19 Nisan 2024

ADLİ DESTEK VE MAĞDUR HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FATSA’DA KURULDU

  • PDF
Bir süre önce müstakil bir Ağır Ceza Mahkemesine kavuşan Fatsa Adliyesi bu girişimin ne-ticesinde vatandaşa hizmet verecek yeni birimlere de kavuşuyor.
Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü (ADM), Fatsa Adliyesi ana binada faaliyetlerine başladı. ADM kurulması ile birlikte Fatsa Adliyesinde ilk defa bir Psikolog hizmeti vermeye başladı. Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğüne Psikolog Betül Güneş müdür olarak görevlendirildi. Yakın zamanda Adalet Bakanlığı tarafından bir psikolog ve sosyal çalışmacının daha atamasının yapılacağı öğrenildi. Böylece müdürlüğün kısa bir sürede mağdur odaklı faaliyetlerini arttıracağı anlaşıldı.
ADLİ DESTEK VE MAĞDUR HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NELER
 YAPACAK?
ADM öncelikli olarak cinsel suç mağdurları, çocuklar ve şiddete maruz kalan kadınlar olmak üzere tüm mağdurların ihtiyaçlarını değerlendirecek. Mağdur kişi adli süreç hakkında ve kendisine sağlanabilecek imkanlar konusunda bilgilendirilecek. Böylece adli süreçte suçun cezalandırılmasının yanında mağdurların maruz kaldıkları olayın etki ve izlerine karşı telafi edici, ikincil mağduriyetlerini önleyici onarıcı adalet hizmet sağlanacak.
 
Müdürlük bünyesinde Bilgilendirme ve Yönlendirme Bürosu, Kırılgan Grup Destek Bürosu, Ceza Yargılaması Destek Bürosu, Hukuk Yargılaması Destek Bürosu ve Adli Yardım Hizmetleri bürosu yer almakta.
Bu birimlerde adli sürece dahil olan mağdurlara hakları anlatılacak. Mağdurlar ifade verme sürecinde tekrar tekrar mağduriyet yaşamayacak. İhtiyaç duyduğu değerlendirilen mağdurlara psiko-sosyal destek hizmetleri verilecek.
NASIL BAŞVURU YAPILIR?
 
Mağdur kişiler müdürlüğe bireyle başvuruda bulunabilecek. Adli süreçte mağdur olan kişiler 15 Temmuz Özgürlük Meydanında bulunan Fatsa Adliyesi ana bina giriş katında yer alan Bilgilendirme ve Yönlendirme Bürosuna başvurarak bilgi ve hizmet almaya başladı.
 
ADLİ GÖRÜŞME ODALARI NE ZAMAN AÇILACAK?
 
Adli Görüşme Odalarının da kısa süre sonra Adli Destek ve Mağdur Hizmetlerine bağlı olarak faaliyete geçeceği öğrenildi. Adli Görüşme Odalarının faaliyete geçmesi ile mağdurların ifadelerinin onlara özel ortamlarda, adli görüşmeci aracılığıyla, fail ile yüz yüze gelmeden alınması sağlanacak. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde