19 Nisan 2024

KIRSALDA FABRİKA GİBİ PROJE

  • PDF

HEDEF 10 MİLYON LİRA

Ordu’da çiftçilere dağıtılan 4 bin kaz, bir yılda 14 bine ulaştı. 1 milyon 300 bin lira gelir elde edilen projede, 2021 hedefini 10 milyon lira olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, 40 işletmeye, tamamı hibe 60 ton kaz yumurta yemi dağıttı.

 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destek büyüyor. Göreve geldiği günden bu yana kırsal kesimde hayvancılığa ve et-süt üretimine destek olmak, tarım alanında üretim ve verimliliği arttırmak amacıyla nitelikli tarım projeleriyle dikkat çeken Başkan Güler’in projeleri kısa sürede çiftçilerin yeni gelir kapısı oldu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Damızlık Kaz Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında geçen yıl ağustos ayında 40 çiftçiye dağıtılan 4 bin kaz, bir yılda 14 bine ulaştı. İşletmeler bire dört büyüdü.
 
Bir yılda 1 milyon 300 bin lira kazandıran projede hedef büyüten Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında bu rakamı 10 milyon TL’ye çıkarmak için çiftçilere yeni hibe desteği sağladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde verilen hibe desteğiyle, kaz yetiştiriciliği yapan 40 işletmeye, 30 tonu Büyükşehir Belediyesi, 30 tonu ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sağlanan toplam 60 ton kaz yumurta yemi dağıtıldı.
 
İLK YILDA
 1 MİLYON 300 BİN LİRA KAZANDIRDI
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, projede kısa sürede sağlanan başarıdan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Başkan Güler, “2019 yılında 40 yetiştiricimize Mast cinsi 3.200 adedi dişi, 800 adedi erkek olmak üzere toplamda 4.000 adet damızlık kaz dağıttık. İlk üretim sezonunda 25 bin yumurta ve 14.000 adet kaz elde edilerek büyük bir başarı sağlandı. Yetiştiricilerimiz kaz yumurtası, civciv ve etlik kaz satışından ciddi kazançlar elde ettiler. Projemizin başarısının devamı ve ikinci üretim sezonunda çok daha verimli bir dönem geçirilmesi amacıyla yetiştiricilerimize kaz yumurta yemi dağıttık” dedi.
 
ÇİFTÇİLERE 60 TON KAZ YUMURTA YEMİ DAĞITILDI
Üreticilere hibe olarak dağıtılan kaz yeminin 30 tonunun Büyükşehir Belediyesi, 30 tonunun ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü aracılığıyla Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinden karşılandığını belirten Başkan Güler, “Mast ırkı damızlık kazlar Ocak ayından itibaren yumurtlama dönemine girecekler. Yumurtlama dönemi kaz yetiştiriciliğinden kazanç elde edilmesi açısından çok önemli olup verimli geçirilmesi gereken bir dönem. Dağıtımı yapılan kaz yumurta yemi, bu sezonki yumurta yemi ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayacak” diye konuştu.
Bir projeyi başlatmak kadar takip ederek sonuca ulaştırmanın da çok önemli olduğunu dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler,gerekli görülen zamanlarda müdahale ve desteklemelerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde