22 Temmuz 2024

Budama eğitimi verildi

  • PDF
Ordu Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü himayelerinde başlatılan örnek fındık bahçeleri projesi kapsamında, 
Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile  Fatsa Ziraat Odası işbirliğince  Fatsa Yassıtaş mahallesinde Muharrem Göç' ait  fındık  bahçesinde budama işlemleri gerçekleştirdi.
İlçe Tarım Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisleri Musa Uzun, Alper Fırat Kara ve Taner İşevi  ve Ziraat Odası personeli Ziraat Mühendisi Serap Nacak, arazi üzerinde budama eğitimi verdi.
Ziraat Mühendisi Musa Uzun proje ile ilgili yaptığı açıklamada; projenin geçen yıl hayata geçtiğini, her köyde 3 örnek uygulama bahçesi yaptiklarini ve yaptiklari uygulama bahcesini üreticiler ile bırlıkte takip ettiklerini  belirterek,  bu çalışmaların ne kadar faydali olup olmadigini degisikliklerin belirlenmesiyle birlikte ilerki günlerde gerekli toprak tahlillerininde  yapıldiktan sonra  kendini gösterecektir. Amaç fındıkta verimi ve üretimi  artırmak olduğunu söyledi..
Bahçe sahibi Muharrem Göç ise, üreticilerin muhakkak verilen bilgiler ve uygulamalar ışığında hareket etmekerini istedi ve aldigım bilgilerin kendisine üretmekte ışık tutacagini belirterek, bize bu imkanı sağlayan başta İlçe Tarim ve Orman Müdürümüz Vedat Aydoğan'a, arazi üzerinde fedakarca çalısan projenin kahramanları Ziraat Mühendisleri Musa Uzun, Alper Fırat Kara ve Taner İşevi  ve Ziraat Odası personeli Ziraat Mühendisi Serap Nacak'a teşekkür ediyorum.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde