16 Nisan 2024

BAŞKAN ALİ FEYZİ, “TÜRKİYE’DE FINDIK FİYATLARININ YÜKSELMESİNİ İSTEYEN TEK BORSA BAŞKANLARINDAN BİRİSİYİM”

  • PDF
Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, “Karadeniz bölgesinde ekonomik yangına sahip olmayalım. Fındık fiyatı düşük verilirse bu bölgede ekonomik yangın çıkar”dedi. 
Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi yaptığı açıklamada, “Fındık piyasası dedikodu ile oluşan piyasadır. Bu piyasada fındığın fiyatının düşmesini isteyenlerde yer alır. Maalesef fındığın fiyatının düşmesini isteyen karteller daha güçlü yerini alıyor. Biz bu kişilere teslim olmamak ve üreticilerimizi yem etmememiz için elimizden gelen her türlü platformda mücadele ediyoruz. 
Sayın Cumhurbaşkanımızdan mahsulümüz için fiyat bekliyoruz. Ege ve Akdeniz Bölgesinde yangın çıktı, birçok insanımız, birçok firmamız ülkemiz büyük zararlar gördü. Karadeniz bölgesinde ekonomik yangına sahip olmayalım. Fındık fiyatı düşük verilirse bu bölgede ekonomik yangın çıkar. Biz-ler Cumhurbaşkanımızın düşük fiyat vereceğini mahsulümüze inanmıyorum. 
Bu milletin mutlu olacağı fiyatı önümüzdeki günlerde açıklayıp serbest piyasanın da o fiyata göre şekilleneceğine inanıyorum. 2021 yılında geçen seneki rekoltenin biraz fazlası fındık olabilir.
 Kendim Rize’den başlayıp İstanbul’a kadar kendim bahçeleri gezip masa başından rekolte açıklayanların değilim. Türkiye’de fındık fiyatlarının yükselmesini isteyen tek borsa başkanlarından birisiyim. Bu konuda çok mütevazi olmaya gerek yok mazim bellidir. Üretici olmazsa fındık da olmaz. 2021 mahsulüne Cumhurbaşkanımızdan iyi bir fiyat bekliyoruz. 
Batıda fındık çok iken Bizim bölgemizde ise fındık daha az. Ordu ilinde ise bu yıl fındık az olacak. Samsun, Trabzon ve Giresun illerinde fındık iyi Ordu ilinde ise maalesef dalgalı fındık yer alıyor. Bir daha ki yıl bu nedenden dolayı fındık destek ücretlerinin dönüm başına yüzde 50 oranında Ordu bölgesine fazla verilmesini talep ediyorum. Fındık dökülmeleri ciddi derecede ilimizde görülmektedir. 
Tarım bakanlığından beklentimiz bu yöndedir. 
Çevre yolu sorununuda toplantıda dile getiren başkan Ali Feyzi Şu beyanlara yer verdi: 
“Bu şehrin tek sorunu çevre yolu değil, bu şehrin en büyük sorunu trafik sonudur. 
Çevre yolu yapımı bugün başlanılsa 10-15 yıl gibi uzun bir zaman alır. Şehirimizin trafik sorununu hızlı çözüme kavuşturucak projeler geliştirmeliyiz. Fatsanın trafik sorununu rahatlatmak için acil eylem planını yapmamız lazım. Bu eylem planını hayata geçirebilirsek 50 yıl bu şehrin trafik sorununu çözeceğiz.
Mevcut şeritlerimize bir şerit dahi eklesek bir nebze trafik sorununu ortadan kaldırmış oluruz. Liman kavşağından başlayıp Aybastı kavşağına kadar da dal-bat sistemi ile  dal-bat yapamadığı yerde üstten yol yaparak şehirimizim trafik problemi daha ucuz yollar ile şehrimizin 50 yılını kurtarmış  oluruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde