28 Mart 2024

FATSA TERMAL TURİZMDE SAĞLIKLI YAŞAMIN ADRESİ OLACAK

  • PDF

FATSA TÜRKİYE’DE ŞİFA’NIN KALBİ  VE MERKEZİ OLACAK

KARADENİZ’İN SAĞLIK TURİZMİNE DAMGA VURACAK FATSA TERMAL SPA & OTEL’E GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Karadeniz’de sağlık turizmine damga vuracak olan Fatsa Termal SPA Otel görkemli bir törenle hizmete açıldı.

 
Açılışa, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel, CHP İlçe Başkanı Murat İnanlı, İYİ Parti İlçe Başkanı Eda Doruk Çivici, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.
 
Müteşebbis Şenel Duran ve Turgay kaynak tarafından 80 oda, 200 yatak kapasiteli, 4 yıldız standartlarında kaplıca ve kür oteli olarak 35 milyon TL’ye inşa edilen Fatsa Termal SPA & Otel yoğun görkemli bir törenle resmen hizmete açıldı.
 
“ORDU, KARADENİZ BÖLGESİNDE TERMAL SAĞLIK TURİZMİ İLE ANILACAK”
 
Karadeniz bölgesinde Ordu’nun termal sağlık turizmi ile anılacağını ifade eden  Fatsa Termal SPA & Otel işletmecilerinden Şenel Duran,  Sarmaşık kaplıcasının tarihinin milattan önce 500’lü yıllara dayandığını, mineral zenginliği açısından ılıca kaplıca suyunun diğer kaplıca sularından ayırt edici özelliğinin içilebilir termomineral su olduğunu söyledi.  Üç yıl önce inşaatına başladıkları tesisi bugün hizmete açmanın sevincini yaşadıklarını belirten Şenel Duran, “ Otelimizin inşaatına 2018’de başladık. Tesisimizde yöre insanımızdan 70 kişiyi istihdam edeceğiz. Kaplıca suyumuz mineral açısından çok zengindir. Suda bulunan Flor elementi kemik erimesine iyi gelen bir mineraldir. Buna ilave olarak, kalsiyum, potasyum, sodyum, sülfat ve klorür yönünden de zengin mineral yapısına sahiptir. Sarmaşık Kaplıcamızdaki kaynağımızın doğal çıkış ısısı 48 santigrat derecedir. Sağlık Bakanlığımızın hazırladığı Tıbbi Değerlendirme Raporuna göre, Sarmaşık Kaplıcasının romatizmal hastalıklara, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına, kronik kabızlık, İrritable bağırsak sendromu, diyabet, bel, boyun ve kas ağrıları, yumuşak doku ve eklem zedelenmeleri ve iltihabı, sporcu yaralanmaları, fibromiyalji sendromu, kireçlenmeler, bazı kadın hastalıkları, idrar yolu rahatsızlıklarına iyi geldiği belirtilmiştir. Tesis olarak önleyici tıp hizmetleri vererek toplum sağlığımızın korunmasına katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz. Tesisimiz varlığı ile ilimiz artık Karadeniz bölgesinde termal sağlık turizmi ile anılacaktır. “dedi.
 
“FATSA, TÜRKİYE’NİN ŞİFA MERKEZİ OLACAK ”
 
Fatsa Termal SPA & Otel’in Ordu ilinin ilk ve tek termal tesisi olma özelliğine sahip olduğunu kaydeden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Su kalitesi açısından dünyanın sayılı kaplıcaları arasında gösterilen Fatsa’mızın kaplıca suyu, Türkiye’nin en kaliteli kaplıca sularının başında gelmektedir. Fatsa Termal ve SPA Otel, ülkemizde sağlık ve kaplıca turizmi denince sağlıklı yaşamın adresi olacak.  Dünya standartlarının oldukça üzerinde bir mineral yapısına sahip kaplıca suyu ile Fatsa’mız, sadece Karadeniz’in  değil, Türkiye’nin şifa merkezi olacak. Tarımdan  turizme, eğitimden sağlığa , üretimden spora  Düşünen , üreten ve yarışan Ordu sloganıyla Ordu’muzun her noktasını şantiye alanına çeviren  saygıdeğer Bakanım, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hilmi Güler’e saygı ve şükranlarımı sunuyor Bölgemizin ve şehrimizin turizmine ve istihdamına katkı sağlayarak sektörün en iddialı 4 yıldızlı termal otelini Fatsa’mıza kazandıran Şenel Duran ve Turgay Kaynak’a teşekkür ediyorum. Tesisimiz bölgemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu. 
 
 “HER YÖNÜYLE MÜKEMMEL BİR ESER”
 
AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin,  Fatsa Termal SPA & Otel’in gerçekten güzel bir eser olarak hizmete girdiğini belirtirken, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise, ,  Fatsa Termal SPA & Otel’in sağlık turizminde Fatsa’yı tüm dünyaya duyuracak her yönüyle mükemmel bir tesis olduğunu ifade etti.
 
“GÜZEL İŞLER AZİMLE, İNANÇLA VE MEMLEKET SEVDASIYLA OLUYOR”
 
Tesise emek vererek bugünlere getirenlere teşekkür eden AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, “ Güzel işler öncelikle azim ile inanç ile memlekete olan sevgi ile oluyor. Turizmden bahsedilecekse böyle güzel bir coğrafyada,  tarihi çok eskilere dayanan bir bölgenin hikayesini anlatmaya gerek yok. Babalarımızın dedelerimizin şifa bulmak için bu doğada geçmişleri ve anıları var. Bu anıları, biz inşallah geleceğe taşıma noktasında seferber olacağız. Sahip çıkacağız. Burada güzel dostluklar kazanılacak.” şeklinde konuştu.
 
 Yapılan konuşmaların ardından din görevlisi Hüseyin Erkin tarafından dua yapıldı ve daha sonra protokol mensupları tarafından Fatsa Termal SPA & Otel’in açılış kurdelesi kesilerek tesis resmen hizmete girdi.
 Fatsa Termal SPA & Otel’in açılış töreni katılımcılar tarafından tesisin gezilmesi ile sona erdi.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde