03 Temmuz 2024

TEKNOFEST’TE ORDU’NUN GURURU OLDULAR

  • PDF

Aybastı Fen Lisesi’nin Glaksy Roket Takımı Teknofest’te 223 takım arasından önce finale kalan 13 takım arasına girdi sonra da Roketsen tarafından yeşil etiket alan 6 takımdan biri olarak tarihe geçti.

ORDU İLK 6 ARASINDA

T3 Vakfı tarafından İstanbul’da düzenlenen Teknofest İstanbul Teknoloji Festivali tamamlandı. Çeşitli kategorilerde yapılan yarışmalarda roket alanında Glaksy Roket Takımı büyük bir başarıya imza attı. Aybastı Fen Lisesi’nin Glaksy Roket Takımı Teknofest’te 223 takım arasından önce finale kalarak 13 takım arasına girdi sonra da Roketsan tarafından yeşil etiket alan 6 takımdan biri olarak tarihe geçti. Glaksy Roket Takımı geçen sene de 550 takım arasında finale kalen tek lise ekibi olmuştu.         
 
BAYRAKTAR ORDU’YA DAVET EDİLDİ
 
Geçen sene roketlerine Ceren Özdemir adını veren Ordu’nun tek roket takımı olan Glaksy Roket Takımı bu sene şehit öğretmenler adına roketlerine şehit öğretmen Aybüke adını verdi. Festivalde T3 Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar da Glaksy Roket Takımı ile yakından ilgilendi. Özellikle 1550 metre rakımda böyle bir başarının çıkmasından memnun olduğunu ifade etti. Bu arada Glaksy Roket Takımı T3 Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar’ı Aybastı’ya Perşembe Yaylası’na davet etti.              
 
BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜK DESTEK VERDİ
 
Bu arada Ordu’nun ilk roketini gökyüzüne fırlatmayı başaran bu sıra dışı başarıyı da Roketsan’a testler sonrası onaylatan Serhat Can ve Mehmet Efe’nin öncülüğündeki Glaksy Roket Takımı Aybastı’dan maddi-manevi çok büyük destek gördü. Kendisi de geçmişte bir eğitimci olan Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan’ın yanı sıra Aybastılı iş insanları da gençlere başarıya giden yolda destek verdi. Aybastılı iş insanı Murat Gürsoy takıma en büyük maddi desteği sağladı.   
    
HEDEF YENİ BAYRAKTARLAR KAZANMAK
 
Aybastı Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu ise, “Yaylanın çocukları başardı, bizim çocuklarımız başardı. Roketsan’ın Hisar Tesisleri’nde yapılan teknik ve fiziki incelemeler sonucunda atış izni sadece 6 takıma verildi ve takımımız yeşil etiket alarak fırlatmayı gerçekleştirdi. Roketsan yapmış olduğumuz roketi onaylayarak gençler siz bu işi başarmışsınız dediler. Hedefimiz bu ülkeye yeni Selçuk Bayraktar’lar kazandırmaktır. Deniz kenarında bir şeyler yapmak kolay. Önemli olan yaylada başarmak.” dedi. Haber: Ordu Olay

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde