28 Mart 2024

FATSA’YA AHDE VEFA DERNEĞİ’NDE YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ… BAŞKAN VAHİT DURAN

  • PDF
Fatsa’ya Ahde Vefa Derneği’nde Vahit Duran dönemi resmen başladı. Ağustos ayında oluşturulan yeni yönetimle birlikte dernek başkanı seçilen Vahit Duran, geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin ilk kez açıklama yaptı. Duran; “Siyasetten uzak, sadece Fatsa’nın sorunlarına çözüm yolları arayan her anlayışa kapılarımız açıktır” dedi. 
 
YENİ YÖNETİM NASIL OLUŞTU?
 
Bilindiği gibi Fatsa’ya Ahde Vefa Derneği 31 Aralık 2018 tarihinde kurulmuştu. Başkanlık görevini de Vahit Duran’ın çocukluk arkadaşı Nuh Küçük yürütüyordu. Duran, o yönetimde başkan yardımcısıydı. Ancak Nuh Küçük, bu görevi başarıyla devam ettirirken, geçtiğimiz mayıs ayında hayata veda etmişti. Hemen ardından pandemi dolayısıyla sıkı tedbirlerin alınması sonucu, belli bir süre dernek çalışmalarına ara verdiklerini söyleyen Vahit Duran; “Dolayısıyla toplantı veya başka çalışmalar yapamadık. Covit 19 önlemlerinin hafifletilmesi sonucu 1 Ağustos 2020 tarihinde genel kurul yapabildik. Bunun sonucunda 20 kişilik yönetim ve denetim kurulu oluşturduk. Buna göre başkanlık görevi bana tevdi edilirken, Zekeriya Eruzun başkan yardımcısı oldu. Yener Dikbaş, Tuna Yaşrin, Tamer Özyurt da diğer görevleri üstlendiler.” dedi.  
 
“NUH KÜÇÜK’ÜN ÖLÜMÜYLE KANATLARIMIZ KIRILDI”
 
Derneğin kurucu başkanlığını yapan Nuh Küçük’ün ölümüyle adeta kanatlarının kırıldığını ifade eden Duran, kendisinin bu işi çok iyi bildiğini, ayrıca zamanının bol olduğunu, dolayısıyla da başarılı bir yönetim sergilediğini kaydetti. Kendisinin de başkan yardımcısı olduğu o dönemde ücretsiz kitap okuma ve elektrik faturalarındaki sayaç okuma bedelinin kaldırılması için imza kampanyası yapıp TBMM’ye göndermek gibi güzel çalışmalar yapıldığını hatırlatan Vahit Duran; “Pandemi sürecinin el verdiği ölçüde çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 
 
“HER SİYASİ ÇEVREYE EŞİT MESAFEDEYİZ, ÇÜNKÜ…”
 
Siyasetten uzak ya da siyaset üstü bir anlayışla faaliyetlerini yürüteceklerinin altını çizen Vahit Duran, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “İlçemizdeki bütün siyasi çevrelere eşit mesafede olacağız. Çünkü derdimiz Fatsa’nın sorunlarına eğilmektir. Daha şimdiden evi yanan vatandaşlarımıza eşya, iaşe veya maddi yardımlarla destek vermeye başladık. Yoksul aileler var. Onların yanında olmak zorundayız. Bir eğitimci olarak üzerinde titizlikle durduğum bir başka husus, özellikle imkânı olmayan kız çocuklarının okutulmasıdır. Öğretmenlik, okul müdürlüğü ve şube müdürlüğü yaptığım bütün meslek hayatım boyunca bu konuda elimden geleni yapmaya çalıştım. Ve buna devam edeceğim.”
 
 “SORUNLARI GRUP SAYFASINDA GÜNDEME TAŞIYORUZ”
“Sosyal medyada derneğimizin grup sayfasında yaklaşık olarak 11.500 üyemiz var. Bu, muazzam bir rakamdır. Ancak biz bu sayıyı daha da artırmak için çaba harcayacağız. Fatsa ve çevre ilçelere ait ne sorunumuz varsa bu sayfada gündeme getirebiliyoruz. Yayınladığımız cenaze ilanlarıyla hem Fatsa’da, hem de gurbette olan vatandaşlarımızı haberdar ediyoruz. İstanbul’da, Fransa’da yaşayan gurbetçilerimiz, komşularının cenazesini bizden duyuyor ve bundan dolayı takdir görüyoruz.”
 
VEEE… “CANLI YAYINLARIMIZA BAŞLADIK”
“Ara verdiğimiz canlı yayınlarımıza yeniden başladık. Kaymakam beyimiz, belediye başkanımız, partilerin teşkilat başkanları, STK temsilcileri, doktorlar, diğer bürokratlar vs. istedikleri takdirde grup sayfasında yayınlanan programlarımıza katılım sağlayabilecekler. 
Söz konusu yayınımız her hafta Cuma günleri olacaktır. Bütün derdimiz Fatsa’dır.”  
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde