16 Mayıs 2024

“KOSGEB’in Fatsa’daki Üssü Konumundayız”

  • PDF

fagi17-7-2013Fatsa Genç İş Adamları Derneği (FAGİAD) ve KOSGEB işbirliği ile açılan KOSGEB Girişimcilik kurslarının üçüncüsü başladı.
Yoğun talep olmasından dolayı iki sınıf halinde açılan kursun 30 kursiyerden oluşan birinci sınıfı eğitime başladı. Bir aylık eğitimin ardından diğer 30 kişilik ikinci sınıfın da eğitimi bir ay olmak üzere 2 ay içerisinde toplam 60 girişimci sertifikalandırılacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan FAGİAD Başkanı Serkan Erdik, dernek olarak önemli bir misyonları olduğunu ve sorumluluklarını yerine getirme çabası gösterdiklerini belirterek,”Kursa toplam 128 kişinin başvuru yapıldı. FAGİAD, KOSGEB'in Fatsa'daki üssü konumundadır. İstihdam ve yeni işyerlerinin açılması noktasında bir misyon üstlendik. Bu misyonumuz çerçevesinde faaliyetlerimizi de bu yönde gerçekleştirmenin çabası içerisindeyiz. 3. kez düzenlediğimiz kursumuza toplam 128 başvuru oldu. Bunların içerisinden 30 kişilik 2 sınıf olmak üzere 60 kişiye kurs verilecek. Bunun mülakatını KOSGEB yetkilileriyle birlikte gerçekleştirdik. Pazartesi günü ilk kursiyerlerimiz ders başı yaptı.. Ardından da ikinci grup eğitime başlayacak" dedi.

Girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini savunan Erdik: " Sorumluluk taşıyan her kurum gibi biz de FAGİAD olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Kendi bütçeleriyle işyeri açma konusunda zorlanacak olan girişimcilerimizi, KOSGEB kurslarıyla hayallerine kavuşturuyoruz. Kurslarımız Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda gerçekleşecek. FAGİAD olarak daha önce açtığımız 2 kursta 90 kişiyi sertifikalandırmıştık. Bu 90 kişinin yaklaşık yarısının işyeri sahibi olmasına vesile olduk. Bunun gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. FAGİAD ve KOSGEB adına önemli bir başarı olduğunu düşünüyoruz. Girişimcilerimizin her zaman desteklenmesi ve önünün açılması taraftarıyız. 2013 yılının sonlarına doğru bir sınıf daha açmayı planlıyoruz" dedi.fag17-7-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde