25 Nisan 2024

ON PARMAĞINDA ON MARİFET VAR

  • PDF
  Celal Özgün; Hayatı başarılarla dolu hem Sporcu hem yönetici, hem emniyetçi on parmağında on marifet olan bir şahsiyet.
 
  Meslek hayatında çeşitli sosyal çalışmalar yapan ve spor aşığı bir kişilik.
 
  Emeklilik hayatında da aktiviteleri, çalışmaları devam eden bir abi.
 
  Kendisini gençlere adamış. Gençlerin hayata tutunmaları, sosyal yaşamlarını zengin-leştirmeleri adına spor, sanat aktiviteleriyle gençlere eğitimler veriyor.
 
  Celal Özgün; emeklilik yıllarını memleketinde geçiriyor. Duayeri Mahallemizde ikamet ediyor. Bağ bahçe işleriyle de uğraşıyor. Sağlıklı bir yaşamı var.
  Basına önem veriyor. 
 
Toplumdan kopmuyor. Sosyal ilişkilere önem veriyor. Celal Baş Komiserimizin Fatsalılar tarafından tanınması amaçlı bir sayfa yapalım istedik. Dolayısıyla sizleri Celal beyin özgeçmişiyle baş başa bırakıyoruz.
Celal Özgün : 1946 doğumlu Fatsa ilçesi Duayeri köyünde doğdu, ilokulu Duayeri köyünde bitirdi. Erzurum lisesinden mezun oldu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Önlinansı ile aynı fakültenin işletme bölümünü tamamladı, 
 
  Memuriyet Hayatı: 22.05.1967 tarihin de Fatsa ilçesi Kösebucağı beldesi Tarım Kredi Kooperatifinde muhasip muavini olarak başladı, daha sonra bu iş yerinden ayrılarak polis olmaya karar verdi ve 27.02.1968 tarihinde Ankara Yusuf Kahraman polis okulundan mezun oldu. 
  1969  yılında Polis memuru olarak göreve başladı. Amirlik sınavlarını kazanarak 15.08.1979 tarihinde Komiser yardımcısı oldu.  
  Sivas ili Kangal ilçesi emniyet Komiserliğine atandı. Burada başarılı hizmetler neticesinde Sivas ili Ahlak Zabıta Amirliğine getirildi. Burada ikinci şark hizmetini tamamladı ve Niğde iline tayin oldu.
  Niğde de 9 yıl görev yaptı Merkez Karakol Amirliği, Cinayet masası Şefliği ve ahlak zabıta amirliği görevlerini ifa etti.
  1990 yılı başında Sakarya emniyet Müd. Tayin oldu ve Eğitim Şube Müdürlüğünde Şube yardımcısı ve atış ve spor sorumlusu olarak görev yaptı. 
  
  4 yıl boyunca Sakarya Polis gücü başkanlığı yaptı. Daha sonra Kocaeli ili Emniyet Müdürlüğüne atandı ve çarşı karakol amirliği yaptı. Kendi istediği üzerine 1999 yılında Emekli oldu. 32 yıl Emniyet Teşkilatından Görev Yaptı.
  Emekli olduktan sonra memleketine yerleşip Spor hizmetlerinde bulundu. Boks Milli hakemi olarak Ordu bölgesi Başhakemliği yaptı. 
  
  Spor ve Spordaki başarıları:
  1969 – 1971 Ankara   Emniyet Sporda Boks yaptı. 
  1977 yılında Erzurum da Şark görevimi yaparken Boks Hakemi Kursuna İştirak ettim ve stajyer hakem ve bölge hakemi olarak maçları yönetti.
  Niğde ilinde görevliyken, Kayseri-Talas’ta Beden terbiyesi ve spor genel müdürlüğünce açılan antrenör kursuna iştirak ve Kurs hitamında Niğde boks il temsilciliğine bölge başkanlığında atandı.
  Niğde ili, Fahri bölge boks Antrenörlüğünü 9 yıl yaptım. Bu il içinde sayısız şampiyonlar yetiştirdi. Gerek Türkiye de gerekse yurtdışında önemli derece alan boksörleri yetiştirdi. Özel maçlarda Ankara, Konya, Sivas karmaları takımlarını yendirip, Takımı Niğde bölgesini 1. Yaptı.  
1987 yılında Sivas ilinde yapılan Yıldızlar Ferdi Boks Şampiyonasın da 2 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya aldık ve Niğde bölgesini Türkiye Şampiyon yaptı.
    Daha sonra Milli Takıma çağrıldı. 1990 yılında da Sakarya ilinde göreve başladığında tekrar hakemliğe döndü. 1991 yılında sınavı kazanarak Milli Hakem olarak görev yaptı. Yine Sakarya ilinde futbol antrenör kursuna gitti. 1990-1995 yılın kadar, Sakarya Polis gücünü Futbol takımını çalıştırdı ve 1993-1994 sezonunda amatör küme şampiyonu yaptı.
  Boks, futbol ve atıcılık antrenörüyüm. Spor hayatımda sayısız, seminer, kurs ve panellere katıldı, daha doğrusu 1968’den bu yana sporcu, idareci, yönetici olarak görev yaptı ve yapmaya devam ediyor.
  
  2000 yılında Fatsa ilçesinde Ordu bölgesi olarak 1 yıla aşkın sürede boks Antrenörlüğü yaptı. Fatsa ilçesi Gençlik ve Spor Hizmetlerine bağlı olarak 75. Kapalı Spor salonunda çalıştı. Amacı doğduğu yere bir şampiyon çıkarmaktı.
   2001 yılında Isparta ilinde yapılan liseli gençler Türkiye şampiyonasında İmam Hatip Lisesinde 46 Kg. Veysel Şimşek 1. Oldu.
  2000-2001 yıllarında Lise ve Dengi okullar Türkiye 1.’liğinde 57 kg da Ticaret Lisesinden Emrah Demirkol iki kez Türkiye 3.’sü olmuştur.
  Fatsa Sporun 3. Lig maçlarında o tarihte saha komiserliği yaptı. 
  
  Celal Özgün : “Spor sağlıktır, Spor barıştır, Spor dostluktur, spor kardeşliktir, Spor müsabakaları, takım ve ferdi maçlar, bölgeler veya uluslararası Birlik ve beraberliği kaynaşmayı,  Sosyal ve kültürel dayanışmayı sağlar. Spor evrensel kültürün bir parçası olup, Dünya da olan dilin, dinin rengi farklı insanları birleştiren önemli bir vasıta ve dünya barışına katkı sağlayan bir etkinliktir. İnsanların ruhsal ve fiziksel sağlığını olumlu yönde etkileyen ve geliştiren hareketler, aktiviteler topluluğudur. Spor sadece bedensel sağlığımızı değil aynı zamanda ruhsal sağlığımızı da geliştiren ve bizleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştıran önemli bir aktivitedir. Spor yapan bir birey pozitif ve olumlu düşünür. Fiziksel olarak kendini geliştirir, stresten uzak durur, düzenli spor yapan gençlerde mutluluk veren serotonin hormonu aktif hale gelerek zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmayı sağlar.” Dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde