28 Mart 2024

AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ YAPILDI

  • PDF
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ile Fatsa, Ünye ve Çevre İlçeleri Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Fatsa Reşadiye Caddesi’ndeki kavlan (çınar) ağacının yanında  “Aşure Günü” etkinliği düzenlendi.
 
Dernek başkanı Adem Çiçek öncülüğünde Şehitlerimiz için  organize edilen Aşure etkinliğine Fatsa Kaymakamı Sayın Ömer Lütfi Yaran, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Belediyesi Başkan yardımcısı Ruhi Özbay, Ordu Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Abdullah Coci, Fatsa Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Elif Serdar, Fatsa Muhtarlar Dernek Başkanı Naci Kizilkaya, Ak Parti İl yönetiminden Hasan Ergeç 'in Ak parti Fatsa İlçe Başkan yardımcısı Emrah Şen’in  Katılımlarıyla  derneğin yönetim kurulu üyeleri Sebahattin Karamustafa Nihat Öklük  Ahmet Ali Çalışkancı, Murat Emil  ve çok kıymetli Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimiz katıldı.
 
Fatsa Ünye ve Çevre İlçeleri Şehit Aileleri ve Gazi Dayanışma Derneği Başkanı Adem Çiçek “Muharrem ayı, inancımızda önemli bir yeri olan müstesna zaman dilimidir. 
İslam tarihinin en acı olaylarından biri olan Kerbela da bu ay içinde gerçekleşmiştir. Sevgili Peygamberimizin (sas)“dünyanın iki çiçeği”, “cennet çocuklarının efendileri” diye övdüğü; zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan, Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt’ten 70’ten fazla insanın şehit edilmesi Muharrem ayını bir mateme ve hüzün mevsimine dönüştürmüştür.
 
Muharrem Ayı matem ayı olmakla beraber içinde barındırdığı Aşure Günü, paylaşmanın ve dayanışmanın perçinlendiği bir gündür. Bu gün, içinde bulunduğumuz ve tüm dünyayı etkileyen sorunlara karşı birlik olmaya bizleri teşvik etmelidir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Peygamberimizin torunu Hazreti Hüseyin Efendimizi ve Kerbela şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yüce Allah’tan Aşure Günü’nü de içinde barındıran bu mübarek ayda yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyor, Muharrem ayının ve Aşure gününün milletimiz ve tüm İslam âlemi için birlik ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum dedi.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde