22 Temmuz 2024

“BİZ PROJE YAPILMASIN DEMİYORUZ”

  • PDF
Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa ilçe başkanı Murat İnanlı; Çer-kezler Tepesi projesi için “Biz proje yapılmasın demiyoruz.” dedi. 
“Ancak daha ortada bir proje görseli, maketi dahi yokken, projenin kamuoyunda görüşleri alınmamışken, proje ile ilgili teknik bilgi paylaşılmamışken, bir kez daha  yangından mal kaçırırcasına, hele hele Fatsa’da Siyanürlü Altın Madeni ve son dönemdeki hukuksuz ağaç kesimleri ile ilgili onca olay yaşanmışken, sanki inadına yapar gibi ağaç kesimine hazırlık yapmak neden?” 
Muhalefet tarafından ciddi tartışmalara konu olacağı bu günden belli olan proje için yapılan açıklamada; CHP ilçe başkanı İnanlı; “Tahsisinin Fatsa Belediyesi‘ne gerçekleştirildiğini hepimiz biliyoruz.  Büyük bir kazanç mı? Evet. Her ne kadar devletin bir kurumundan diğer bir kurumuna geçmiş olsa da kazanç.                
Şubat ayında Belediye Meclisinde gündem dışı dilek ve temenniler bölümünde, daha sonra da tahsis töreninde basına bu ormanlık alanın içerisinde bir Seyir Terası mahiyetinde fındık şeklinde bir kule, restoran, kafeler, bungalow dediğimiz konaklama tesisi, yürüyüş yolları, piknik alanları içeren bir proje olacağı duyuruldu.          
Meclis üyelerimiz ilk olarak ağaç kesimini sorguladı. Tekrar söylemekte fayda var. Meclise gündem maddesi olarak gelmedi bu proje. Meclis onayına  dahi sunulmadan, proje lansmanı olmadan ağaçların kesim için işaretlenmesi yakışmadı 
Gönül Belediyeciliğine. İstişare kültüründen dem vururken, vatandaşa soralım bakalım oraya ne yapılacağından haberi var mı? Buna şu anda gerçekten ihtiyaç duyuyor mu? Ya da vatandaş nasıl bir proje istiyor? Vatandaşa danışıldı mı? İstişare kültürü sadece Ak Parti’li Fatsa Belediyesi ve Ak Parti İlçe Başkanlığı arasında mı oluyor? İttifak ortağı Mhp’’ye oy vermiş vatandaşlarımızın haberi var mı örneğin?               
Biz proje yapılmasın demiyoruz. Ancak daha ortada bir proje görseli, maketi dahi yokken, projenin kamuoyunda görüşleri alınmamışken, proje ile ilgili teknik bilgi paylaşılmamışken, bir kez daha  yangından mal kaçırırcasına, hele hele Fatsa’da Siyanürlü Altın Madeni ve son dönemdeki hukuksuz ağaç kesimleri ile ilgili onca olay yaşanmışken, sanki inadına yapar gibi ağaç kesimine hazırlık yapmak neden? 
Tabi ki bir proje onaylandığında, Fatsa halkı  tarafından kabul gördüğünde elbette kesimler olacaktır. 
Ama bunu toplumun kabul etmesini sağlamak çok önemlidir.           
Kaldı ki ülkemizin her tarafında olduğu gibi Fatsa’mızda da pandemi koşullarıyla daha da ağırlaşan ekonomik kriz emeklinin, esnafın, asgari ücretlinin, işsizin, öğrencinin, hatta borç içinde büyük sıkıntılar çektiğini bildiğimiz ve sürekli kredi çekmek zorunda kalan Fatsa Belediyesi ‘nin dahi belini bükmüşken bu proje gerçekten çok önemli, çok acil ve öncelikli mi?” açıklamasında bulundu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde