18 Nisan 2024

2021 YUNUS EMRE YILINDA ÜNYE SESİNİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DUYURMALIDIR YUNUS EMRE HAZRETLERİNİN MAKAMI ÜNYE’DEDİR VE EN İYİ ANMA PROGRAMLARI ÜNYE’DE YAPILMALIDIR

  • PDF

"Anadolu’da Türk Tasavvuf Edebiyatı’nın kurucusu ve en büyük temsilcisi olan Yunus Emre Hazretleri’nin kabrinin, makamının Ünye’de olduğunu bu yıl tüm dünyaya daha güçlü bir şekilde duyurmak için ortaya çıkan fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekir.

Şeyh Yunus Emre’yi dünya ve ülkemiz insanlarının birçoğu tanımaktadır, yâd etmektedir, istifade etmektedir ama yattığı toprağı az sayıda insan bilmektedir. Biz Ünyeliler yıllarca yaptığımız çalışma ve araştırmalarla O mübarek insanın bağrımızda, toprağımızda yattığını öğrendik ve biliyoruz. Ancak insanlık bu konuda yeterli bilgiye sahip değildir.

Yunus Emre yaşadığı yıllarda bulunduğu ortamda çok zor şartlar altında ortaya koyduğu felsefesi ile, sağlam maneviyatı ve ilmi ile, temiz Türkçesi ile ve ruhi mücadelesi ile gönülleri fethetmiş; insanı en iyi tanıtarak insanlığın geleceğine hizmet etmiş ve ışık tutmuş çok yüce bir şahsiyettir.

Bizler Yunus Emre’yi ne kadar çok seversek ve ne kadar çok anarsak O’nun toprağımızda yattığını dünyaya o kadar daha iyi anlatabiliriz.

1970’li yıllarda başlayan Ünyelilerin araştırmaları kademe kademe ilerleyerek bu günlere geldi. En önemli çalışmalar da 1984’te Çağrı Gazetesi öncülüğünde başlattığımız derin araştırma ve kampanya ile değer kazandı. Devamında önce hemşerilerimizin genel kabulü, sonra Ünyeli öncülerin ve yöneticilerin ilgileri ve sivil kuruluşlarımızın artan gayretleri, çalışmalarımızın belgelenmesi neticesini doğurdu.  

Ve bugün fedakârca çalışmalar sonucu Ünye’de Şeyh Yunus Emre Hazretlerinin makamı ihya edilmiş, derneği kurulmuş, yayınları ortaya konmuş durumdadır. Ancak halen bu gerçek istenen ölçüde tüm dünyaya duyurulamamıştır.

2021 yılı Ülkemizde Yunus Emre Yılı olarak ilan edilmiştir. Bu demektir ki Yunus Emremiz bu yıl daha fazla anılacak ve O’ndan daha fazla bahsedilecektir. Ünyeliler olarak bize düşen görev ise bu yıl Yunus Emre’yi en fazla Ünye’den anlatmak, tanıtmak, anmak ve sesimizi duyurmaktır. 

O halde başta Yunus Emre Derneği olmak üzere; Ünye Belediyesi, Ünye Kaymakamlığı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Valiliği, Ünye ve Ordu medyası ve sivil toplum kuruluşları acil planlama yaparak harekete geçmelidir.

İmkânlarımız ortaya konmalı ve hızlı bir organizasyon ile hareket etmeliyiz. Tüm hemşerilerime bu çağrıyı yapıyorum ve 2021 Yunus Emre Yılı’nın insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Mustafa Hasan Öz

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde