22 Temmuz 2024

CHP BELEDİYE MECLİS ÜYESİ SERKAN KARA: “BAŞKAN KİBAR KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARDI”

  • PDF
CHP Fatsa Belediye Meclis Üyesi Serkan Kara; belediye meclisinden yetki alan Etem Kibar, “Elekçi Park Kafe işletmesini İlim Yayma Vakfına verecek” dedi.
 
Serkan Kara gazetemize yaptığı ziyarette şu açıklamaları yaptı; “06 Kasım 2020 Tarihinde Fatsa Belediyesi meclis toplantısında belediye meclisinin 5 nolu gündem maddesi olan sosyal hizmetler müdürlüğünün yaptığı teklif ile mülkiyeti Fatsa Belediyesine ait daha önce belediye tarafından işletilen Elekçi Kafe olarak bilinen taşınmazın İlim Yayma Cemiyeti olarak isimlendirilen vakfa tahsisi eğitim kültür kafe olarak kullanılmak üzere teklif edilmiştir. Belediye meclisi ilgili kanundan doğan yetkiyle bu taşınmazın tahsisinde, takasında, satışında, kiralanmasında belediye başkanına açık oylama yöntemi ile 15 kabul 11 red sonuçlarıyla yetkilendirmiştir.” Dedi.
 
“Belediyemizin geçmiş dönemlerden devam eden birçok mali olumsuzluklarla boğuştuğu göz önüne alındığında bu tahsisin son derece yersiz olduğu ortadadır.”  Diyen Kara; “Belediyeler bulundukları hizmet sınırındaki sosyo-kültürel gelişmelerine katkı sunmalıdır, fakat bunu yaparken ekonomik gelirleri gayet iyi olan cemiyet, cemaat varlıklarına değil toplumun tüm kesimlerine sunmalıdır. Bu işletme kültürel bir amaca dönük olacaksa Fatsa Belediyesi kendisinin işlettiği bir ‘kitap kafe’ olarak kullanmalıdır. Bu sayede ilçeye hem kültürel ve ekonomik hizmetin önü açılır. Kamunun kaynaklarının bir cemiyete kullandırılması akıl tutulmasıdır. Hele de bu cemiyetin 140 civarında öğrenci yurdu yıllık 100 milyonun üzerinde bütçesi, yurtlarında bulunan tüm öğrencilerin KYK’dan burslu olduğunu göz önüne alırsak Fatsa’daki bu taşınmazın ihtiyacının olmadığını anlamış oluruz. Bu taşınmazın kullandırılması teklifinin Fatsa Belediyesi sosyal hizmetler müdürlüğünden gelmesi ayrı bir soru işaretidir. Başkan Kibar aldığı bu yetkiyi kullanırken bir kez daha detaylı düşünmelidir. Kamuoyunda tartışma yaratacak bu tahsisin gerekçesi tüm yönleriyle Fatsa halkına anlatılmalıdır. Fatsa Belediyesi 70 Tl yüzünden vatandaşına e-haciz uygularken iyi bir gelir kapısı olabilecek bir taşınmazı uygun bir proje geliştirip kullanmak yerine neden uzun süreli kendisini bağlayacak bir protokole imza atmak istemektedir? Bu cemiyetin kurucularına baktığımızda bu tahsisin talep üstlerinden geldiyse yada üstlerine bir jest ise bu daha vahim bir konudur. Bu tahsisin niyeti bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Aslında bu tür kuruluşlara idari bina lazımdır, ticari değil.” Dedi.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde