosyal devlet anlayışıyla sarmaya çalışıyoruz. 2006 yılında evde bakıma muhtaç olanların yakınlarına destek verilmiyordu fakat şuanda İlimiz bazında 5.000 kişiye destek verilmektedir. Bizim amacımız toplumun muhtaç kesimlerini kalkındırmak ve daha iyi şartlarda yaşam standartı sürmelerini sağlamaktır.

Teşvikle ilgili Bakanlar Kurulu kararıyla çıkan yasada da değişiklikler oldu. Teşvik bazı sektörlerin lokal olarak devlet tarafından desteklenmesidir ve neticede geçici bir uygulamadır. Herkes yatırımlarını bu doğrultuda yapmalıdır’’ dedi.

Fındık konusundaki görüşlerinde ise, ŞENER : ‘’Fındık 3 yıldır sorun olmaktan çıkmış bir üründür. Artık fındık siyasette konuşulmuyor. Ekonomiye reel şartlarda uygun üretim ve pazarlama modeli geliştirildi. Devlet üreticiye alan bazlı desteğini veriyor. Piyasa dengeleri nasıl oluşacaksa fındıkta öyle fiyatlanıyor. Hazineden her yıl 3 katrilyon destekleme alımından kaynaklı zarar oluşuyor. Şuan da fındık reel değerini buldu yani 5,5 – 6 TL civarında. Birde destek parasını da eklediğimizde; örneğin fındık 5 TL ise 8 TL’ye gelmiş oluyor. Gönül ister ki fındık 25 TL olsun. Ama dünya piyasası, sanayi, üretim, pazarlama ve ekonomik değerler fiyatın böyle olmasını öngörüyor.

Fındığın kesilip yerine kesme çiçekçilik, kivi vs başka ürünlerin üretilmesi içinde teşviklerimiz var. Ürün çeşitlendirilmesinin olması gerektiğini düşünüyoruz. Buna ziraat odalarının, tarım il ve ilçe müdürlüklerinin öncülük etmesini istiyoruz.ziy24-7-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde